Alcro x Säker Stil - ny färgkollektion från Alcro

Sugen på att måla om väggarna? Då kanske du ska titta på Alcros nya färgkollektion som är på ingång, det gjorde jag i förra veckan.
 
En fin kollektion bestående av sju milda, naturnära, eleganta och tidlösa kulörer. Färger som lätt klär alla dina rum där hemma. Ackompanjera färgerna med långa, tunga, enfärgade gardiner i samma ton som väggen. Eller välj en gråbeige färg till ett rum målat med Perfect Pink t ex. Sobert och stilfullt!
 
Namnet på färgkollektionen är Alcro x Säker Stil, och färgernas namn är:
 
015 Emilia White
016 Ebba Grey
017 Perfect Pink
018 Classic Grey
019 Truly Taupe
020 Basic Beige
021 Bold Black
 
Så här ser färgerna ut.
 
Önskar dig en härlig måndag!
 
015 Emilia White
 
016 Ebba Grey
 
017 Perfect Pink
 
018 Classic Grey
 
019 Truly Taupe
 
020 Basic Beige
 
021 Bold Black
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Färg, Färgsättning, Inredning, Inspiration;

Carving a Love Story - Utställning på Capri

En morgon som den här, regnig och kall, längtar jag verkligen till Capri. Capri en av mina, minst 10, favoritplatser i Italien.
 
Bland Capris spektakulära klippor och det azurblå vattnet som omger ön fann den svenske läkaren Axel Munthe en plats som han kallade sitt hem. Villa San Michele, ett hisnande vackert hus och trädgård som är byggt på ruinerna av ett gammalt romerskt palats och fyllt av konst, historia och märkliga föremål som på något sätt berörde Munthe. Ja, helt underbar plats tycker jag!
 
Jag misstänker att många av er inte har möjlighet att besöka utställningen som öppnar där idag, "Carving a Love Story" i Villa San Michele på Capri. Men för dig som har det, så är utställningen ett gemensamt projekt av Monica Förster Design Studio och det bosniska möbelföretaget Zanat.
 
"Carving a Love Story" består av unika möbler och små föremål som belyser Zanats enastående hantverk.
Utställningen kommer att fokusera på funktionella moderna skulpturer som är handgjorda i massivt trä. Bland urvalet finns några specialgjorda produkter som inspirerats av villans spektakulära läge, till exempel en skräddarsydd stor version av den ikoniska Nera-skålen, samt nya produkter som Sky-speglarna och Unity-Sideborden med speciella mönster och sniderier som utvecklats särskilt för det här projektet.
 

Utställningen pågår fram till den 26 september!

Vi som bara får drömma om Capri idag får njuta av de fina bilderna istället, och förhoppningsvis en härlig dag ändå. Själv ska jag på årets första jullunch, ur led är tiden. Men kul och trevligt, och passande med lite festligheter just idag, min födelsedag!Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Exklusiv inredning, Inredning, Inspiration, Utställning;

Den Diskreta Charmen

Igår var jag på en pressvisning hos Svenskt Tenn, som visade sin nya utställning "Den Diskreta Charmen".
 
För i höst lanserar Svenskt Tenn en exklusiv inredningskollektion skapad av Mamma Andersson. Kollektionen har fått namnet ”Den Diskreta Charmen” och visas i en härlig utställning med samma namn och som skildrar en slags drömvärld, skapad av Mamma Andersson.
 
Mamma Andersson är en av Sveriges internationellt mest namnkunniga konstnärer, representerad på ett flertal av världens främsta museer och just nu aktuell med utställningen Humdrum Days på Louisiana Museum of Modern Art i Danmark.
 
Nu lanseras alltså hennes första inredningskollektion som hon skapat exklusivt för Svenskt Tenn. Både kollektionen och utställningen präglas av hennes konstnärskap och känsla för färg och rumsligheter. 
 
Mamma Andersson upptäckte Svenskt Tenn i samband med sina studier på Konsthögskolan i Stockholm (1986 – 1993) då hon besökte butiken på Strandvägen för första gången. Det blev starten på en fascination som kom att vara i decennier.

– Av någon anledning blev Svenskt Tenn ett ställe dit jag gick i hemlighet för att se det vackra livet, hämta en särskild sorts inspiration. I nästan tjugo års tid besökte jag butiken utan att någonsin köpa något. Jag hade inte råd. Men det var inte det som var grejen, säger Mamma Andersson och fortsätter:
– I Josef Franks textilier finns det en djärvhet, lekfullhet och en fantastisk yrkesskicklighet. För mig är färg och mönster en av grunderna till måleri. Estrid Ericsson har intresserat mig mer och mer med åren. Särskilt hennes öga för det vackra och eleganta, hennes förmåga att samla på både högt och lågt, avancerade och simpla ting. Hon var verkligen före sin tid, säger Mamma Andersson.

Kollektionen består av en pläd, en tehuva, en serie brickor och en teservis. Namnet på kollektionen ”Den Diskreta Charmen” kommer från filmtiteln Borgarklassens Diskreta Charm av Luis Bunuel, 1972. Den refererar bland annat till konstnärens eget förhållande till den borgerliga traditionen.
  
En härlig utställning där du ser Mamma Anderssons konst och hennes kollektion "Den Diskreta Charmen" tillsammans med Svenskt Tenns inredning. Väl värt ett besök!
 
Ha en fin onsdag!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Art, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesign, Inspiration, Konst, Mamma Andersson, Svenskt Tenn;