Svalka i solen

Hej, du har väl inte missat att det finns ett riktigt skönt svalkande ställe på Östermalm under soliga och heta dagar.
Jag pratar om det lummiga och sköna sommarcafé på Hedvig Eleonora kyrkogård, den del som vetter mot Östermalmstorg.
 
Här hittar du ett perfekt mysigt café, i vacker miljö med både soliga platser och skuggiga sköna platser under de lummiga stora träden. 
Riktigt härligt att ta en paus från sen stressig shoppingrunda. Ta en kaffe, bulle, sallad eller en ekologisk glass från Gute glass i Visby.
 
Ja, bara ett litet tips så här en skön onsdag, som i och för sig idag bjuder på lite skuggande moln över Stockholm, men solen och värmen är snart här igen.
 
Sommarcaféet ligger vid kyrkan på Storgatan 7, öppet måndag till fredag kl 11.00–17.00 och söndagar kl 12.00–15.00. 
 
Ha en härlig onsdag!
 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner, Sommar i Stockholm, Östermalm;

Sköna ting

Hej, jag tilltalas alltid av sköna ting, vackra saker/byggnader/platser, det gör så att jag mår bra. Lika väl som det motsatta kan ta fram lite av en ångestkänsla i mig.

Det där med vad man tycker är vackert är så klart väldigt personligt, även om de flesta dras i samma riktning, i alla fall vad det gäller miljöer, byggnader och natur. Annat kan det vara med saker, prylar och t ex mode, så tur att det finns en massa att välja på :)

Ja, ja, ursäkta utsvävningen, tänkte bara visa två fina inredningsdetaljer till bra pris och som jag tyckte var fina, för allt det vackra är ju långt ifrån åtkomligt.

Det är Nordal som visade sina kommande nyheter för AW22.

Här är två som jag gillade. 

En stor vas som är fin både med och utan blommor. Jag som tycker att skåpen svämmar över gillar saker som är så fina att de absolut inte ska sättas in i skåp när de inte används.

Ett tvåvåningsfat, som jag tycker passar i en modern miljö lika bra som i en eklektisk miljö. Vackert i sig och ett utmärkt fruktfat, serveringsfat, blomfat eller bara som dekoration, riktigt fint tycker jag.

 

Må så gott och ha en härlig tisdag, kram!

 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner, Tvåvåningsfat, Vas;

Midbec Tapeter har lanserat nya mönster från Marimekko

Att skapa karaktär i dina rum gör du lätt med hjälp av tapeter, gillar du Marimekko så finns en ny kollektion ute nu hos Midbec Tapeter, Marimekko 6.

Det nya tapeterna från Marimekko bjuder på ett mångsidigt kollage av karaktäristiska tryck och nya mönster från designers som Maija Isola, Aino-Maija Metsola och Carina Seth Andersson.

I kollektionen ses uttrycksfulla mönster i svala jordnära färger. Marimekko beskriver deras hantverk som en frisinnad lekplats av kreativitet där djärva tryck och färger kommer till liv.

Tapetkollektionen innehåller 55 artiklar och är tillverkade på non-woven. Här nedan ser du några.

Marimekko 6 finns nu i butik och på midbectapeter.se

Ha en fin måndag.

 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner, Tapeter;