Rebel Walls x Jack Kinsey

Hej, jag gillar tapeter med fin stora handmålade mönster. Visst, för att få det där riktigt storslagna över sig tycker jag att det kanske kräver sin miljö för att komma till sin absoluta rätt.
Men har du inredningen och miljön, som högt i tak och gärna gamla sina detaljer så kan du skapa en riktigt maffig och fin miljö med fina handmålade och storslagna mönster.
Som med Rebel Walls fina nya kollektion.
 
För Rebel Walls lanserar ett nytt designsamarbete under konceptet “Meet a rebel”. Denna gång med den brittiske inredaren Jack Kinsey. Jack är känd från sin medverkan i den populära tv-serien Interior Design Masters UK. Tillsammans har Rebel Walls och Jack skapat en tapetkollektion med storslagna och handmålade mönster. 

Kollektionen lanserades 25 maj och innehåller 21 tapeter.
Pris: 431 kronor/kvm.
 
Se här nedan, och ha en härlig dag!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Handmålade tapeter, Inredningsdesigner, Nyheter 2023, Tapeter;

Lagerrensning Designers Guild

Hej, på imorgon 25 maj och fredag 26 maj har Designers Guild lagerrensning. Om du känner för ett besök där så ser du inbjudan här.
 
Ha det fint!
 
HIttar du inget där så kanske du hittar något på Cardoro som också har Rea, den 31 maj och 1 juni.
Här är deras inbjudan:
 

CADORO Agenturer AB 

REA

 

Onsdag 31 maj kl 8–18

Torsdag 1 juni kl 8–18

Kom och fynda lampor från Vaughan, tygstuvar, kuddar, tapetrullar, gardinlängder och metervara.

Från våra märken:

Osborne & Little, Nina Campbell, Matthew Williamson, Colefax & Fowler, Jane Churchill, Manuel Canovas, Larsen, Elitis, ETRO, Vaughan.

Endast kontant betalning!

 
Välkomna!
 

Cadoro Agenturer AB
Nybrogatan 77
114 40 Stockholm
Tel: 08 660 23 46

Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Designers Guild, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner, Lagerrensning;

Sängen

Hej, för en tid sen så lovade jag att prata lite mer om sängen och sängens textilier och bäddning. Jag älskar att lägga ner mycket på min säng, för vi tillbringar ju 1/3 del av livet i sängen, därför är det värt att få till en riktigt skön säng tycker jag!
 
 
Här kommer det.
 
Ha en fin dag!
Bild från Mille Notti. Hos t ex Mille Notti hittar du allt du kan önska dig till sängen i bästa kvalité.
 
Sängen
Sängen är såklart den allra viktigaste, och dyraste, möbeln i sovrummet. En hel vetenskap kan jag också lägga till. Så här rekommenderar jag dig att provligga, provligga och provligga. Det är bara du som kan säga vad som känns skönast och bäst för just din kropp, rygg och nacke. Men det är också superviktigt att sängen ger den bästa avlastningen för just din kropp. Ta hjälp av personalen i sängbutiken, de brukar vara riktigt duktiga på att hjälpa dig, om inte byt sängbutik. Ibland finns det till och med sjukgymnaster anställda i butikerna för att kunna hjälpa dig på bästa sätt. För om sömnproblem är ett stort problem idag så är också rygg- och nackproblem ett stort problem. Och som sagt, vi tillbringar 1/3 del av livet i sängen så då är vi väl värda en skön säng och sömn!
 
Täcken och kuddar
Det är stor skillnad på fyllningar och innehåll i kuddar och täcken.
När du ska köpa dunkuddar och duntäcken så tycker jag att du ska hålla koll på certifieringar. För det finns en hel del produkter som inte är okej, enligt mig.
 
