Dagsländor

 

Eller årssländor skulle nog vara ett bättre uttryck

Det jag syftar på är när något blir så hajpat att det efter ett tag blir så trist, så uttjatat, så fel. Jag ser det tyvärr så ofta i inredningen. Det kan vara en produkt, ett material som kan ha funnits länge. Ja en klassiker som helt plötsligt blir väldigt ”inne” och där med tjatas ihjäl. Jag har tidigare pratat om Y-stolen och Flos 2097 lampa, HÄR. Men det kan också vara något som dyker upp som en lite mera nyhet, t ex de guldiga färgerna på kranar i kök och badrum. Visst fanns det mässingskranar, ärgade och fina,  för länge sen och de gillar jag fortfarande. Utan jag menar de i dagens utföranden. Jag gillade de guldiga kranarna när de kom. Men var också helt säker på att det kommer vara en ”daterad” trend en ”årsslända”. Med det menar jag något som man om 5-10 år kommer att säga ”så mycket 2010/2015/00-talet”, ja något som alla minns från just den perioden.

Vem mins inte 00-talet t ex då alla skulle ha vita högblanka kök eller en fondvägg. Känns ju så där idag. Precis så som jag börjar känna för de guldiga kranarna nu, håller du med? Själv säger jag också, som alltid, titta inte för mycket på trender!

 

Bilder från The D Pages

Nu är det strax dags att ta helg. Även om den här helgen kommer innebära jobb för mig. För hela den här helgen ska nätverket som jag bloggar under, Designbloggarna, ha träff/konferens. Blir så klart trevlig, men inte så skönt ledigt. Hoppas du får en riktigt härlig hösthelg, kram!

Taggar: Inredning., Inspiration., Kök., Kökskran;

Ulv i fårakläder

Nja, inte riktigt en ulv i fårakläder. Men jag har en gammal Emmafåtölj, som jag klädde i svart sammetstyg för ett  par år sen. Nu är det dags för omklädnad.

Ja dags för ny klädsel helt enkelt. Jag har tänkt mig att den nu ska få en klädsel i fårskinn eller något annat långhårigt skinn/fuskskinn. Har inte riktigt bestämt mig för om det ska vara ett långhårigt eller korthårigt eller rakt eller krulligt skinn. Så varje gång jag ser en hårig möbel nu så slänger jag ett extra getöga. Igår såg jag de här som inspirerade mig. Snart har jag bestämt mig, och då brukar det gå undan. Då ska ni få se hur just min lilla svarta Emma blev, så här ser hon ut idag.

 

Och de här håriga lurvarna såg jag igår.

 

Och härom veckan så visade jag en riktig hårig en HÄR. Men som sagt, jag återkommer när jag hårat till minEmma. Ha en fin torsdag kära du, kram!

Taggar: Inredning., Inspiration.;

Höstmörkret har lagt sig över Svenskt Tenn

Svenskt Tenns nya utställning Tre öar i Svarat havet är becksvart och väldigt fin.

Igår morse vara jag på en frukost och förhandsvisning av utställningen Tre öar i Svarta havet. Utställningen som är så gott som becksvart presenteras Josef Franks svarta, mönstrade textilier och möbler samt höstens stora nyhet, Carina Seth Anderssons succévas, minst sagt, Dagg i svart. Väldigt snygg tycker jag, och jag misstänker att den kommer att gå samma försäljningssuccé till mötes som sin föregångare i klarglas.

För tjugo år sedan visade Svenskt Tenn en helvit utställning, och nu är det alltså dags för en helsvart utställning. Utställning som fått sitt namn efter Josef Franks klassiska mönster ”Tre öar i Svarta havet”. Alla föremål går i svarta/mörka färgtoner och väggarna är täckta av Svenskt Tenns svarta linnetyg. Allt presenteras på tre stora ljuslådor som sprider ett kallt ljus för att lyfta fram möblernas konturer ur den mörka omgivningen. Vackert och fint, men väldigt svårt att fota. Så jag vet, inte de bästa bilderna som jag presenterat här på bloggen. Men ni får en föraning, och förhoppningsvis går ni dit och tittar, Strandvägen 5, Stockholm.

 
 
Taggar: Utställning.;