Veckorapport - Ett och annat

Den här härliga veckan kom sommaren, men tyvärr så ändrade den sig och försvann igen, trist!
Min jobbvecka har bestått av en några pressvisningar, de tar aldrig slut utan rullar fortfarande på, och jag hann med några av dem. En hotellvisning hann jag också med och uppstart av två nya jobb och samtidigt fullt fokus på två jobb som är i full gång. Nej, ligger inte på latsidan.
 
Vill du se vad som visats och vad jag tittat på, här kommer det.
 
Lydmar Hotel är inte nytt men däremot har deras rum fått en uppfräschning. Förutom att hotellet har två sköna utomhusbarer så finns det också en bra och trevlig restaurang, och allt det här finns kvar som vanligt. Rummen då, de har fått en uppfräschning av Nude Ateljé. Man har använt ca 40 % av redan befintliga möbler men klätt om/fräschat upp dessa och sen fört in en hel del nytt. Alltså ingen totalrenovering. Rummen och miljöerna har fortfarande en lite mörkare och dämpad inredning, lite mera åt det eclektiska hållet. Jag fastnade framförallt för många av de coola detaljer. Se här.
I onsdags var jag runt på stan och letade/lånade inredning till kommande tidningsjobb, samtidigt som jag tittade in på några pressvisningar.
Hos Tres PR tittade jag på deras kunder nyheter. Kul med en hel del marinblått, som kommer en hel del till hösten. Blått är ju svenskarnas favoritfärg nummer ett, så många säger säkert gilla på det. Men också, fortfarande, mycket i mera brända toner. Ser du något speciellt som du gillar på någon bild, då, som vanlig, hör av dig så styr jag dig åt rätt håll.
Vidare mot City och en snabb titt på Skobranschrådets visning på Hobo Hotel. Lurviga kängor och ganska mycket smala klackar, hmm,  jag som bättre gillar höga stadiga klackar, men allt är gångbart nu. Men annars så tyckte jag inte att det var något som stack ut.
Vidare mot Östermalm och Studio Sankt Paul, som slog ett slag för Återanvändning och hållbarhet och visade sina kunders nyheter tillsammans med Myrorna. Nytt tillsammans med uppiffat gamalt. Vi bjöds på fika med sju sorters kakor och roliga broderier från Broderauttexten av Gisela Ståle bl a.
Nu snart helg, så trevlig fredag och helg! Och jag tror också på ett liv efter helgen, så vi hörs nästa vecka igen! Kram!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Design, Dina Rum Stockholm, Hotell, Inredning, Inredningsdesigner, Inredningsdetaljer, Inspiration, Pressvisning;

Veckans inspiration - Poolläge

Lyxigt poolliv det är verklige något att längta efter, om ni frågar mig. Kräver dock både snygg miljö och snygga badkläder. Så dags att fixa till båda delarna innan det är dags för första plurret.
 
Ha en härlig måndag!
 
Inspirationsbild // Parasoll, Mirlo // Solstol, Fermob // Skärmkeps, Ellos // Bord, Svenskt Tenn // Hårscarf, Emma Fällman Stockholm //  Flamimgo, Folkpool // Baddräkt, Norma Kamali/Net-A-Porter // Glas, Riedel //  Badskor, NO21 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Bad, Baddräkt, Dina Rum Stockholm, Inredning, Inredningsdesigner, Inredningshjälp, Inredningsidéer, Inredningsprojekt, Inspiration, Pool, Poolliv, Uteliv, Utemöbler;

Veckorapport - Från tyger och sängkläder till inredningsdetaljer och smycken

Den här veckan har jag haft en hel del kontorsjobb och planeringsjobb, ja sånt måste också göras. Det här blandat med kundmöten och en hel del pressvisningar med smått och gott, så som visningar av tyger, smycken, sängkläder, inredningsfärger, inredningsdetaljer mm mm. Häng på så visar jag en del av vad jag sett!
 
I måndags kom Designers Guilde från London och visade deras nya kollektion för hösten/vintern. En kollektion som var betydligt mildare och dämpad än vad många tänker när man säger Designers Guild. En hel del bruna och beiga toner, men fortfarande mycket blommor.
I tisdags var jag ner på en frukost och visning på Engelbert. Ja, ni förstår att då fick jag se de vackraste nyheter av smycken. Jag vill ju bara ha det mesta, så önskelistan blev längre! Önskade också att jag hade smörjt händerna lite mer, när supernära bilder på händerna togs, häpp!
Sen så blev det några kollisioner så då får jag välja.
Så i går morse promenerade jag ner till Berns i det härliga vårvädret. För tillfället kan man inte ta en bild ute på stan utan att en lyftkran kommer med på bilden, en stad som växer! Framme på Berns och Mille Nottis pressfrukost tittade jag på deras höstkollektion, fint bäddad i Robert Berns Svit. Fina nya färger på sängkläder i satäng och frottéhanddukar.
Kombinationerna senapsgult och rosa kändes både spännande och nytt. Även om jag som är lite traditionell när det kommer till sängkläder, gillar mest vita sängkläder, nog fastande för de mildare tonerna varmgrått, rosa och duvblått. Men allt hänger så klart på vilken stil och vilka färger man har i sitt sovrum. 
Svensk Tenns visning missade jag, men gick förbi lite senare för att tittade på den brittiske konstnären och formgivaren Luke Edward Halls skildring av sin studio och kreativa arbete. För Svenskt Tenns har han skapat en färgstark inredningskollektion, med uttrycksfulla motiv i akvarell. Härliga och coola!
Utställningen finns på Svenskt Tenn, Strandvägen 5, till och med 12 augusti.
I förmiddags var jag iväg till Trendruppen PR för att titta på deras kunders höstnyheter. Här var de inte mycket färg, utan mycket i en dämpad neutral/grå färgskala.  
Rörstrand visade sin nya färg på Ostindia, svart. Passar utmärkt till deras serie Swedish Grace i färgen Sten/grå.
Ny vacker lampa i munblåst glas från Iittala. Virva är namnet, design Matti Klenell. Finns i färgerna linne och mörkgrå.
Glaset Kastehelmi från Iittala är vi vana att se utan fot, men nu kommer de också med fot. Fyra färger till priset 299 kronor/2 stycken.
Vackra och dekorativa byster från Cooee, kommer i butik i slutet av sommaren. De här gillade jag jättemycket, ser fram mot sensommaren då jag kan införskaffa en av dessa!
Naturliga handgjorda lampor, Maipai, i bambu, kan både hängas i tak samt ställas på bord, från Mimou.
Mimou kommer också många nya färdigsydda gardinlängder i sköna färger och material. Men framför allt i bredder som går hem hos mig, 290 - 350 centimeter, hurra!
Lite färg måste jag få in också. De här fina luktärtorna dekorerade ett bord så fint. Och doften av luktärtor är ju bara underbar!
Snart helg och den här helgen ska jag umgås med vänner och familjen, en 40-åring ska bl a firas. Men också titta på ett växthus för ett eventuellt jobb framöver. Skulle det vara så att du sitter på ett skönt växthus, lantställe eller någon annan vacker miljö som du skulle tycka vara kul att låna ut för en fotografering, ja då är det bara att hojta till!
 
Önskar dig en skön fredag och en underbar helg!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Design, Dina Rum Stockholm, Inredning, Inredningsdesigner, Inredningsdetaljer, Inspiration, Nyheter, Pressvisning, Sängkläder, Textilier;