Julkort

Hej, hur förhåller du dig till julkort, ja sänder du julkort?
Själv har jag inte sänt julkort de senast, kanske, 15 åren. Jag brukar istället messa, mejla eller ringa och önska God Jul till dem som jag inte träffar under julen. Ungefär som de flesta alltså, för julkortsändande har ju stadigt minskat år från år. 
 
Men kanske att det blir annorlunda i år, i år då vi kanske inte kan ses så många.
 
Jag tror också att julpyntandet och de traditioner som går att genomföra kommer att öka i år. För i oroliga tider så tror jag att traditioner blir viktigare, ja ger kanske liten tröst helt enkelt.
 
Det därmed julkort då, om du har tänk att sända några så såg jag de här charmiga från Studio Lisa Bengtsson. Hur söta är inte taxarna, ja, ja, ni vet jag gillar taxar :) Men visst är julkorten fina, både de med taxarna och fåglarna, du köper dem HÄR.  
 
Glad måndag!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredningdesigner, Inspiration, Jul 2020, Julkort;

Adventstider

En vecka kvar till 1:a advent, så hög tid för adventsplanering.
Om du liksom jag kör på hela julracet direkt till första advent så kommer allt upp i veckan. Själv arbetar jag i princip bara med ljus och ljusstakar, adventsstjärnor och massor av julblommor, gärna inklädda med mossa. 
 
Jag har allt jag behöver för att skapa den där sköna och varma adventskänslan. Men om du letar efter en adventsljusstake eller ett kalenderljus i ny tappning så har jag hittat ett av varje som bara är så fina.
 
En adventsljusstake är ju både traditionellt härligt men också lite tokigt att ha prylar som man bara använder sådär en 4 veckor om året. Just därför så tycker jag så mycket om den här flexibla adventsljusstaken. Ja inte bara därför, utan den är ju också riktigt snygg!
Molekyl heter den och du hittar den hos Gejst
Varje ljusstake levereras med 25 stora och 25 små stålkulor och en stark magnet. Med oändliga möjligheter att ordna bollarna och ljusröret som du vill, är inga Molekyl ljushållare lika.
 
Kärnan i Molekyl är individualitet och personlig skapelse. Eftersom alla element hålls samman med en magnet som är tillräckligt kraftfull för att interagera genom ickemagnetiska material skapas unika föremål som verkar utmana fysikens traditionella lagar.
Köp en i fyrpack och du har en riktigt fin adventsljusstake, men också 4 eller 2 ljusstakar, beroende hur du sätter ihop den, att ha året om!
Finns i mässing, krom eller svart, för värmeljus eller kronljus.
Kalenderljuset från Ferm Living är också en ljusstake med nytänk och funkar året om, finns både i rött och klarglas. 
Den här glascylindern rymmer 24 små ljus - ett för var och en av dagarna i december fram till julafton. Glaslocket fungerar också som en ljushållare med plats för att tända det dagliga ljuset. Spara burken/ljushållaren till nästa december, och fyll med 24 nya ljus. Men jag tycker som sagt att den funkar året om. 
Ja hur du väljer att pynta och använda dina ljusstakar är upp till dig, men nedräkningen till jul börja i alla fall alldeles snart.
 
Önskar dig en fin fredag och helg!
Taggar: Advent, Adventsljusstake, Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredning, Inspiration, Jul 2020, Juldekoration, Kalenderljus;

En ny matsalsstol

Hej på er! Först. Du som väntar på mina inredningspuffar. Som jag berätta efter del 7 - Köket som också vara den sista allmänna puffen för specifika rum och utrymmen i hemmet.
 
Kommer kommande puffar mer ingående att handla om viktiga, snygga, matnyttiga och smarta tänk om alltifrån, belysning, gardiner, färgsättning, akustik, tapeter, textilier, tavlor och så mycket mera.
Och lovar, de kommer så fort jag hinner, men håll utkik vetja!
 
Nu till matsalsstolar, som det finns många att välja på, men tyvärr så finns det också en uppsjö av dem som är allt annat än sköna att sitta på. Kan vara superfina eller coola, men helt hopplösa att sitta skönt i.
Så mitt absolut bästa råd till dig som ska köpa nya matplatsstolar är, provsitt!
 
För visst har väl de flesta av oss varit på en lång och trevlig middag, men fått lov att sitta på en löjligt obekväm stol. Förstör oftast hela middagen, även fast den egentligen var både god, rolig och trevlig.
 
Gubi kommer med en ny matplatsstol, Tai Chair, som jag tror är bekväm runt matbordet, den med hög rygg för den lågryggade är snygg men den tror jag inte passar runt matsalsbordet men fin som solitär i hallen eller sovrummet.
Tail Chair är designad av duon GamFratesi och finns med olika klädsel.
 
Du som väntar på mina inredningspuffar. Som jag berätta efter del 7 - Köket som också vara den sista allmänna puffen för specifika rum och utrymmen i hemmet.
Så kommer kommande puffar mer ingående att handla om viktiga, snygga, matnyttiga och smarta tänk om alltifrån, belysning, gardiner, färgsättning, akustik, tapeter, textilier, tavlor och så mycket mera.
Och lovar, de kommer så fort jag hinner, men håll utkik vetja!
 
 
Ja, helt enkelt ett förslag till din provsittarrunda.
 
Ha en härlig torsdag!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredning, Inredningsdesigner, Inspiration, Matplats, Matplatsstol, Matsal;