Känsla av jul

God jul är kanske lite väl tidigt att säga, men själv så har jag både igår och idag varit på fina julvisningar. Fått lite julkänsla redan nu alltså, som jag gärna vill dela med mig av till er.

Igår var jag på en härlig afternoon tea på Hotell Diplomat. Där visade Alessi sina nyheter, många med guldstänk, men också deras lite tokroliga jul. Så här såg det ut.

 
 

I morse var det visning bara ett par kvarter hemifrån mig, skönt när det är nära. Inte bara nära utan också i ettav mina absoluta favoritkvarter här i stan Lärkstaden. Är helt såld på de vackra townhousen som ligger iområdet, och har haft förmånen att komma in i flera av dem. I morse hade Lexington sin julvisning på envacker bakgård till ett av husen. Så här fint var det.

 
 
 
Taggar: Julpressvisning;

Formex mm

Hej och hå, jag hann bara rapportera till tisdagen i förra veckan, men det blev väldigt körigt och mitt i allt jobb så skulle jag fylla år i helgen också. Men nu så ska jag skriva ner lite mer om min förra vecka, här kommer fortsättningen.

Under onsdagen var jag ute på Formex hela dagen. Vad kan jag säga om det, ja, faktiskt inte så mycket, för jag tycker att den var ganska intetsägande. Tyckte inte att jag såg så mycket av nya roliga nyheter, inget som stack ut och där med kan jag sammanfatta mässan som ganska tråkig. Om allt det här beror på att vi är ganska blasé och mätta på alla prylar eller om det bara var ett trist mellanår, ja, vad tror ni. Jag har i alla fall under en längre tid pratat med mina vänner om just den där mätta blasé känslan som infunnit sig, ja att vi är mätta och trötta på just nya prylar. Och vem sjutton behöver mera saker och vem orkar handla mera prylar idag, inte jag i alla fall.

Något som jag i alla fall såg mycket av på mässan var det färgade glaset och keramik. Det har vi sett mycket av förr, och många former kände jag också igen, men nu är det alltså tillbaka stort.

 

På kvällen var det Formex Novafest på At Six Hotell, med prisutdelning. Formex Nova priset går till en ung formgivare, om man menar till ålder eller till utövandet av sitt designande vet jag inte, men hoppas på det sista. I år vann i alla fall Qian Jiang, grattis! Innan Novafesten han jag förbi på grannhotellet Hobo för att titta på Crooked Concepts nya keramiker Carl August Sandgrencoola, egna och speciella föremål, gilla på det!

 
Torsdagen kväll var jag snabbt förbi Designgalleriet och tittade på min bloggkollega Johanna Högvägs, Johannas Formligheter, utställning, som hon har tillsammans med Camilla Forsén-Ström. En utställning med namnet Hundraåringen bredvid med en kollektion av textilier och grafiska tryck. Utställningen är kvar på Designgalleriet till den 29 september, besök vetja!
Från Designgalleriet tog jag och Johanna, Joel Home, min följeslagare för kvällen, oss till Söder för mingel och visningen av en våning på Bastugatan 16 A. Det var Alexander White som visade en våning som ligger till försäljning just nu. Uppstajlad och möblerad av Dusty Deco mfl. Superfint möblerad, med annars så var det en våning på markplan, och såna är jag inte en så stort fan av. Men fina omgivningar, och kvällen slutade med promenad över kullerstenar och siktet inställt mot Östermalm och hem. Men ett matstopp på vägen, för nu var Johanna trött på snittar.

Nu måndag och en ny vecka med mycket jobb och en och annan visning, härligt! Ha en fin måndag!

Taggar: Formex, Pressvisningar. Inredning, Fest, Utställning, Inspiration;

Min fortsättning på tisdagen

 Då ska jag visa min fortsatta tisdag, jag hann ju bara visa frukosten. Dagen i övrigt bestod mest av diverse julpressvisningar. Ja, kan ju verka lite tidigt, men ska allt hinnas ut i media så är det hög tid nu, ja till och med lite sent för tidningar med långa pressläggningar.

Fyrklövern har inlett ett samarbete med Hollywoodfrun Maria Montazami! :), och resultatet är en julporslinsserie. Det där med ”kändisar” som designers vad tycker ni om det? Jag är tveksam, ja helt enkelt för att vi har fantastisk många duktiga utbildade designers. Så här är samarbetets resultat.

 
Hos Studio Sankt Paul visades Hemtex nyheter upp och jag fick äta lussebullar och vara lucia.
Snabbt följt av titt på nyheter från TresPR, Vitra och Cervera. Undrar du över något du ser på bilderna så är det bara att fråga.
 
Sen eftermiddag gick båt från Strömkajen ut till Artipelag och Ikeas nya samarbete med danska Hay. Solen sken och vi fick en skön båtresa på en timma innan vi var ute på vackra Artipelag. Här tittade vi på alla nya produkterna i ett magiskt vackert solsken som kastade vackra skuggor i lokalen och på produkterna. Mycket fint och till mycket fina priser. Vi avslutade med goda smörebröd innan bussen gick in mot stan igen.
 
Taggar: Pressvisningar. Inspiration;