Dämpa ljudet med inredningen

Finns det något jobbigare än när man hamnar på en restaurang/bar/café där man helt missat ljudet i inredningen. Ja när man knappt hör sitt sällskap som man sitter bredvid och ska äta en god middag med. Jag har skrivit om det här tidigare, kanske en del av er minns, och jag tycker fortfarande att jag förvånansvärt ofta hamnar på nya restauranger där inredaren missat just den här biten.
 
Det är ju alltid jobbigt med dålig akustik, och kan även vara det i hemmiljö. Här brukar man ju oftast fixa till det hela med textiler, som gardiner och mattor. Men ibland så missas det även i hemmet och för den delen också på arbetsplatser. Kan ju förstöra hela stämningen och arbetsron.
 
Abstracta som väl mest vänder sig till just företag har en hel del smarta, och en del hyfsat snygga möbler/belysning som passar fint till arbetsplatsen, men varför inte också till hemmet.
Problemet med kontorsinredning i hemmet är ofta att finnischen/utseendet Inte alltid passar så bra, enligt min smak.
Men såg Abstractas bord Jetty, som har en bordskiva som dämpar ljudnivån, dessutom med plats för många, perfekt till hemmet också även fast tanken är till kontoret.
De har också en lampa, Lily, som dämpar ljudet och kan passa i ett lite "skramligare" hem. 
 
Måndag igen och en ny vecka, önskar dig en spännande måndag.
Taggar: Akustik, Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Belysning, Bord, Dina Rum Stockholm, Inspiration, Taklampa;

Plastsanering i köket

Det gäller att tänka nytt och sanera bland plasten där hemma. 
Jag har väl inte haft så mycket plast i min inredning, men i köket har jag haft ett och annat köksredskap. Men för något år sen rensade jag bort de mesta av mina plastredskap. Så som en och annan plastslev, skärbräda och plastbunke. 
Det känns ju ganska tokigt att slänga iväg fungerande redskap, men med tanke på att en del plaster kan fälla ifrån sig på maten så rensade jag. För vem sjutton vet vad just den där sleven eller skärbrädan är gjord av för plast, fällande eller inte fällande plast.
 
Men så kommer man till ersättarna för förvaringen t ex. Visste du att vi använder i genomsnitt 100 meter plastfolie per hushåll/år? 100 meter!...det är en väldig mängd plast, dessutom ett material som vi försöker dra ner på i övrigt i vår vardag.
Jag har använt plastfilm, plastpåsar mm, och det känns inte alls okej för mig idag. För har man sett de stora plastöar som finns i våra hav, sett bilderna av döda sköldpaddor som har ätit plastpåsar och fiskar fulla av plast, då känns plast inte alls okej tycker jag. 

Plastavfall är som sagt ett stort problem i världen och hållbara alternativ ligger högt på önskelistan. Tack vare en miljö- och hälsomedveten start-up från Berlin kan vi nu klara oss utan plastfilm. Beeskin är namnet på ett naturligt, hållbart och återanvändningsbart alternativ för att förpacka mat. Dessa bivaxdukar sparar inte bara plaståtgång utan håller även maten fräsch längre tack vare sina andningsbara och antibakteriella egenskaper, doftar svagt av honung och det är ju gott. Perfekt att slå in allt ifrån brödet, grönsaker, frukt, ost, ja, allt du kan tänka dig i matväg.

Bivaxdukar är heller inte en ny uppfinning utan fanns i tidigare generationers hem, ett husmorsknep som bara har glömts bort, som så mycket annat smart och genomtänkt från förr.

De nya bivaxdukarna finns i färdigpackade bitar, enstaka eller i set, och nu till hösten kommer det även på rulle och som påse.  

Beeskins bivaxdukar kan användas upp till ett år - och med 1 års garanti - och dessutom bli återvunna på ett miljövänligt sätt. 

Inge mer plastfilm eller plastpåsar, eller hur!

 

Önskar dig en härlig fredag och skön helg!
 
Hade egentligen tänkt filma hur bivaxdukarna fungerar, men den ena filmen efter den andra blev sjutton bara värre och värre. Det där måste jag öva på, eller be om hjälp med.
Så här kommer Beeskins egna film! :)
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner i köket, Köksredskap, Matlagning, Matnyttigt, Smartlösning;

Höstens nyhet från Pillivuyt

Höstens nyhet från Pillivuyt består bland annat av ovalt porslin i den vackra, organiska serien Boulogne, inspirerats av Bois de Boulogne, skogen i västra Paris.
De organiska formerna och den reliefdekorationen har skapats med utgångspunkt från det delvis vildvuxna skogsområdet, som fungerar som en oas i storstaden och är ett älskat utflyktsmål för Parisborna.
Pillivuyt har här låtit sig inspireras av den fina naturen och de dekorativa årsringarna hos skogens många vackert åldrade ekar. 
Fin, lite rustik men samtidigt elegant, och med kvalité.
Varje gång jag ser nyheter från Pillivuyt så tänker jag på mina fina soppskålar, soppterrin och den sköna mjölkkannan i form av en ko som står i mina köksskåp. De här fina delarna fick jag av min mamma och pappa någon födelsedag, ungefär till min första lägenhet. Nu pratar vi en massa år sen, ja en evighet sen :) Många födelsedagar sen, och idag då det är dags för en födelsedag igen, häpp!,  behövs det ingen påfyllning. För vet ni de är lika fina fortfarande, inte en spricka, inte en nagg i kanten, nej exakt lika fina som nya. Även om de varit med, och är med, på en hel del fester och middagar. Det kallar jag kvalité, och att kvalité lönar sig!
 
Ja, det et är verkligen skillnad på porslin och porslin. För det finns stor variation i tillverkningsmetoder och inte minst i porslinets styrka och hållbarhet. Pillivuyt framställer själv den unika porslinsmassan som bränns i extra höga temperaturer, i upp till 1400 °C, så att porslinet blir extremt starkt och extra motståndskraftigt mot stötar och slag. Sedan 1818 har Pillivuyt tillverkat klassiskt, franskt porslin i en helt speciell gjutning. Pillivuyt är verkligen fransk elegans kombinerat med en unik kvalitet i både form, funktion och styrka. Hållbar över tid, i takt med tiden, passar perfekt här tycker jag. 
De här delarna är de som står i mina köksskåp.
Önskar dig en riktigt fin onsdag!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Dukning, Inspiration, Köksdetaljer, Nyheter 2020, Porslin;