Buffer tar plats på hyllorna

Hej, vad sägs om ett coolt bokstöd.
 
Det är Massproductions som presenterar sin senaste produkt i The Little Things kollektionen – Buffer, ett bokstöd tillverkat i pulver lackerat stål.
 
När Massproductions grundare och designchef Chris Martin formgav bokstödet Buffer hämtade han sin inspiration från järnvägens bufferstopp, en anordning som stoppar tågen i slutet av spåret. I designprocessen utforskade Chris olika material innan han landade i pulverlackerad stål.
 
- Jag har snurrat runt och runt i en virvel av materialval, 3D-utskrifter och pappersprototyper. När jag kom på idén om en buffer som stoppar tåget i slutet av tågspåret, visste jag att vi skulle få ett bra stadigt bokstöd. Jag provade med marmor och betong innan jag tillslut landade i stålplåt, slutligen visade det sig att 8 mm stålplåtar erbjöd den bästa vikten, funktionen och uttrycket. Det har varit en lång utveckling och mycket tankeverksamhet bakom denna "lilla sak, säger Chris Martin.
 
Bokstödet består av tre laserskurva stålplattor i 20% återvunnet stål från Finland. Med en vikt på över 1,7 kg och halkfria fötter, står bokstödet stadigt i bokhyllan.
Buffer finns i fyra färger - Massproductions Red, Ivory, Blue Green och Signal Yellow.
Den gula passar fint nu till påsk,
och alla andra månader också såklart.
 
Ha det fint, och en riktigt Glad Påsk!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Bokstöd, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner, Massproductions, Nyhet 2024;

Kommentera inlägget här :