Ikea presenterar Tesammans

Hej, jag får ofta frågan om vad som är på gång inom inredningen. Och visst finns det varje säsong något som det pratas lite mera om, och om jag ska säga vad som det pratas mycket om just nu så är det FÄRG!
Ja, det är mycket färg i inredningen just nu, om man vill. För det finns som alltid lite olika inriktningar. Men som sagt, färg pratas det mycket om, och färg, syns det mycket av just nu.
 
Från Ikea fick jag igår en färgpalett i form av den nya kollektionen TESAMMANS.
 
Så här presenterar de kollektionen.
Färg är ett kraftfullt uttryck för personlighet som kan ha en positiv effekt på vårt välbefinnande och lysa upp våra rum. Tillsammans med den nederländska designduon Raw Color lanserar IKEA den tillfälliga kollektionen TESAMMANS, med vardagsföremål som inspirerar människor att skapa glädje och som ger hemmet en färgstark karaktär.

Kollektionen utforskar också Raw Colors designfilosofi som kretsar kring färgens transformativa natur. Det stickade pläden TESAMMANS är ett utryck för denna tanke, med grafiska linjer och enfärgade kulörer som till synes smälter samman till en enda nyans på avstånd, men på nära håll framträder separata färger. Temat fortsätter i TESAMMANS lampskärmar, som finns i två storlekar och som antingen kan hängas eller placeras på ett bord. Designen med tre lampskärmar staplade på varandra i mörka till ljusare toner skapar olika reflektioner när de fångar ljuset. 

– Vi har haft en experimentell inställning till hur färger kan förändra vardagsföremål genom att prova olika kombinationer av nyanser och material, leka med former som fångar ljus på vissa sätt och genom att blanda ljusa, mättade toner med mer dämpade, säger Daniera ter Haar, Raw Colors andra grundare. 

Om Raw Color  

Den Eindhoven-baserade designstudion – ledd av Daniera ter Haar och Christoph Brach – arbetar med grafisk design, fotografi och produktdesign där färg spelar en avgörande roll. Deras arbete har visats på museer och gallerier runt om i världen, bland andra The Aram Gallery, Cooper Hewitt Museum och Stedelijk Museum Amsterdam. Vid sidan av sitt arbete med studion är de också lärare vid Design Academy Eindhoven. För TESAMMANS har de satt fokus på hur olika nyanser samspelar med varandra och med andra föremål.

Säljstart: 5 april på IKEA.se och i alla svenska IKEA varuhus med undantag av Gävle och Haparanda.

Här några bilder.

Ha en fin torsdag!

Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Färgval, Ikea, Inredningsdesigner, Nyhet 2024;

Kommentera inlägget här :