IKEA hyllar 60- och 70-talens kreativitet och flower power

Hej, vad tycker du om 60- och 70-tals inredning? För mig är det min barndom och där med bara glada och fina minnen, men att ta in inredningen igen hemma, nja, det vet jag inte.
 
Men är du svag för stilen så missa inte Ikeas hyllning av 60- och 70-talen, och den tidens kreativitet med flower power, genom den fjärde lanseringen av kollektionen Nytillverkad.
 
Ja Ikea fortsätter att ta fram älskad design från sitt arkiv, och förbättrar dem för dagens och morgondagens behov. Den fjärde utgåvan av kollektionen Nytillverkad är ännu en blinkning till det förflutna och hyllar 60- och 70-talens anda av flower power, djärvhet och kreativitet. Den här lanseringen av Nytillverkad kommer att finnas på Ikea i slutet av mars 2024.
 
Den fjärde lanseringen är inspirerad av den tidlösa skönheten i blommotiv och en anda av optimism och innehåller nya versioner av ikoniska produkter som utvecklats av inflytelserika designer som Gillis Lundgren, Charlotte Rude, Hjördis Olsson-Une och Göta Trägårdh.

Nytillverkad speglar en tid av optimism och frispråkighet. Lanseringen innebär ett återseende av Göta Trägårdhs ikoniska blommönster som introducerades av Ikea i början av 70-talet och som nu återlanseras i textilierna Kransmalva och Sandeternell.En annan produkterna i lanseringen är fåtöljen Önnestad, en uppdaterad version av den ikoniska Gogo, en fåtölj med stålrör som först introducerades av Ikea 1972 och som fanns i sortimentet i över tio år.Utöver dessa produkter innehåller Nytillverkad klassiker som Dykarklocka pendellampskärm, med inspiration från designen från 1964, då känd som Tivoli. Garnanäs soffbord, den uppdaterade versionen av det populära Pop bordet från 1968. Primärskog växtställ, en ny version av Straga växtställ, som först introducerades 1962, och många andra ikoniska produkter, som alla återspeglar Ikeas engagemang för tidlös design.

Peace och Flower Power! ✌
Taggar: 60-tal, 70-tal, Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Ikea, Inredningsdesigner;

Kommentera inlägget här :