Resultat direkt, det är bra

Hej, för några år sen så använde jag inte settingspray. Men nu vill jag gärna ha det varje dag jag lägger en makeup. Jag kan bli lite full i skratt ibland när jag tänker på allt som kommer inom kosmetika, och som jag blir mer och mer beroend av. Eller, beroende är väl fel ord, sånt som jag i varje fall vill ha. 
Och en sån produkt är just settingspray.
 
En settingspray ska ju får din makeup att sitta bättre och längre och samtidigt ger en omedelbart återfuktad och uppfriskande effekt med en "glowy" finish. Du kan använda sprayen både före, under och efter du lägger din makeup.
 
Settingspray är i alla fall en av de försvarbara produkterna att köpa när man pratar om kosmetiska produkter kan jag tycka. För med en settingspray får jag i alla fall ett synligt resultat på en gång, något som jag inte får genom att köpa superdyra krämer t ex. Kosmetikabranschen är ju en bransch som inte alltid riktigt kan bevisa om deras produkter fungerar eller inte. För om jag inte hade använt den dyra krämen, hur hade min hudkvalité varit då? Ja, det går ju inte att bevisa liksom :) 
 
Men nu till settingspray.
Just nu testar jag två stycken som jag tycker är bra båda två. Även om IDUN är min favorit.
 
Dels IDUN Minerals Ready Set Refresh Setting Spray. Berikad med glycerin som låser in fukt i huden och niacinamid (3%) som stärker hudbarriären, ökar hudens elasticitet och förbättrar hudens utseende. Denna multifunktionella produkt håller din hud i balans och kan användas som primer för att återfukta huden innan din bas, mellan olika steg i din makeuprutin och som avslutande finish för att jämna ut, ta bort den pudriga looken och fixera makeupen.  
IDUN Minerals Ready Set Refresh Setting Spray är vegansk, parfymfri och dermatologiskt testad. Passar alla hud typer, även de mest känsliga.
Flaskan kan återvinnas och är tillverkad av 100% återvunnen PET. Pumpen och korken är gjord av PP plast. 
Den andra som jag testar för tillfället är LH Cosmetics On set - Long-Lasting Setting Spray
 
Det är en multifunktionell setting spray som gör att makeupens finish håller längre. Utöver att fixera sminket kan den användas som primer. Dessutom är den berikad med hudvårdande ingredienser och skydd mot föroreningar och blått skärmljus och 100 % vegansk.
Hudvårdande nyckelingredienser:
Biosaccharide Gum-4 hjälper till att skydda huden från oxidativ stress, UV-ljus och föroreningar
Withania somnifera root extract förbättrar hudcellernas förnyelseprocess och skyddar mot blått skärmljus
Glyceryl glucoside ger huden återfuktning
Aloe vera är välkänt för dess lugnande egenskaper
Artictum lappa root extract är ett extrakt från kardborre som bidrar till att stärka hudens barriärfunktion
Undaria pinnatifida cell culture extract är ett algextrakt som bidrar med antioxidanter som skyddar mot fria radikaler.
När du tittar efter settingsprayer så finns det dom som ger en matt finish och dom som ger en glow finish. Jag är alltid ute efter dom med glow, för att få den där lite fräscha/friska utseendet, men det är såklart en smaksak.
 
Jag har tidigare också testat MAC som jag tyckte gav ett fint glow. Men tyvärr så sprutar den inte fint, utan med en hård stråle. Det är så klart ett stort minus, för man vill ju ha produkten fint fördelad över ansiktet.
 
Ha en fin fredag och helg!


Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner, Settingspray;

Kommentera inlägget här :