Smarta lösningar

Att få till en smal gång eller smal korridor där hemma kan många tycka är svårt, de flesta ser mest utrymmet som ett dött utrymme som inte fungerar att ha till någonting. Men titta så snyggt det kan bli i en trång lång passage genom att sätta upp smala hyllor för böckerna.
Böcker som också är en av de inredningsdetaljer som verkligen skapar känsla och stämning till inredningen. Nu råkar just det här inspirationsbilderna även ha ett skönt atrium och en hel fönstervägg mot gången. Men hade det varit en slät vägg där istället så hade man lätt kunnat få till stämningen genom snygg och spännande belysning istället. Ni vet vad jag brukar säga, allt går att lösa!
 
Fin torsdag på dig!
Bilder från spanska Gradoli & Sanz Arquitectos
Taggar: Bokhylla, Inredning., Inredningsdesigner, Inspiration, Kreativt;

Enkel juldekoration

Jag är inte så mycket för tomtar och troll till juldekorationer, men desto mera för växter, blommor och ljus.
En väldigt enkel dekoration kan en liten större tallkvist vara. Du hänger lätt upp den i takets krok för taklampan t ex, ja lite pyssel med trådarna så den hänger något så när rakt och fint kan det vara. Men sen är det bara att klä den med en ljusslinga, julkulor, stjärnor, eller du kanske bara vill ha den helt ren utan något alls, fint det med. Plättlätt och enkelt, men väldigt dekorativt och fint.
Har du något enkelt juldekorations tips att dela med dig av, shout?
 
Ha en härlig onsdag!
 
Taggar: Dina Rum Stockholm, Inedningsdetalj, Inredning., Inredningsdesigner, Inredningsprojekt, Inspiration, Jul., Juldekoration;

Trärent

Jag har pratat och skrivit om det tidigare, HÄR, men tycker att det är så fint och rätt att jag skriver om det igen. Det jag pratar om är de trärena snickerierna i inredningen, allt ifrån dörrar, lister, fönster och paneler. Tycker att det är fantastiskt fint i våningar med vackra detaljer.
Skulle inte ha något emot att skrapa fram det trärena hemma, men frågan är om det skulle gå att få bort alla lager av färg. Kanske att man måste sätta dit nya träpaneler, dörrkarmar med mera för att verkligen få den där riktiga trärena ytan. Ja, för jag kan tänka mig att det är väldigt svårt annars, synd!, men slipper ett tidskrävande jobb :), glöm inte att se det positiva i det negativa, finns alltid!
Pressbilder och möbler från Gubi
Taggar: Dina Rum Stockholm, Gubi, Inredning., Inredningsdesigner, Inredningsdetaljer, Inredningsprojekt, Inspiration, Snickerier, Trärent;