Rörstrand presenterar vaser och krukor i Ostindiaserien

Hej, vet att det är många som gillar Rörstrands Ostindiaserien, så här kommer några nyheter från serien. Några vaser och krukor.
 
Ostindia lanserades 1932 och har blivit framröstad till århundradets servis. Inspirationen till serien härstammar från en porslinsskärva som hittades på ett skepp som förliste år 1745 utanför Göteborg när det var på väg hem från Kina. Lasten bärgades och skärvan, som kom från en porslinstallrik, hamnade i ett skåp hos Rörstrand, där dåvarande chefen Knut Almströms fru en dag fick syn på den och fällde de bevingade orden: ”Knut, jag tycker du ska göra något av den här.” 1932 stod den kinesiska skärvan modell för den nya Rörstrandsservisen med det numera klassiska mönstret.
 
Ostindias mönsterdesign togs fram av den legendariska mönsterritaren Nils Emil Lundström, som ritade mönster åt Rörstrand i 40 år. De nya vaserna och krukorna är framtagna i samarbete med Anna Lerinder, som är en av Sveriges främsta porslinsformgivare och som har formgivit både Ostindia Floris, Svenska Rödlistan och Mille Oiseau. Alla har uppmärksammats för sina rena och avskalade former, vilket är Annas Lerinders signum. Vaserna och krukorna är tillverkade i starkt, hållbart fältspatsporslin och är perfekta för en mindre eller större bukett, alternativt en växt.
 
Serien inkluderar två vaser (220x170mm och 130x90mm) samt två krukor (170x130mm och
200x150mm). Krukorna är tillverkade som skyddskrukor utan hål i botten.
 
Pris: 869 kronor - 1 499 kronor.
 
Ha en fin måndag!
 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner, Kruka, Nyhet 2024, Ostindia, Rörstrand, Vas;

Kommentera inlägget här :