Lunch med kollegor och nyhetsinformation

Hej, igår promenerade jag till Vasastan i ett härligt vårväder, blå himmel, sol, blommande blommor och körsbärsträd och vårkappan på.
Jag var bjuden på en arkitektlunch hos EKPR. En återkommande och alltid lika trevlig och informativ lunch, med några av EKPRs nya och gamla kunder.
Maten stod kocken Claes Ljustander för, fint uppdukat av Granit, en av EKPRs kunder.
Borden var som sagt uppdukade med Granits produkter. Granit som även visade upp lite mera färg än vad de visat tidigare, t ex fina krukor och lampor.
En färg som kommer stort är bourgogne/vinrött. En färg som fint syntes på Chhatwal & Jonsson mattor och kuddar. Visst är vinrött superfint tillsammans med ljusblått t ex. 
Chhatwal & Jonsson, också kund hos EKPR, som inte bara har väldigt fina produkter utan också arbetar riktigt bra med miljötänket. Ett arbete som man hela tiden måste arbeta med, ett arbete som hela tiden förändras.
Danska WoodUpp är ett alldeles nytt företag hos EKPR som var på plats och visade delar av deras produkter.
WoodUpp som startades 2016 av Mads Vesterby som ett skolprojekt med grund för en passion av nordisk design. 2018 lanserades Akupanelen, vilket banade väg för deras imponerande tillväxt. Idag finns WoodUpp med i projekt över hela värden, där deras produkter används för att förbättra akustiken i olika typer av miljöer.
Att arbeta med akustiken är som något ofta glöms bort vid t ex restaurang och bar inredning. Vid mitt bord under lunchen var alla överens om just detta. Alla hade så många exempel på restaurang/bar besök, både nya och gamla, som man lämnat just för akustiken. Ja, man vill ju gärna kunna höra vad sällskapet säger, utan att man ska behöva skrika till varandra. 
Ett problem som WoodUpp försöker lösa på ett snyggt sätt med sina paneler.
En annan kund är Luxaflex som bl a berättade att hos dem är några nyheter på ingång. Bl a persienner i sammet. Hur låter det tycker du, spännande och de ska bli roligt att se när de kommer. 
Men Luxaflex har redan idag massor av lösningar för att slippa solens strålar, som vi älskar men ibland vill man ju slippa dem. Som att väckas av solen i ögonen klockan fem på morgonen t ex.
Det var igår, idag ska jag varva dagen med skrivbordsjobb med en lunch med en fotograf jag jobbat mycket med, trevligt. Framåt eftermiddagen ska jag på ett pressevent hos PerPr i Gamla Stan. En utställning i kökets tecken, med Ankarsrums klassiska köksassistent och Boråstapeters kökstapeter, återkommer om det och vad jag fick presenterat.
 
Tyvärr så bjuder dagen på ett klassiskt trist aprilväder, små dugg. Men jag klagar inte utan håller ut till helgen då det sägs att det kommer lite skönare vårväder. På tiden, för nästa vecka kommer maj och därmed försommaren.
 
Ha en fin dag!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner;

Kommentera inlägget här :