Lika fantastisk vacker som vidrigt brutal

Jag som inte är någon storkonsument av serier eller tv-serier trillade ändå över en på SVT Play i helgen, The Handmaid's Tale, har du sett den? Jag fastnade för den för den är ju helt fantastiskt vacker, vackra miljöer och vackert filmad! Men, den är lika vacker som brutal. Ja, det är ju en vidrig historia och det är scener som jag inte kan förstå att man överhuvudtaget kan komma på. 

Om du inte sett den så är handlingen att USA tagits över av tungt beväpnade kristna fanatiker. Där de nya härskarna kallar staten Gilead, en stat där man fråntagit kvinnor sina rättigheter. 

Huvudperson i serien arbetar som tjänarinna i en regimtrogen överklassfamilj, där hennes uppgift är att handla mat och ligga med mannen, för att bli gravid och föda barn. För huvudpersonen i serien är nämligen en av få fertila kvinnor som finns kvar. 

Hemsk historia, men ändå väldigt bra och fängslande serie, och som sagt otroligt vackert filmad med fantastiska miljöer!

Ha en fin måndag Och trevlig Valborg!

Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredning, Inredningsdesigner, Inredningsdetaljer, Inredningshjälp, Inredningsprojekt, Inredningsstylist, Inspiration, Tv-serie;

Veckans inspiration - Skydd för solen

Inte så konstigt att vi här i landet är ena riktiga soldyrkare, med tanke på att vi ca 8 månader om året mest har mörker, drivis, snålblåst och annat rusk. Men hur härliga solens strålar än är så gäller det att vara solsmart och passa sig en aning. Och - A little SPF a day keeps the wrinkles away.
 
På tal om farliga strålar så såg jag att det är Euromelanoma week i Sverige mellan den 14–18 maj. Då kan du passa på att kolla upp dina prickar på huden. 40 hudklinker håller då öppet för tidsbokningar utan remiss. De tar inte mer än ca 15 min att undersöka sina prickar eller hudförändringar. Läs mer här
Lästa att det är 40 000 svenskar som får hudcancerdiagnos varje år och cirka 500 dör av sjukdomen. Skandinavien ligger i topp tillsammans med de soliga länderna Australien och Nya Zeeland. 95–99 % av hudcancerfallen kan relateras till solande. Trista och hemska siffror, så mot bakgrund av det här tänkte jag visa en och annan solschysst produkt. 
 
Önskar dig en härlig helg, kram!
 
Solsegel, Designsegel // Solskydd, EVY // Solparasoll, Vansta Trädgård // Solglasögon, River Island // Loung Bed, Ethimo // Solhatt, Åhlens //
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredning, Inredningsdesigner, Inredningsdetalj, Inspiration, Solglasögon, Solhatt, Solkräm, Solparasoll, Solsegel, Solskydd, Solsäng, Utomhus, Utomhusmöbler;

Blomst - Nytt från Royal Copenhagen

Ett av mina favorit företag vad det gäller porslin och serviser är Royal Copenhagen. Och nu är Royal Copenhagen i startgroparna med att lansera den första nya porslinsservisen på 10 år, namnet är Bloms.
 
Blomsterdekoren är ju det som verkligen är utmärkande för Royal Copenhagen och nu är alltså porslinstillverkaren redo att lansera sin nya servis Blomst.
Den nya designen är inspirerad av en av Royal Copenhagens äldsta middagsserviser och varje del är dekorerad med en handmålad blomma, designade av den holländska konstnären Wouter Dolk. Wouter Dolk, som kanske mest är känd för sin poetiska estetik och unika förmåga att fånga och återskapa naturens skönhet i sina vackra väggmålningar.
”Blomst representerar en uppsättning blommor som var och en har sin egen historia och betydelse. Placerade på ett bord bildar den rytmiska kompositionen en elegant bukett där alla blommor känns bekanta och intagande”, säger konstnären Wouter Dolk.
 
Designen förenar passionen för blommor med en ny form och tredimensionella penseldrag. Nytt liv ges åt de ikoniska dekorelementen och det karaktäristiska koboltblå mönstret.

”Vi ville arbeta med Blue flower (Blå blomster), som är en klassiker och har funnits med hela tiden ända från start. Under processens gång utvecklades den till en helt ny självständig design som refererar till vår historia, men som har en elegantare och renare estetik. Blomst är en tolkning av något klassiskt som är omisskännligt vi”, säger Niels Bastrup, kreativ chef på Royal Copenhagen.
 
Riktigt ljuvlig är servisen, eller hur?
 
Ha en riktigt fin torsdag!
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Dukning, Inredning, Inredningsdesigner, Inredningshjälp, Inredningsprojekt, Inspiration, Nyheter, Nyheter2018, Porslin, Serviser;