Ikea släpper - Annanstans i samarbete med Martin Bergströms

Annanstans är 20 handgjorda produkter, alltifrån kuddfodral, stengods, och dekorationer till kaftaner, schalar och väskor. Skapade i samarbete mellan IKEA, Martin Bergström och över 1300 skickliga hantverkare från sociala partnerföretag i Indien, Thailand och Rumänien. Partnerskapet mellan IKEA och sociala företag är långsiktigt och bidrar till att förbättra livsvillkoren för människor i utsatta samhällen samtidigt som traditionella hantverksmetoder hålls vid liv.
 
Jag som är svag för ruffa stengodsprodukter just nu fastnade mest för just stengodset, fina eller hur. Lika fina som de finst fotade miljöbilderna, coolt hus!
 
Föremålen är på tillfälligt besök i varuhusen med premiär den 8 mars.
Foto: IKEA
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Ikea, Inredning, Inredningsdesigner, Inspiration, Interior, Kuddfodral, Nyheter 2019, Stengods, Textilier;

Veckorapport

Jaha, då har en vecka till rusat förbi och jag tänkte summera vad jag gjort just den här veckan.
 
Jag har presenterat och avslutat ett inredningsprojekt, Dina rum Stockholm, nöjd och glad kund och där med lika nöjd och glad är jag. För min ambition och strävan är ju alltid att försöka lämna ett projekt med ett resultat som ligger över mina kunders förväntningar. 
 
Jag har också varit och fått reda på de aktuella trenderna kring pooler av Folkpool, under en god vårlik frukost på Miss Clara.
2019 vill vi inreda runt poolen och skapa ett skönt uterum där vi kan hänga på ledig tid. Ute har blivit det nya inne och det märks tydligt när det gäller poolen i de svenska villaträdgårdarna. Den har gått från att vara något man doppade sig i till att bli trädgårdens mittpunkt. På 60-talet när poolbyggandet tog fart placerades poolen ofta lite avsides och man gick dit för att svalka sig när det var varmt.
I dag byggs poolen centralt för att sedan skapa en hel utemiljö runt omkring med trädäck, utekök, vilstolar, belysning mm. En samlingspunkt för familj och vänner, både på dagen och kvällen helt enkelt. Det är en utveckling som bland annat beror på att det blivit så mycket billigare att värma upp vattnet tack vara den nya tidens energismarta poolvärmepumpar. Från friska dopp till varma sköna stunder i poolen med 29 grader i vattnet för en bråkdel av kostnaden. Just det där med 29 grader gillar jag :)
Poolerna blir mindre i storlek.  Svenska folkets favoritstorlek är visserligen fortfarande den rektangulära poolen på 4 x 8 meter men måtten 3,5 x 6,5 meter växer starkt. En storlek som är lätt att integrera i trädgården men som ändå erbjuder tillräckligt stor yta för lek och träning. Med Folkpools träningsredskap Swim Trainer kan du t ex simma så mycket du orkar utan att begränsas av poolens storlek, smart!
 
De flesta väljer blå mosaikliner, men att styla om sin pool genom att byta färg på linern är en trend som växer. Linern är den plastduk som håller vattnet på plats och ger poolen dess utseende. Den är lätt att byta och finns i en mängd olika färger och mönster. Så som sobrare färger som grå och sandfärgad mosaik och den som vill vara riktigt uppdaterad och ta ut svängarna, väljer kanske en svart eller betongfärgad liner.
Gaveltrappa längs hela kortsidan ligger rätt i tiden.
Vi tänker också klimatsmart och skaffar låga pooltak som smälter in i utemiljön men ändå går att simma under – och som dessutom förlänger badsäsongen med flera månader!
Ja så vill vi leva kring poolen 2019, längtar redan!
 
Mobile Box bjöd på lunch och presentation av deras nyheter. Mobil Box som är agentur för märken som finska Adea, italienska Kristalia, Foscarini, Porada. Fina möbler och fina kvalitéer.
 
Adeas serie Napoleon med flera olika soffor och fåtöljer, med formen av Napoleons hatt som tydligen har någon speciell formel. Fina i sammet eller tyg, design Anki Gneib.
Den fina soffan Harper, också från Adea, såg jag redan förra året, men i naturfärgat. Är nu i produktion och finns även i en svart variant, superfin även den, eller hur.
Stolen och pallen Fay från Adea, design Mia Cullin, var inte bara snygg utan också riktigt skön. Den fina blockfärgade mattan heter Seasons Rug och är designad av Elina Helenius.
Flexibilitet är aldrig fel. Det här soffbordet från Kristalia, design Luca Nichetto, kan du forma på en massa olika sätt. För soffbordet består av en lätt och enkel metallram, finns i flera modeller, storlekar och höjder dessutom. På ramen kan du sen skapa ditt soffbord med hjälp av olika delar i olika material och färger. Allt inspirerat av Miros former och Calders mobiler.  
Nu sitter jag och väntar in ett bud till nästa veckas stylingjobb, som ska göras här hemma, häpp!
Inte mig emot att sitta inne och kura när snön faller i massor utanför fönstret. Gjorde det även tidigt i morse, när jag lämnade gymmet och gick hem, nådde hemmet som en snögumma. Tänk att det kan fastna så mycket på 5 minuters rask promenad, ja tiden det tar för mig att gå från gymmet och mitt hem.
 
Snart helg igen, ska bli riktigt skönt! 
Önskar dig en härlig helg, stor kram!
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Fåtölj, Inredning, Inredningsdesigner, Inspiration, Nyheter 2019, Pool, Poolliv, Soffa, Soffbord, Stylingjobb;

Feminin limiterad kollektion av brittiska konstnären Rosie McGuinness hos Jotex

Jotex pressenterar den limiterade kollektionen - Feminine Figures - av den brittiska konstnären Rosie McGuinness.
 
Feminine Figures omfattar mattor, 200 x 300 cm, 8 299 kronor, kuddfodral, 60 x 60 cm, 299 kronor och vepor, 220 x 140 cm, 799 kronor, i färgstarka kulörer och med ett snyggt grafiskt uttryck

.

 

 

De fina illustrationerna är 

inspirerade av gamla fotografier och iakttagelser från Rosie McGuinness egna liv.
Hon berättar: 

- Jag har alltid gillat att kombinera element och material som jag har sett och beundrat vid 

tidigare tillfällen för att få skapa något nytt.
 

Originalmotiven är skapade för hand med hjälp av bläck, gouache och akvarellfärger. För att lägga till 

lyster i kollektionen har Rosie McGuinness även adderat pärlor och strass på utvalda kuddfodral och vepor.
 
En skön tilltalande kollektion tycker jag!
 
Ha en fin torsdag!
 
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredning, Inredningsdesigner, Inredningsdetaljer, Inredningsprojekt, Inspiration, Kuddfodral, Mattor, Nyheter 2019, Vepor;