Veckorapport - Pressvisningar, Stockholm i mitt hjärta, Sovrum i sol, Kompishäng mm

Nu trivs jag allt lite bättre, trotts de här märkliga tiderna. Varför, jo, för värmen och solen har liksom börjat på att landa i stan. Jag kan inte hjälpa det men måste allt tjata lite om vädret, för visst blir allt lite lättare, roligare och härligare med sol och värme. 
Min vecka då, den har gått på halvfart, som veckorna gör nu förtiden. Mycket beroende på att mitt sociala liv är betydligt mera återhållsamt, både vad det gäller mitt privatliv och mitt arbetsliv. Trist, för jag gillar både fart och möten.
 
Men med ett lugnare tempo så hinner jag att reflextera över både tankar och miljöer. Och jag som bor, och är född i, Stockholm talar alltid gott om mitt kär "Stockholm i mitt hjärta". Men hinner inte alltid njuta av staden till fullo beroende på att jag ofta småspringer mellan möten och stressar fram. Men det hinner jag nu, och gör det, nu när det är som vackrast med alla blommor och den späda grönskan!
Mitt sovrum är skönt, och extra skönt när solen lyser behagligt över sängen.
Tisdagen bjöd på både tid, sol och värme så då blev det en Djurgårdspromenad med stopp i solen på Källhagen.
Onsdagen bjöd på en pressvisning, en privat sådan så inget mingel och glam. Det var Tres Pr som bjöd på visning av deras kunders höst/vinter produkter.
Så jag gick genom ett lugnt förmiddags Stockholm till Kungsklippan, där deras kontor ligger. Fick se mycket fint, och med en påminnelse av att det inom ett ca halvår kommer en jul igen :)
Men också fina mattor, coola äggkoppar, naivistiska posters, fint porslin och kuddar bl a. Som vanligt, vill du veta lite mera om någon produkt så är det bara att du hör av dig.
Idag avslutade jag arbetsveckan med ett besök på Snack, som den här gången kör med temat Italien.
Det ville jag så klart inte missa, ja du som följt mig här genom åren vet att jag gillar Italien skarpt efter att jag bodde och arbetade där under några år som ung vuxen.
Gillar du också Italien, eller bara vill ha något trevligt att göra, så finns Snack på plats till i morgon. Öppet idag till klockan 18 och imorgon mellan klockan 11-16, på Sturegatan 2.
På plats kan du köpa härligt porslin från Sorrento och Sicilien, dofter från Bottega Veneta, strandväskor, solkrämer, böcker, olivolja och annat smått och gott.
Önskar dig en riktigt fin helg med en rejäl fredagsbukett! Kram!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredning, Inredningsdekoration, Inspiration, Stockholm, Veckorapport;

Fröblandning, passar till nästan allt

Jag är en storkonsument av sallader och grönsaker, jag tror inte att det går en dag utan att jag äter en näve färsk spenat/grönsallad blandat med tomater, blomkål, broccoli, gurka, purjolök eller vad jag har för grönsaker hemma för dagen. Över droppar jag alltid lite olivolja och sist men inte minst så strör jag över min egengjorda fröblandning. 
 
Och idag tänkte jag ge er mitt recept på min superenkla fröblandning. Nyttigt, gott, enkelt och höjer verkligen en enkel grönsallad.
 
1 dl pumpakärnor
2 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1/2 dl hackad mandel
1/2 dl rostade kokosflakes
2 msk linfrön
1 msk chiliflakes
 
Rosta alla ingredienser i en stekpanna, i två omgångar om stekpannan inte är så stor, på medelvärme i några minuter. Passa så det inte bränns, de ska bara få lite färg. Sen är det bara att hälla upp på ett fat för att svalna innan du häller upp på en flaska t ex.
 
Den här blandningen kan ändras på massor av sätt, ja det är bara att utesluta de fröerna som du inte gillar och istället lägga till de du gillar.
Jag brukar ta vad jag har hemma. Ibland har jag också i mellonkärnor, hampafrön, svarta sesamfrön, hackade hasselnötter och ibland bränner jag av lite färsk hackad chili istället för chiliflakes, ja, blanda hur du vill helt enkelt.
 
Ha en fin torsdag!
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Fröblandning, Inredningsdesigner i köket, Inspiration, Matlagning, Matnyttigt, Mittrecept, Recept;

Veckans inspiration - Ett leende är aldrig fel

Håller ni inte med om att ett leende aldrig är fel. Själv skrattar och ler jag nästan jämt, har alltid varit sån. Genom åren har jag ibland fått kommentarer som "varför skrattar du alltid" "du skrattar alltid"  "varför ser du så glad"...???? Hmmm...varje gång har jag stått helt frågande, ja, för en del verkar det som att jag är konstig för att jag är glad. Nej, fy sjutton säger jag och skrattar vidare. Tack, för att jag föddes med det där 50% som positiv och inte med 50% negativ.
 
Jag tycker också väldigt mycket om att ha en liten "blinkning" i inredningen, ja en detalj eller två med en liten rolig twist som får betraktaren att le. Det blir inte så stelt och perfekt då kan jag tycka. Det kan vara en vas som sticker ut, en tavla med twist eller kanske en charmig sprattlande groda.... Här några bilder så ni förstår vad jag menar.
 
Ha en riktigt fin onsdag!
 
Härom veckan var jag och tittade hos Statsauktion i Frihamnen. Då såg jag den här, eller en liknande?, skulpturen i form av en groda. Hur charmig är inte den? Jag la inget bud och glömde bort den några dagar, tills jag såg den, eller en likadan, i grannhusets fönster häromdagen. Skulpturen heter Look at my legs och är i patinerat brons och nu är jag helt såld på den...vill ha!
Här några andra charmörer att dekorera med
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredningsdetaljer, Inspiration, Skulptur, Vas;