Nytt soffbord

Per Öberg formger nytt soffbord för Svenskt Tenn, Cap d´Antibes.

För tre år sedan lanserades soffbordet Nizza, formgivet av arkitekten Per Öberg. Nu utökas sortimentet ytterligare med bordet Cap d´Antibes som är en kvadratisk variant av Nizza med samma funktioner och detaljer.
Både det rektangulära Nizza och det kvadratiska Cap d’Antibes är en vidareutveckling av ett bord som han ritat till sin privata våning i Nice, inspirerat av de smides- och järnmöbler som är typiska för södra Frankrike. Borden fick formen av en vitrin i Estrid Ericsons anda, med utdragbara brickor och glas för display. Benen, med sina mässingstassar, omsluter glasskivan på samma sätt som möbler ritade av Josef Frank. Borden tillverkas med stor hantverksskicklighet i en metallverkstad i Skellefteå.
 
Måndag morgon och en bra ny vecka framför oss, en bra vecka hoppas jag att vi får!
 
 
 
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inspiration, Nyhet 2021, Soffbord, Svenskt Tenn;

Rebel Walls lanserar en ny tapetkollektion tillsammans med “The Queen of Colour”, Zandra Rhodes

Hej och godmorgon, idag tänkte jag visa Rebel Walls nya designsamarbete inom konceptet ”Meet a Rebel”.
Tillsammans med designern Zandra Rhodes lanserar Rebel Walls en färgstark och livfull tapetkollektion innehållande 20 tapeter med fyra av Zandra Rhodes kända mönster i flertal färgställningar.
 
Nu minns du kanske att jag för ett par dager sen berättade, HÄR, om att även Ikeas inlett ett samarbete med Zandra Rhodes. Men då med inredningsdetaljer och textilier.
Om jag inte fastnade så mycket för den kollektionen. Så tycker jag istället att Zandra Rhodes mönster gör sig riktigt bra på tapetkollektion. Wow, vilken härlig och spännande tapetkollektion!
 
Rebel Walls-koncept ”Meet a Rebel” handlar om att lyfta fram människor som är trogna sig själva. Människor som vågar sticka ut från mängden, vara annorlunda, tänka annorlunda och utmana de små sakerna i livet. Sånt är alltid härligt tycker jag.
 
Med över 50 år i branschen har mode- och textildesignern Zandra Rhodes gjort sig ett namn. Med sin kreativa, djärva men samtidigt eleganta stil har hon klätt personer så som Prinsessan Diana och Freddie Mercury. Nu blir hennes uttrycksfulla mönster tapeter. 
  
”Zandra gjorde sitt färgstarka inträde i modebranschen 1967 och med sina lekfulla och livfulla mönster förändrade hon modescenen för gott. Sandra har varit trogen sig själv och stått upp för sin egna design från start, det gör Zandra Rhodes till en sann rebell. Denna kollektionen är en hyllning till Zandra och till alla andra rebeller som vågar utmana sig själva och sin omgivning, varje dag”
– Irene Gimmersta, Creative Director, Rebel Walls
 
Visst är tapetkollektionen härlig! Men som mycket av inredning så kräver tapeterna sin omgivning. Med det menar jag att just den här kollektionen gör sig bäst i större rum, med högt i tak skulle jag vilja säga. Den gör sig också bäst med möbler och detaljer som passar den lite vågade stilen. Men det här är sånt som gäller alla inredning, allt behöver matchas för att det ska bli optimalt, ja så är det bara.
 
Tapetkollektionen lanseras den 16 september via rebelwalls.com 
 
Hade lite svårt att välja bland de 4 mönstren och alla färgställningarna, så här kommer många av dem :)
 
Ha en härlig måndag!
 
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredningshjälp, Inredningsinspiration, Inspiration, Rebel Walls, Tapeter, Väggar;

Objektvård

För ett par veckor sen när jag var runt på olika pressvisningar träffade jag på ett företag som inriktat sig på inrednings omvårdnad, The Act of Caring.
 
Helt klart är att desto mer prylar man skaffar sig, desto mer att ta hand om. För det är inte bara din hud eller din kropp som behöver omvårdnad.
 
Alla material behöver olika omvårdnad, skinn, trä, marmor eller vad nu din inredning innehåller. 
För precis som vi behandlar vår hud måste vi behandla våra ytor och värdefulla föremål för att få dem att hålla länge, åldras fint och vara livet ut.
 
Det här är något som The Act of Caring tagit fasta på. Hos dem hittar du vård för alla möjliga produkter och material som man hittar i inredningen. 
 
The Act of Carings produkter är veganska, växtbaserade och doftande med noggrant utvalda naturliga eteriska oljor. Ingredienserna hämtas lokalt när det är möjligt för att begränsa co2 -påverkan, samt att alla flaskor är tillverkade av 100 % återvunnet PET.
 
Var rädd om dina prylar och ha en härlig torsdag!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredning, Inspiration, Rengöring;