Veckan inspiration - Ombytlig

Ibland kan jag tycka att man är alldeles för ängsliga, att man nästan krampaktigt håller sig fast vid vad andra gör, vad andra tycker och inte vågar gå sin egen väg i inredningen, ja, inte bara där faktiskt.
För visst är det så att det är du som ska trivas med dina val och beslut, inte sjutton är det din omgivning, de får trivas med sina egna val och beslut tycker jag.
Det kan vara i smått och stort. Som här på bilden, i det lilla, att ställa tavlan på en pall istället för att spika upp den på väggen. Visst, du kan ställa den direkt på golvet också, men på en pall kommer den upp en bit.
Toppen om du, som jag, är en ombytlig person.
 
Ja, just det här med tavlan skulle väl inget var något speciellt stort eller så annorlunda beslut, men ni förstår vad jag menar, eller hur.
Så med det här ville jag bara dela med mig av en av alla mina tankar, så här en oktoberonsdag. 
 
Lycka till med din inredning!
 
En härlig onsdag önskar jag dig!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredning, Inredningsdekoration, Inredningsdetaljer, Inredningshjälp, Inspiration, Tavelhäng, Våga mer i inredningen;

Vad väljer du för soffbord

När det är dags att välja soffbord så är det mycket att tänka på. Du ska tänka på formatet, hur högt, hur brett, hur långt, runt, fyrkantigt eller rektangulärt.
Sen så kommer materialet. Allt det här gör mycket till rummets känsla och uttryck.
Ett träbord eller kanske ett glasbord.
Jag som nästan alltid valt ett glasbord till mitt egna hem, tycker att det ge ett luftigare intryck till rummet. Men allt det här är en smaksak.
Visst, ett glasbord, både i klarglas och med en rökfärgad skiva, kräver en putsning en gång i veckan för att vara snyggt. En kommentar jag ofta får när jag säger att jag gillar glasbord är just det där med att damm och smuts syns tydligare på ett glasbord. Visst, men hur svårt är det att putsa ett glasbord, inte speciellt säger jag.
Och på ett bord av trä så landar lika mycket damm, så en avtorkning skadar verkligen inte lite då och då även på det. Nej, det där med damm köper inte jag.
 
Nåväl, glasbord har aldrig varit "ute" men idag så kommer det tillbaka ganska starkt i "trend" bilden.
Så här några bilder.
 
Önskar dig en härlig måndag!
Bord 1 är mitt, bord 2-5 bilder jag tagit på Nordiska Galleriet, bild 6-7 från Slettvoll  
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Glasbord, Inredning, Inredningsdesigner, Inredningshjälp, Inspiration, Soffbord;

Veckorapport - Allt ifrån färger till jul och vårkänslor

Den här veckan har det varit en hel del visningar av vårens kommande produkter, och en sista julvisning för året.
Så den här veckan har jag hållit paraplyet hårt i handen och parerat vattenpölar när jag sprungit runt på alla visningar på stan.
 
Under måndagen var det mest fix med ett inredningsuppdrag och lån av produkter till nästa veckas julfotografering, den sista för i år, sen är det dags att tänka på våren. 
 
I tisdags var jag runt och köpte några saker till ett projekt och kollade på två visningar.
Spalt PR visade glammiga festkläder, sommarskor och bjöd på riktigt goda tacos från YLA
På sen tisdagseftermiddag visade Indiska sin jul och bjöd på värmande glögg.
Onsdag, runt på stan för några extra lån till nästa veckas fotografering och tittade på två visningar.
Ekpr visade bl a några vaser från deras kund Lindform, design Daniella Witt. Vaser där trädstammar varit inspirationen. Mysiga kuddar, fina detaljer och fina tavlor från Kunskaps Tavlan såg jag där också.
Vidare till Polhem PR som visade fina vaser och söt inredning till barnrummet från Jotex. En lite annorlunda serveringsvagn för utomhuslivet, från Rusta. Fina smycken från Edblad och det bjöds på god lunch med tacos från Isabelle´s Market, ja det är inne med tacos i alla dess former nu.
På onsdagseftermiddagen fortsatte JAG att trotsa vädret för att möta upp en hantverkare hos en kund, för lite fix och trix.
I går morse, torsdag, spände jag upp paraplyet åter igen för en rask, läs blöt, promenad ut på Djurgården och till Rosendals Trädgård. Kämpigt, men Rosendals är alltid härligt, både i sol och regn, så det gick bra. Till Rosendals var det Per PRs som bjudit in till frukost för deras kund Beckers färg räkning, härlig frukost och visning av deras nya färger. Tre trender visade dom, Soft Pink, Optimistic Yellow och Light Sky Blue. Sköna dova färger med fina kombinationer.
På lunchen var jag förbi Presskontakterna och tittade på lite vårnyheter från Åhlens och Hemtex. Och passade även, min vana trogen, på att prova lite solglasögon, innan jag åter tog en sväng på stan för köp av produkter till ett projekt.
Idag fredag blir det mest kontorsarbete och en sista sväng på stan för att låna i butiker till nästa vecka.
Sen så är det dags för en lång och skön helg, eller lång och lång, helgerna brukar kännas väldigt korta, men väl sköna.
Önskar dig en fin helg, stor kram!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Färg, Färgsättning, Inredning, Inredningsdesigner, Inspiration, Mat, Mode, Nyheter, Nyheter 2020, Smycken;