Vårtecken och hemmaodla

Visst finns det hopp om en ljusare framtid, och visst finns det tecken på en annalkande vår. Gillar du att plantera och se dina växter gro, så har jag de senaste veckorna sett en hel del, både för trädgården, terrassen och balkongen, men också till dig som får nöja dig med att odla inomhus/på fönsterbrädan.

Design House Stockholm visade upp en hel del ute på Formex. Alltifrån en blomstertrappa till en större storlek av deras Grow,  den lilla glasbollen/växthuset i glas, och ett miniväxthus.

Granit visade också upp ett miniväxthus på sin pressvisning, perfekt att ha på fönsterbrädan.
På Plantagens pressvisning förra veckan visade de upp en massa smarta och fina saker för växter och hemmaodlaren. Framför allt så var siktet inställt på den lilla trädgården, balkongen eller terrassen. Alltifrån pallkragar och odlingskrukor till smarta spaljéer och en växtnäringsflaska som tål att stå framme. Ja, för har ni tänkt på hur fula flaskorna till växtnäring, till tvätt/diskmedel mm, brukar vara, skrikiga färger och typsnitt. Precis som om leverantörerna tror att man blir helt design/stil/smak-blind när det kommer till vissa varor!? Är det en produkt som ska stå i förrådet så spelar det väl inte så stor roll hur den ser ut, eller jo, för det är ju inte svårare att designa en diskret/snyggare flaska än en ful, men framför allt så vill man ju ha snygga flaskor inne i hemmet och på öppna hyllor i trädgården, ursäkta utsvävningen.
Ja vad säger du, nu är det väl bara att börja på att förså och plantera. Min ambition är alltid på topp så här års, då tänker jag att ”i år” ska jag sjutton lyckas med , något i odlingsväg. Även fast jag bor inne i stan så har jag goda möjligheter, för vår bakgård är en grön, skön och lummig plats, utrustade med några pallkragar. Ska jag vara helt ärlig så har jag väl bara lyckats med jordgubbarna och smultronen. Men skam den som ger sig, i år tänkte jag ge mig på gurkor, vad tror du om det?
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inedningsdetalj, Inredare, Inrednig, Inredningsdesigner, Inredningshjälp, Inredningsprojekt, Inspiration, Interior, Odla, Plantera, Utomhus, Vårtecken;

Nya soffor, och en hylla att lägga till önskelistan

I veckan har jag varit på två pressvisningar som visat sköna och fina soffor.

I onsdags var det visning av Ire Möblers två nya soffor. Den ena Heter Como och designen står Mattias Stenberg för. Den finns i två modeller i fint ulltyg, Como och Como Soft, modellerna skiljer sig framför allt i små detaljer och spänning av tyg, inte i utförandet för övrigt. Det är en fin soffa i mjuka bullig former med ett lite djupare sittdjup, avsaknad av ben och så är det en modulsoffa så du skapar själv formen och storleken.

Den andra soffan från Ire var soffan Hanna designad av Ires kreativa chef och designern Emma Olbergs. Soffan som är en syster till företagets hyllade fåtölj med samma namn. Soffans tydliga träram med ett generösa sittdjupet gör den till en skön soffa och dagbädd, men som också passar utmärkt som extrasäng för gäster.
I går, torsdag, var det visning av Adeas soffor och nyheter. Baron soffan design Mats Broberg och Johan Ridderstråle. Lika fin i läder som i sammet, och sittkomforten var super.
Nästa soffa från Adea är Basel, design Mats Broberg och Johan Ridderstråle, arbetsnamnet var ”husets vin” för att soffan skulle motsvara ett husets vin, inte svårare än så, gott, enkelt och prisvärt, ungefär. Och soffan var både snygg, med snygga detaljer, och skön att sitta i, dessutom med ett mycket bra pris.

Den tredje soffan var Bonnet, som hamnar fint i familjen Bonnet med den sen tidigare fina fåtöljen med samma namn och runda form. Rund form och skön sittkomfort. Design, även här, Mats Broberg och Johan Ridderstråle.

Jag måste också via Adeas jättefina sideboard/hylla The Botanic Shelf. Finns i tre olika storlekar, i olika träslag och olika material på metallhyllplanen. Passar så gott som överallt och blommorna kommer att trivas med plats för växtkraft genom det flyttbara hyllorna.
Jippi!!!…Fredag :)… ha en riktigt härlig helg kära ni, kram!
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Fåtölj., Hylla, Inedningsdetalj, Inredning, Inredningshjälp, Inredningsprojekt, Inspiration, Soffa;

Sydafrikanska toner

Att Afrika kommer att inspirera berättade jag om när jag presenterade vad Trendstefans sa under sitt trendseminarium för ett par veckor sen, se HÄR. Nu ser jag att Cole & Son kommer med en helt ny färgstark tapetkollektion i samarbete med Ardmore Ceramics. En kollektion som hyllar afrikansk kultur och tradition, en kollektion som verkligen inte fegar vare sig vad det gäller mönster eller färger.

Ardmores minst sagt färgstarka, dynamiska och spännande keramik hyllar Afrikas fåglar, stora kattdjur, elefanter, noshörningar, krokodiler och lekfulla apor – och de vackra mönster från Zulu-folkets pärlarbeten och vävda korgar. Nu finns det här härliga mönstren alltså också översatta till tapeter, tapeter som verkligen tar för sig och ger rummen både puls och spänning.

Auktionshuset Christie’s har klassat Ardmores produkter som moderna samlingsföremål och konstnärernas arbeten har tilldelats flera priser och utmärkelser.

Deras verk finns på de främsta gallerierna och museerna i Sydafrika och utomlands, bland annat på Museum of Art & Design i New York, Museum of Cultures i Basel, Ford Foundation i New York och Wiener Museum of Decorative Arts i Florida.

Här är några av mönstren.

 
Taggar: Afrika, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredning, Inredningsdesigner, Inredningsdetaljer, Inredningshjälp, Inredningsprojekt, Inspiration, Inspiration., Nyheter2017, Tapeter;