Om man vill försäkra sig om att inget dun plockats från levande fåglar, och det vill i alla varje fall inte jag. Då ska du ha koll på att tillverkaren innehar EDFA:s märkning för spårbarhet. För att bli EDFA-certifierad måste tillverkaren genomgång noggranna kontroller som också inkluderar deras inköpskanaler för att säkerställa att deras produkter lever upp till det europeiska djurskyddet och organisationens egna riktlinjer där plockning av levande fåglar är strängt förbjudet. 
En annan märkning är Nomite, som garanterar att täcket är allergivänligt för kvalsterallergiker.
Downfresh, är en garanti för att produkten har rengjorts enligt tvättkrav i Europa. 
Oeko-Tex class, är ett oberoende internationellt produkttestsystem för textilier med fyra produktklasser, som skiljer sig i mängden kvarvarande kemikalier de tillåter, klass 1 är de strängaste.
 
Sen så är det bara att välja fyllning/dunsort, täckstorlek, höjd, fasthet, värmenivå, svalt, medium, varmt mm på ditt täcke och dina kuddar.
 
Om du väljer dunstoppning, ha koll på dunen för olika sorters dun ger olika känsla. Gäss lever längre än änder och ger därför större och luftigare dun. Myskandens dun och ejderdunet har egenskaper som liknar varandra. Men Ejdern, den ger världens finaste och lättaste dun. Olika känslor helt enkelt.

Sen så ger stora dun en bättre isoleringsförmåga än mindre dun och har högre bärighet eller “fluffighet”. Fjäder isolerar mindre bra, men ger en bra stadga som fyllning i kuddar.

Väljer du hellre ett täcke/kudde av syntetfiber, så är det både slitstarkt, lättskött och skillnaden mellan dun och syntet är ganska liten idag.

Dagens syntettäcken är lätta och luftiga. De vanligaste syntetfibrerna är hålfiber, microfiber och även bollfiber för kuddar. Täcken och kuddar som är stoppade med hålfiber är mjuka och luftiga medan syntetkuddar som är stoppade med bollfiberstoppning ger en spänstigare känsla.

Textilier
Om vi sen går vidare med textilierna, som är oslagbara som ljuddämpare och som myshöjare.         

- Sängkläderna är viktiga och kan vara i olika färger, mönster och material. Material som har olika egenskaper, som:

Jag gillar material som:

Percale - Lyxigt, svalt och krispigt. Helt klart mitt favoritmaterial, trots att det kväver mangling för att ge den rätta släta känslan. Men vardagslyx är något som jag gärna lägger ner både pengar och energi på mig! En percale vävs tätt med en tråd under och en över, en så kallad tuskaftsbindning, vilket ger en slät och hållbar struktur. För att få kallas percale måste väven ha hög trådtäthet, minst 200 trådar per kvadrattum, jag vill helst ha minst 300. Ju högre trådtäthet ett tyg har, desto mer slitstarkt är det.

Satin - Mjukt, lent och lyxigt med fin lyster. En satin vävs tätt med en tråd över, och tre eller fler under. Det ger en väv som kännetecknas av en mjuk och len känsla som har en särskild lyster. Ju högre trådtäthet desto mer exklusiv satin. För att bibehålla kvaliteten, stryk eller mangla gärna sängkläderna medan tyget är fuktigt. Då pressas fibrerna ner vilket framhäver och bevarar tygets lyster och glans.

Vanliga sängkläder i standardbomull har oftast en trådtäthet runt 150, vid 180 blir kvaliteten märkbart bättre och runt 200 har väven en täthet som klassificeras som percale, förutsatt att den är tvåskaftsvävd. Känslan av ett lyxigare, mjukare och mer följsamt tyg blir tydlig runt 200 – 400.

Sen så finns det en massa andra material, så som t ex:

Linne - Lätt, svalt och funkar utmärkt skrynkligt.

Flanell - Mjuk, varmt och luddigt

Lyocell - Svalt och lent. Lyocell är en miljövänlig variant av viskos.

När du sen har investerat så mycket i din säng se till att bädda och styla den fint med kuddar, filtar, sänggavel, sängkappa och överkast mm.

Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner, Kuddar, Säng, Sängkläder, Täcken;