Veckorapport - en riktig blandning

Hej på er, hoppas ni haft en skön vecka. Min har varit bra med en blandad kompott. Även om jag hellre sett att solen och hettan stannat kvar några veckor till, men den kommer kanske tillbaka.
 
Jag har kollat in vit keramik/porslin/. Ett tips till dig som är på semester och kanske passerar en och annan keramikverkstad eller butik med försäljning av vacker vit porslin, missa ite att kolla in det lite extra.
Själv är jag väldigt mycket för det vita porslinet/keramiken just nu, och tycker mig se att de är lite på gång också. Hur fint är det inte med ett öppet skåp med bara vit keramik eller att bara duka med det lite råa vita, eller varför inte bara bygga ett stilleben på bordet med det. Ja, bara ett litet tipps ifrån mig.
Vad säger du om lite blått där hemma. Jag vet att blått är en av många svenskarnas favoritfärg, så vad säger du om en skön lite bullig fåtölj med fotpall? Den här såg jag på Posh Living i veckan. Jag tycker att den intensiva blå färgen är fin liksom den runda och lite nätta formen.
Har också tittat på lite tyger i veckan, i en neutral färgskala. Det bästa rådet om du är ombytlig av dig, köp neutrala färger på t ex soffan, ja, dyrare inredningsprodukter. Det är då så mycket lättare att vara flexibel med detaljer i inredningen.
Tagit in några av alla de vackra rosorna som växer på gården. En av sommarens absoluta höjdpunkter är väl ändå allt vackert som växer där ute just nu.
I veckan fick jag också ett pressutskick från Fiskars, det finskt varumärke, känt för sina högkvalitativa köks- och trädgårdsredskap, med deras undersökning Trädgårdsglädje. En undrsökning som ger svaren på vilka trädgårdsaktiviteter som ökar vår upplevda glädje.
Bland annat så har de i undersökningen samlat och rankat aktiviteterna som bidrar till att öka glädjen i trädgården som mest.

6 saker som ökar svenskarnas upplevda glädje i trädgården:
1. Se resultatet av arbetet
2. Trädgårdens dofter och ljud
3. Göra synbara förändringar i trädgården
4. Ha rätt redskap för uppgiften
5. Använda nya växter 
6. Känslan av jord och växter i händerna 

Topp 6 trädgårdsaktiviteterna som svenskarna föredrar:
1. Njuta av trädgården
2. Skörda
3. Plantera
4. Odla blommor
5. Odla egen mat
6. Vattna
 
Och här är de 6 trädgårdssysslor som svenskarna uppskattar minst:
1. Grengallring
2. Städning
3. Gräva
4. Rensa ogräs
5. Kratta
6. Trimma gräs
 
Fiskars hjälp vid skörd av frukt skulle jag inte säga nej till.
Är du shoppingsugen så såg jag att Kartell har 20% på stora delar av sortimentet just nu.
Annars så har jag hämtat andan i mina "extra lungor", som är Liljansskogen, på Djurgården, både i den folktäta Södra delen som i den mera lantliga Norra delen av Djurgården. Varför det är så lite folk på Norra Djurgården i gemförelse med Södra Djurgården förstår inte jag, kanske för att folk vill trängas, eller så vet man inte om att den Norra existerar helt enkelt :)
Mig kan du träffa på i alla delarna, för här springer jag, hämtar andan och får i mig lite skogsluft. Jag vet, Stockholm är fantastiskt!
Förra helgen var jag ute på Ulriksdals trädgård, slott och orangeri. Ett opretentiöst men härligt utflyktsmål. Ja, att besöka handelsträdgårdar är en skön sommaraktivitet tycker jag. Något som däremot inte är opretentiöst på Ulriksdals trädgård är deras servering, mums!
Nu dansar jag vidare i sommaren med sköna brygghäng och magiska nätter. Tar några dagar ledigt, men snart tillbaka här igen. Trevlig sommar!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inrednng, Inspiration, Trädgård;