Silje Nesdal som står för designen av Reveal där hon sammanförde taklampans släta kurvor av smält glas till ett ihåliga klot, vilket gör varje enskild lampa unik. Till det har hon sen tillfört ett
vertikalt LED-ljusrör som avslutats med matt mässingsfinish för att hålla det hela på plats, känns nytt bland något som vi tidigare sett.Ta in naturen med Ikeas Tänkvärd
Delar av min vecka med AW och en pressvisning med enkla och avskalade produkter
1980
satsar nu på två klassiska serviser,Acacia Porcelain och Hakuji Porcelain, där de lyfter den japanska dukningstraditionen.
Den klassiska japanska borddukningen går tillbaka till 1500-talet. Till skillnad från de mera matchande serviserna som vi kanske oftast ser i våra dukningar här hemma, består den japanska dukningen av olika tallrikar, skålar och fat som är placerade i en asymmetrisk balans.
I den japanska kulturen är servisen lika viktigt som själva måltiden, och att ha lämpliga misoskålar, sojasåsfat, tekoppar och andra bordsredskap för den japanska måltiden anses vara absolut nödvändig för att njuta av måltiden till fullo.
Så den grundläggande principen bakom den japanska dukningen är att varje del av måltiden ska serveras på ett föremål som passar maten och förstärker dess skönhet.
När allt porslin har bestämts ska det ordnas och arrangeras på matbordet. Det finns otaliga variationer på hur ett japanskt bord dukas, beroende på vilka rätter som serveras.
Mujis serier Acacia Porcelain och Hakuji Porcelain är framtagna att följa både den japanska och västerländska dukningstraditionen.
Önskar dig en härlig och mysig helg!