Sample Sale - Designers Guild, Ralph Lauren, Christian Lacroix mm

Hej, här ett tips om du är ute efter en stuv, kudde, matta, längd mm till mycket bra pris.
 
Ha en fin måndag!
 
 

Julen på Svenskt Tenn, Atlantis

Hej, så här fin frukost och vacker julstämning fick jag i morse hos Svenskt Tenn, när de hade pressvisning av årets jul. 
 
För i början av november invigs enligt tradition julen på Svenskt Tenn. Årets utställningskoncept Atlantis är sprunget ur Josef Franks mönster Aristidia, vilket återlanseras i en grön färgställning. På uppdrag av Svenskt Tenn har Luke Edward Hall skapat juldekorationer med inspiration från havet och Maja Sten har bland annat designat en flasköppnare i mässing, med formen av en sjöjungfru.

Det var genom sin svenska fru Anna Frank (född Sebenius) som Josef Frank kom i kontakt med Sverige. Paret tillbringade flera somrar i det havsomslutande Falsterbo och det var även där som Josef Frank fann inspirationen till mönstret Aristidia. Precis som i många andra av Josef Franks mönster är Aristidia uppbyggt av olika element inspirerade från naturen; här framträder såväl sjöstjärnor som tång och koraller. I Svenskt Tenns arkiv finns den gröna färgställningen av Aristidia, som senast tillverkades i början av 2000-talet, och den har fått stå som grund för inspirationen till hela julen 2022.
 
På uppdrag av Svenskt Tenn har den brittiska formgivaren Luke Edward Hall formgivit fantasifulla juldekorationer; bland annat ljusmanschetter med formen av koraller, hängen för gran och handblåsta glaskulor målade för hand. Han har även skapat ett textilt mönster som ingår i kollektionen och som är tillverkat i Frankrike, på Svenskt Tenns lin.
 
Svenskt Tenns julutställning pågår mellan den 3/11, 2022 - 8/1, 2023. Kollektionen Atlantis finns att ta del av både via butik och webb.
 
 
Ha en fin onsdag!
 
Här ett vackert julbord med duk av Josef Franks mönster Aristidia.
Handblåsta och handmålade fina kulor.
Fina små nya tennaskar, ja, tack!
En snäcka till granens topp.
Nytt underlägg, så fint!
 Yoghurt med vispad äggvita och lite annat gott, en favorit!
Dramatisk himmel över Stockholm i morse.
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Jul2022, Pressvisning. Svesnskt Tenn;