Ett trappsteg eller två

Som ni märker så går det lite på sparlåga här inne på bloggen just nu, men det betyder inte att jag tagit mitt pick och pack och dragit på semester redan. Nej, jag jobbar på för fullt och imorgon ska jag ut till Stockholms skärgård för ett stylingjobb, ska bli sol och 27 grader så värre arbetsplatser kan man ha. Ja, så anledningen till lugnet här inne är alltså fullt med jobb.
Håller också på att titta på inspirationsbilder för ett jobb, bl a olika avsatser. Ja avsatser som nivåskillnader inomhus, och det finns inget som kan göra så mycket i en våning eller ett hus som just nivåskillnader tycker jag. Det kan vara alltifrån ett stort rum som har två nivåer till bara en enkel liten trappa med två trappsteg ner till köket, som på den här bilden. Visst är det fint och skapar genast en fin känsa åt rummet.
Ha en fortsatt fin tisdag!
Taggar: Annette Eriksson, Avsatser, Dina Rum Stockholm, Hall, Inredning, Inredningsdesigner, Inredningshjälp, Inredningsidéer, Inredningsprojekt, Inspiration, Korridor, Kök, Nivåer, Stylingjobb, Trappa;

Att förvilla och gömma

Något som de flesta vill gömma där hemma, men ändå oftast hamnar på en framträdande plats och rakt i blickfånget det är TVn. Ful som stryk om du frågar mig och jag gömmer gärna eländet.
Det finns en del smarta lösningar. Nedsänkt i en nisch i väggen, en sammetsgardin som täcker väggen och TVn eller så kan du förvilla och gömma utan att egentligen gömma. Du kan t ex placera TVn på väggen omringad av några snygga tavlor. Ungefär som på bilden, även om det nog inte är en TV som är den svarta i ram på den här bilden, så är i alla fall det här en lysande idé och resultatet blir detsamma.
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Gömma TVn, Idé, Inredning, Inredningsdesigner, Inredningsdetaljer, Inredningsidéer, TV, Tavelhäng, Upphängt;

Midsommar

Midsommar, och var vore väl en midsommar utan lite kyla, ser att ordningen är återställd och just under midsommar blir det kallt och en och annan regnskur...hahaha. Men nästa vecka är värmen och solen tillbaka, precis som det ska vara alltså, och jag har en utomhusfotografering så jag är tacksam.
Nog om vädret, för det är som det är. Jag kommer i alla fall att fira midsommar med ca 20 vänner nere i Sörmland, precis som jag gjort de senaste 7-8 åren. Med glada vänner, god mat, lekar och vackra omgivningar blir det alltid bra ändå. Jag brukar stå för tårtorna och det gör jag i år också, traditionella med mycket jordgubbar. 
Med de här bilderna, från tidigare midsommrar och från omgivningarna där jag firar, vill jag önska dig en underbar midsommar. Stor kram! 
Taggar: Inspiration, Jordgubbar, Midsommar, Natur, Sverige, Sörmland, Tradition;