Buffer tar plats på hyllorna

Hej, vad sägs om ett coolt bokstöd.
 
Det är Massproductions som presenterar sin senaste produkt i The Little Things kollektionen – Buffer, ett bokstöd tillverkat i pulver lackerat stål.
 
När Massproductions grundare och designchef Chris Martin formgav bokstödet Buffer hämtade han sin inspiration från järnvägens bufferstopp, en anordning som stoppar tågen i slutet av spåret. I designprocessen utforskade Chris olika material innan han landade i pulverlackerad stål.
 
- Jag har snurrat runt och runt i en virvel av materialval, 3D-utskrifter och pappersprototyper. När jag kom på idén om en buffer som stoppar tåget i slutet av tågspåret, visste jag att vi skulle få ett bra stadigt bokstöd. Jag provade med marmor och betong innan jag tillslut landade i stålplåt, slutligen visade det sig att 8 mm stålplåtar erbjöd den bästa vikten, funktionen och uttrycket. Det har varit en lång utveckling och mycket tankeverksamhet bakom denna "lilla sak, säger Chris Martin.
 
Bokstödet består av tre laserskurva stålplattor i 20% återvunnet stål från Finland. Med en vikt på över 1,7 kg och halkfria fötter, står bokstödet stadigt i bokhyllan.
Buffer finns i fyra färger - Massproductions Red, Ivory, Blue Green och Signal Yellow.
Den gula passar fint nu till påsk,
och alla andra månader också såklart.
 
Ha det fint, och en riktigt Glad Påsk!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Bokstöd, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner, Massproductions, Nyhet 2024;

K-beauty - Triple Collagen från Tonymoly

Hej, idag lite om en kräm som jag testat på sistone. Triple Collagen från Tonymoly.
Tonymoly är baserat i Sydkorea och är en helkoreansk pionjär inom kosmetika med högkvalitativa produkter. Hudvårdsprodukter med rikt av vårdande och närande växt- och fruktextrakt.  
 
Den så kallade K-beauty har funnits ett tag, men verkar bara bli trendigare och trendigare. Ja, den koreansk hudvård tar över mer och mer. Det koreanska hudvårdsfenomenet uppstod i Sydkorea och är unikt eftersom deras hudvårdsrutiner ofta innehåller många flera steg samt ingredienser än vad så är vanliga här i Norden. 
Jag tycker att det är spännande och nu har jag alltså testat Triple Collagen från Tonymoly.
Som är en återfuktande creme som förbättrar hudens elasticitet. Framtagen med Triple Collagen Complex och hyaluronsyra som samverkar för att strama upp, fylla ut och återfukta huden på djupet. Antioxidantrik glutation och vitamin C ljusar upp huden för en ungdomlig lyster. En fjäderlätt och len gelkrämkonsistens som gör huden len och fyllig.

Triple Collagen Complex: innehåller 3 typer av kollagen som är det främsta strukturella proteinet i hudvävnad. Förbättrar hudens elasticitet.
Hyaluronsyrakomplex: innehåller 7 typer av hyaluronsyra som drar åt sig fukt i flera hudlager.
Glutation och vitamin C: ljusar upp och jämnar ut hudtonen samtidigt som de ökar hudens elasticitet och cellförnyelse.
 
Cremen är superskön, mjuk, len och, ja, verkligen fjäderlätt. Huden känns återfuktad, frisk och glad efter användningen. Det där med elasticiteten märker jag inte något av direkt, men får nog införskaffa en burk till för att se om jag märker något efter en längre tid. Men jag är nöjd med resultatet jag fått en riktigt mjuk och återfuktad hud.
 
Ha en fin fredag och helg!
Taggar: Annette Eriksson, Collagen, Dina Rum Stockholm, K-beauty, Skönhet;

IKEA hyllar 60- och 70-talens kreativitet och flower power

Hej, vad tycker du om 60- och 70-tals inredning? För mig är det min barndom och där med bara glada och fina minnen, men att ta in inredningen igen hemma, nja, det vet jag inte.
 
Men är du svag för stilen så missa inte Ikeas hyllning av 60- och 70-talen, och den tidens kreativitet med flower power, genom den fjärde lanseringen av kollektionen Nytillverkad.
 
Ja Ikea fortsätter att ta fram älskad design från sitt arkiv, och förbättrar dem för dagens och morgondagens behov. Den fjärde utgåvan av kollektionen Nytillverkad är ännu en blinkning till det förflutna och hyllar 60- och 70-talens anda av flower power, djärvhet och kreativitet. Den här lanseringen av Nytillverkad kommer att finnas på Ikea i slutet av mars 2024.
 
Den fjärde lanseringen är inspirerad av den tidlösa skönheten i blommotiv och en anda av optimism och innehåller nya versioner av ikoniska produkter som utvecklats av inflytelserika designer som Gillis Lundgren, Charlotte Rude, Hjördis Olsson-Une och Göta Trägårdh.

Nytillverkad speglar en tid av optimism och frispråkighet. Lanseringen innebär ett återseende av Göta Trägårdhs ikoniska blommönster som introducerades av Ikea i början av 70-talet och som nu återlanseras i textilierna Kransmalva och Sandeternell.En annan produkterna i lanseringen är fåtöljen Önnestad, en uppdaterad version av den ikoniska Gogo, en fåtölj med stålrör som först introducerades av Ikea 1972 och som fanns i sortimentet i över tio år.Utöver dessa produkter innehåller Nytillverkad klassiker som Dykarklocka pendellampskärm, med inspiration från designen från 1964, då känd som Tivoli. Garnanäs soffbord, den uppdaterade versionen av det populära Pop bordet från 1968. Primärskog växtställ, en ny version av Straga växtställ, som först introducerades 1962, och många andra ikoniska produkter, som alla återspeglar Ikeas engagemang för tidlös design.

Peace och Flower Power! ✌
Taggar: 60-tal, 70-tal, Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Ikea, Inredningsdesigner;