Vask med somrig känsla

Inne jag packar ihop för lite semester igen passar jag på att visa några sköna bilder på en vask/handfat. Passar utmärkt till sommarköket eller sommarbadrummet tycker jag. 
 
Handfatet kommer ifrån Superfront och finns i både koppar och mässing. Spegelblankt när du köper det. Men eftersom det är tillverkat i solid och obehandlad mässing eller koppar gör det att handfat ganska snart kommer att utveckla en tydlig och vacker patina. Ja, om du inte putsar det med jämna mellanrum.
Men just den här patinan gör så att jag tycker att det är så perfekt och fint till det sköna sommar-köket/-badrummet, inne eller ute.
 
Handfat SUPERSINK, mässing ellerkoppar, 4 995 kronor, Superfront / Blandare TAPWELL EVO Raw, mässing eller koppar, 4 495 kronor.
 
Ha det fortsatt fint i den sköna sommaren. Kram!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Badrum, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner, Inredningsdetalj, Inredningshjälp, Inredningsidéer, Inredningsprojekt, Inspiration, Koppar, Kök, Mässing, ann;

Kanske när solen lyser med sin frånvaro...

Hemma igen och jobbar ett tag. Då passar jag på att göra ett blogginlägg, så ni inte tror att jag försvunnit helt härifrån bloggvärlden.
Vad passar väl bättre än att ge er några tips till sevärda utställningar så här i semestertider.
Jag har iallafall den senaste tiden varit på en del utställningar/trädgårdar/slott som jag inte tycker att du ska missa om du har vägarna förbi.
Tre i Stockholm och Artipelag, ett besök på vackra Gunillaberg utanför Bottnaryd och Tjolöholms Slott och deras Liberty utställning.
Passande aktiviteter till en lite molnig dag kanske.
 
OBS ett väldigt långt inlägg, men jag tänkte vara lite tyst här inne nu ett tag till, så jag tänkte att du skulle ha lite att bita i under min frånvaro :)
 
För en tid sen så var jag ute på Artipelag och rev av inte mindre än tre utställningar, väldigt olika men alla tre lika fina.
 
Fornasettis Insida Utsida, pågår till 26 januari 2020. En stor, ja riktigt stor, utställning med designern Piero Fornasettis mångtaliga verk. Måleri, teckning, grafisk design, möbler designföremål, rumsliga installationer och många sköna vikväggar, som jag gillar så mycket.
Här en bråkdel från den stora utställningen.
Den andra utställningen som jag tittade på ute på Artipelag var Insekt Insikt. En utställning med skulpturer och skulpturala installationer som utgår från insekter. Av konstnären Annika Liljedahl, till utställningen har kompositören Lo Kristenson skapat en musikupplevelse. Trotts att jag kan tycka att det är lite läskigt med insikter och kryp så tycker jag att det vara en väldigt vacker och suggestiv utställning. Pågår till 1 september 2019.
Artipelag är ju inte bara en fin konsthall på en udde högt över Baggensfjärden med en storslagen sjöutsikt. Och där till två bra restauranger, med olika prisklasser och fina uteserveringar. Här är ju också en fantastisk utomhusmiljö, och i utomhusmiljön finns den tredje utställningen Sculpture In Nature. En utställning med skulpturer utplacerad i den natursköna miljön.
Jag har varit nere på Västkusten precis och på nervägen passade vi på att stanna till på  Trädgårdsriket Gunillaberg. Jag har velat besöka Tage Andersens Gunillaberg länge, men är sällan i trakterna, men nu så. Och jag kan bara säga att det var precis så vackert och fint som jag föreställt mig. Missa inte om du är i krokarna. 
Makalöst, spektakulärt, romantiskt och poetiskt!
På Gunillaberg upplever du en egen värld skapad av den internationellt berömde danska konstnären Tage Andersen, som förvärvade karolinergården 2008 och sedan dess har utvecklat ett kulturcentrum som är ett allkonstverk i en klass för sig.
Nere på Västkusten blev det ett besök på Tjolöhoms slott, jag är väldigt svag för fina slott, och den pågående Liberty utställningen. Ett slott beläget på en halvö i Kungsbackafjorden. Vackert slott och en fin utställning som pågår till 30 december.
Ja det var förslag på besök i Sommarsverige som jag precis besök. Nu kommer jag att jobba på ett tag till innan det är dags för lite ledighet igen, så vi hörs om någon vecka igen. Kram!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Inredning, Inredningdesigner, Inspiration, Konst, Slott, Trädgård, Tyger, Utställning.;