Jag vet vad jag vill ha på väggarna

 
På tal om väggar, konst och smyckning av just väggar, som jag skrev om igår här på bloggen. En av mina favoriter bland foto och fotografer, Slim Aarons kommer att få en egen utställning på Getty Images Gallery. Getty Images Gallery som öppnade sitt andra galleri i världen här i Stockholm, Sturegatan 16, tidigare i år.

Den amerikanska fotografen Slim Aarons dokumenterade under sitt liv de rika och berömdas lekplatser runtom i världen. I utställningen som Getty Images Gallery nu presenterar kommer två av hans mest kända samlingar, Slim’s Riviera och Poolside visas.

Slim’s Riviera är en samling bilder som porträtterar Rivieran och dess kända jetset-liv. Poolside är en dokumentation av både offentliga och privata pooler. Från stora hotell som visar modeshower till intima möten i privata trädgårdar, bilder med en känsla av lyx och privilegierat leverne med andra ord.

Utställningen kommer att vara öppen mellan 31 maj till 31 juli, och jag kommer inte att missa den!
 
Taggar: Inredningsdetalj, Konst;

Snabb lösning

När jag gör inredningar så är det inte ovanligt att mina kunder även behöver hjälp med vad de ska hänga på väggarna, ja konst för väggarna. Ibland går jag ut med mina kunder och tittar på gallerier bara för att de lättare ska kunna klä sina önskemål i ord, ja, vad gillar de helt enkelt. Sen är det lättare att titta på just den delen. Men att hitta det som man vill ha på väggarna kan ibland ta ganska lång tid, för jag tycker inte att man ska ”snabbköpa” i det här läget, utan leta tills man hittar något som man verkligen gillar. Men det kan ju vara ganska trist med tomma väggar, ja tills man hittat det rätta. Då finns det många ”nödlösningar” att ta till. Som den här, med tre stora runda speglar. Speglarna får gärna vara olikfärgade, och storlekarna behöver inte heller vara de samma, snyggt är det tycker jag. Ha en fin måndag!
 
Taggar: Inredning., Inspiration, Speglar;

En närmare titt på Hagastaden

 
Stockholm växer så det knakar för tillfället, på tiden kan jag tycka. I ett solvarmt Stockholm i fredags var jag på en pressvisning och invigningen av den nya stadsdelen Hagastaden, området som binder ihop Stockholm med Solna. Ja området ligger i utkanten av Vasastan, där bron som går över till Solna och Karolinska Sjukhuset ligger. Det är långt ifrån klart, men hej och hå vad det byggs, första inflyttningen sker i höst men helt klart ska området vara först 2025. Hagastaden i siffror 50 000 kommer att bo här 50 000 kommer att arbeta här 30 000 kvm handel- och serviceytor byggs (motsvarar tre gånger Sturegallerian) 6 000 nya lägenheter byggs i etapper, de första står inflyttningsklara under hösten 2017 10 juli invigs Citybanan station Odenplan, uppgång Vanadisplan som blir det nya områdets station. Tunnelbanestationen Hagastaden invigs 2024! Enligt alla planer och vad jag såg så tror jag att det kommer att bli bra, fick en liten kontinental känsla när jag var där, kanske berodde på värmen. En hel del höga hus, inte bara de två tornen, Helix och Innovationen eller det gemensamma namnet Norra Tornen, som byggs och kommer att vara 36 respektive 32 våningar höga. Två våningar var byggda på ena tornet i fredags. Men det går som sagt fort. Och jag fick veta att tornen byggs med helt färdiga moduler, med klara badrum och kök t ex, som bara lyfts på plats. I området kommer det att finnas både bostadsrätter och hyresrätter. Man kommer också att däcka över Essingeleden vid Hagastaden, och det kommer att anläggas en stor park på överdäckningen mellan Karolinska och Hagastaden, det blir jättebra tror jag. Har du inte varit i området på ca 1 år, så kommer du inte att känna igen dig, åk dit och kolla. Det var ju ett ganska trist område tidigare så jag tycker att det här blir spännande.
 
 
Taggar: Arkitektur, Nytt område, Stockholm;