Tro det eller ej...

Hej, jag vill verkligen inte förstöra din sensommarkänsla, men igår fick i alla fall jag mig en dos av vad som komma skall. Ja, fyra månader till jul och jag har sett hur Ikea vill att vi ska pynta där hemma med deras julkollektion Vinterfint, fått lite julmat, om jag velat ha, smuttat på deras glöggsangria. 
Ja, ja, lite tidigt kanske du tycker, och även jag, men jag är ju van vid att det börjas tidigt i branschen jag befinner mig i. Men som tur var så var det härligt sensommarväder utanför Livrustkammaren, där visningen var.
 
I oktober hittar du alla produkter hos Ikea.
 
Sugen på Ikeas Glöggsangria? Så här gör du.
 
EN VINTERSAGAS GLÖGGSANGRIA

Ingredienser

750 ml IKEA VINTERSAGA Saftglögg (1 flaska)
375 ml äpplemust
3 äpplen
200 g apelsin
1 dl strösocker
5 kanelstänger
2 citroner (saft)

Gör så här:

Dagen innan

1. Skär upp äpplena i runda skivor, sprid ut skivorna över ett fat och häll juicen från ½ citron över skivorna. Låt stå i 10 minuter och strö sedan över strösockret så det täcker alla äppleskivorna. Ställ sedan in äppleskivorna i kylen och låt stå över natten.

2. Blanda IKEA VINTERSAGA Saftglögg med äpplemust i en behållare. Lägg kanelstängerna i blandningen och låt stå i kylen över natten.

Inför servering

Ta ut behållaren med drycken och fatet med äppleskivorna ur kylen. Häll ner äppleskivorna med sockret på i behållaren med dryck och rör om i ca 30 sekunder. Ta juicen från de 1 ½ citronerna som finns kvar och häll i blandningen och rör om igen.

Färdigt att servera! 

Ja GOD JUL då!
 
Ha en fin torsdag! 
 

Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Ikea, Inredningsdesigner, Jul 2023;

Portabel

Snart är det dags att säga farväl till sommaren 2023. sommaren gick, som vanligt, fort tycker jag, men det kommer flera.
 
När hösten närmar sig så närmar sig också mörkret, ja dagarna blir kortare och kvällarna blir längre. Då, är det dags att se över belysningen. Jag har många gånger pratat om hur viktig belysningen är för att få en fin och härlig inredning, påminner gärna om det. 
 
En belysningskälla som jag gillar är de portabla små lamporna. Framförallt är ställer jag dem gärna på matbordet. För jag tycker att det ger en så härlig känsla till matbordet med små portabla lampor på bordet, och perfekt att flytta runt så det passar middagen.
 
Tom Dixon har några fina i olika stilar och modeller, Stone PORTABLE, Bell PORTABLE och Melt PPORTABLE.
 
Med 3 dimbara inställningar har PORTABLES en batteritid på 9 timmar innan de behöver laddas.
 
PORTABLES-kollektionen innehåller:
- Melt Portable LED guld - Melt Portable LED koppar - Melt Portable LED silver - Melt Portable LED svart.
- Bell Portable LED guld - Bell Portable LED koppar - Bell Portable LED silver - Bell Portable LED svart.
- Stone Portable LED

PORTABLES kommer att finnas tillgängliga online på Tomdixon.net och i alla Tom Dixon-butiker internationellt från och med augusti 2023.

 
Ha en fin tisdag!
Stone Portable
Bell Portable
Melt Porta
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Belysning, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner, Portabel lampa;

Från salta utebad till varma innebad

Hej, hoppas sommaren varit härlig med många fina minnen att ta fram en gråmulen november dag.
 
På tal om sköna sommarminnen så har du säkert många såna från sköna salta bad. Som nu kanske ska bytas ut mot lika sköna varma och avkopplande badkarsbad.
Om du till och med går i tankar att köpa nytt badkar, så såg jag ett riktigt fint från Svedbergs, Auren.
 
I höst lanserar Svedbergs det nya badkaret Auren, ett generöst badkar med böljande former som ger ett skönt modernt intryck. Formen gör också att Auren kan placeras överallt i badrummet; i ett hörn, mot en vägg eller helt fristående. Badkarets material uppfyller dessutom världens tuffaste miljöcertifiering CAL65 och är 100% återvinningsbart. Tack vare dess inbyggda slitstyrka står det emot vardagsslitage, fläckar och ytliga repor.
 
Produktinformation Auren
Bredd: 156 centimeter
Djup: 81 centimeter
Höjd: 58,5 centimeter
Baddjup: 45 centimeter
Badvattenvolym: 210 liter
Material: Lucite
Färg: Vit
Pris: 25 990 kronor
 
Ha en fin fredag och helg!
 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Badkar, Badrum, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner;