Hemarbete

Det är många som fortsätter att arbeta hemifrån även i höst. Är du en av de som gillar det, eller en av de som inte gillar det? Jag tycker att den första kategorin verkar vara i majoritet, i alla fall om jag lyssnar på mina vänner, bekanta, kollegor och snappat upp lite här och där.
Jag kan ju förstå dem. Många slipper trängas på överfulla bussar/tåg/t-bana. Bara genom att slippa resan fram och tillbaka till jobbet tjänar många 1-1,5 tim/dag. 
Jag tror att just den här biten kan vara något gott som kommer ur det här eländet vi alla hamnat i.
Ja, ett det kommer bli mera hemarbete, även efter pandemin.
Kanske att man har något rullande schema som innebär att man är på kontoret bara en-två dagar i veckan, för möten/genomgång/peppning mm men resten hemarbete. Många vinster tror jag, alltifrån intjänade pendlingstimmar till att företagen inte behöver så stora och dyra lokaler.
Jag tror alltså på att kontoren I framtiden kommer vara mera anpassade för möten och lite mera sociala sammankomster, inte så många arbetsplatser.
 
En spännande utveckling kan jag tycka, och bara en gissning från min sida, vad tror du? 
 
Det här skulle så klart innebära att man verkligen måste se över hur man har sin arbetsplats hemma, funktionell och ergonomisk, och hitta ny sätt att se på inredningarna till kontoren. 
 
Jag vet, det här passar så klart inte alla företag, allt beror så klart på verksamheten och sättet att arbeta, men som sagt spännande och intressant. 
 
Tills vi vet vad som händer i framtiden gäller det att leva i nuet och se hur du arbetar idag.
Arbetar du t ex hemifrån så hoppas jag att du fått till en liten men väl fungerande arbetsplats.
Det här är några saker som jag tycker att du ska tänka på; ha en bra stol, bra höjd på bordet/skrivbordet, bra belysning, en så avskild plats som möjligt.
 
Behöver du ha hjälp med att få till en så bra hemarbetsplats som möjligt, hojta till så kommer jag och hjälper dig någon timma, dinarumstockholm.com, och kanske din arbetsgivare står för kostnaden!?
 
Ha en fin tisdag!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Arbeta hemifrån, Dina Rum Stockholm, Hemmakontor, Inredning, Inspiration, Kontor, Kontorsinredning;

Kommentera inlägget här :