Kasthall och De La Espada visar nytt - Inrett och klart

Frukost med vackra möbler och mattor det är en riktigt lyckad frukost för en inredningsdesigner som mig.
Det var precis vad jag bjöds på i går morse, gofrukost och en visning av Kasthalls och De La Espadas gemensamma utställning i Kasthalls showroom på Ingmar Bergmans gata 4. 
 
Kasthall känner väl de flesta till. Det svenska företager som designar och producerar mattor & textila för golv i bästa kvalité till den globala inredningsvärlden. För sedan 1889 har Kasthalls fabrik i Kinna skapat mattor för alla typer av kunder och miljöer, allt ifrån vackra bostäder och kontor till det kungliga slottet.
Nytt för säsongen är att de även kommer att tillverka en mindre accessoarkollektion, med bl a kuddar av spillbitar från mattillverkningen, bra, för allt ska tas tillvara tycker jag. Så kanske matcha kudden med mattan!?
 
De La Espada är ett portugisiskt möbelföretag med allt i möbelväg i vackra utföranden och finaste kvalitéer. Ni som följt mig här på bloggen ett tag kanske minns min entusiasm under Stockholm Design Week 2018, se HÄR blogginlägget och några You Tube klipp, då De La Espada gjorde den bästa möbelvisningen jag varit på.
 
Men igår då, då fick jag se företagens möbler och mattor sammansmälta till superfina inredningar. Gå förbi Kasthalls showroom och titta själv vetja.
Kasta då gärna en extra blick på Kasthalls matta Feather, en av mina favoritmattor för tillfället, speciellt i grönt.
 
Hoppas du får en riktigt skön torsdag!
 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Design, Dina Rum Stockholm, Inredning, Inredningsdesigner, Kvalité, Mattor, Möbler, Pressfrukost;

Miljömedveten vardagslyx inom tvätt

Hmmm...jag vet, hur kul låter den där rubriken, tvätt!...men vardagslyx det gillar jag! 
Vi är nog ganska många som tycker att det där med tvätt är ganska tråkigt, för inte sjutton är det så roligt att hänga i tvättstugan direkt, inte min favorit sysselsättning i alla fall.
Men däremot gillar jag att var miljömedveten där det går, utan att vara manisk och tvätta med stenar och så, ja ni förstår. 
 
Igår var jag på ett litet 5 års kalas hos Washologi, ett företag som är ett svenskt hållbart tvättkoncept som vilar på byggstenarna ’hållbarhet, effektivitet och design’, helt enkelt miljömedveten vardagslyx inom tvätt med hög kvalité.
 
Hos Washologi hittar man ett brett konceptet med tvättmedel för olika ändamål och material, helt vegetabiliska mjukmedel samt linnevatten som sprayas på allt du vill ska lukta gott. Hela sortimentet är biologisk nedbrytbart och utan färgämnen, och väldoftande vill jag lägga till.
För jag som gillar vackra väldoftande hem tycker det här är toppen. Och grattis Washologi till 5 väldoftande och miljömedvetna år!
 
Ha en skön tisdag!
 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Dofter, Inredning, Miljötänk, Tvätt;

Måla väggarna kan man göra på många sätt

Att måla väggarna tillhör väl ett av de enklaste, och lättaste, sättet att piffa till ett rum. Även om det kräver ett bra underarbete, och det trista med att sätta upp, och vara noga med maskeringstejpen. Jag är ju ingen vän av vare sig underarbete eller det där med att sätta upp maskeringstejpen, tålamod vad är det!? :)
Men när allt det där är gjort så är det bara att rolla rolla rolla. 
 
Men så kan man ju också blockfärgsmåla väggen, inte för att man slipper underarbetet och maskeringen, men det blir lite i små fält och lite spännande blir det.
 
Välj några färger som är fina tillsammans och välj sen storleken och formen på de olika fälten, maskera, måla, klart!
Här har ni ett exempel på hur resultatet kan bli, ganska fint eller hur.
 
Ha en fin fredag och en underbar helg, kram!
 
 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Färgsättning, Förändring, Inredningsdesigner, Inspiration, Måla, Målade väggar;