Bokhylla eller titthylla, konst eller dagiskonst

En snygg bokhylla, eller titthylla som jag tycker att man kan kalla hyllor för. Ja, en hylla där man samlar sina fina saker. För varför stänga in vackra vaser, skålar osv i ett skåp när man inte använder dem. 
 
Och på tal om saker att visa upp så ser jag numera ofta det som en del kallar dagiskonst, bland coola inredningsdetaljer idag. Passar utmärkt i en snygg hylla t ex.
 
Vad menar jag med då med dagiskonst? Ja det är enligt min åsikt supercoola konstföremål.Visst kan det ibland påminna om barnens konstverk från förskolan, men vad är det för fel på det. Jag älskar de här föremålen.
 
Jag har visat konsten under en hel del år redan, bl a HÄR,  men nu såg jag faktiskt lite av det på Formex också.
Och då innebär det att det blivit lite mera "rumsrena". Ja för Formex är en mässa där inte trender visar så mycket utan mera mode. Ja prylar som man efterfrågar för dagen.
Mitt sätt att se på trender/mode är att först blir något en trend, och det behöver mogna för att den stora massan tar det till sig, ja då blir det mode. Alla trender blir heller aldrig mode, utan stannar i trendgruppen och bleknar liksom bort sen. Är ni med.
 
Här en snygg hylla jag såg hos Dusty Deco i veckan, med just en del "dagiskonst".
 
Så om du vill ha men kanske inte har råd, ge en liten sötnos en stor lerklump att kreera med, när alstret sen har torka så låt den lilla färglägga konstverket precis som de vill! Fiffigt va!
 
Önskar dig en fin fredag och en härlig helg! Kram!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Bokhylla, Design, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner, Inredningsdetaljer, Inredningshjälp, Inredningsprojekt, Inspiration, Konst, Titthylla;

Uppspänt

Häromdagen var jag ute på stan för att kolla på saker till kommande stylingjobb. Då har jag en runda per stadsdel ungefär som jag brukar besöka.
En butik som jag ofta besöker är Posh Living i Mood Gallerian.
När jag var där sist så såg jag att de hade börjat på att höststyla butiken. En hörna hade fått ett fint mönstrat sammetstyg uppspänt på väggen istället för tapet. Snyggt matchat till soffan i samma färgnyans och den lilla fåtöljen i tyg som på väggen men i en ljusare nyans. Snyggt!
 
Att spänna tyg på väggen istället för att måla eller tapetsera är ett superlyxigt och fint sätt att få en riktigt härlig och ombonad känsla till rummet. Ett tips alltså, dock inget man gör i en handvändning, så ta hjälp av en duktig hantverkare.
 
Ha en härlig onsdag!
 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Enkel styling, Höst, Höstnyheter, Inredningsdekoration, Inspiration, Klädda väggar, Styling, Tapet, Vardagsrum;

Pappelina 20 år

I fredags fick jag börja min morgon med en lyxig champangefrukost med en frukostmeny som hämtat  inspiration från Dalarna, och det viktigaste, fira Pappelina som fyller 20 år! 
 
På tal om 20 år så kommer jag nu att tänka på att även mitt företag snart fyller 20 år. Närmare bestämt nästa år, då fyller Dina Rum Stockholm 20 år. Ja så sant, det går fort när man har kul!
 
Nu åter till Pappelina, du vet mattillverkaren som väver de fina plastmattorna. Ja inte bara plastmattor numera, utan de väver nu också finaste kökshanddukar, löpare, plädar, kuddar i finaste kvalitéer, titta in på deras sida HÄR
 
Alla Pappelinas mattor vävs på deras lokala väveri i Leksand, Dalarna. Varje matta som vävs representerar ett stycke svensk hantverkstradition och tillsammans med tradition och stor hantverksskicklighet hittar man hållbara och moderna mattor i sköna mönster och minst lika sköna färger.
 
Tack för en trevlig frukost och stort grattis till 20 år Pappelina säger jag!
 
Önskar dig en härlig måndag, en måndag då även jag fyller år, dock några flera år än 20 😅
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Champagnefrukost, Dina Rum Stockholm, Frukost, Inrednig, Inspiration, Kuddar, Kökshandduk, Mattor;