Asplunds nyheter 2018

Jag har väl berättat att inredningsbranschen just nu är inne i visanyhetertider. Ja, de här veckorna i slutet på januari och början av februari ska alla, ja alla, visa sina nyheter. Så det är visningar från morgon med frukostar till luncher till mingel och cocktails. Om jag ville så skulle jag kunna vara på visningar dygnet runt just nu, men jag väljer ut godbitarna som jag kan ha nytta av i mitt jobb som inredningsdesigner och som inredningsstylist.
 
Imorse var jag förbi Asplund som visade sina nyheter och samarbeten 2018. Allt var inte på plats, men en hel del. Stilrena och enkla former men ändå med tydlig karaktär, som alltid när Asplund visar sitt.
 
Hylla från Broberg & Ridderstråle
Matta av Marie-Louise Hellgren
Bord av Anya Sebton och Eva Lilja Löwenhielm
Taggar: Bord., Dina Rum Stockholm, Hylla, Inredningsdesigner, Inspiration, Matta, Nyheter2018;

Voice lanserar ny möbelkollektion

Vet, det har varit lugnt och stilla här inne på bloggen ett tag. Berodde först på att jag hade häcken full så att säga, och sen att jag blev helt däckad av förkylning och en hosta utan dess like. Så tro inte att jag varit lat och legat på sofflocket och pillat mig i naveln, nej, sån är inte jag, och nu är jag uppe på benen igen.
 
Började morgonen på Galleri Forsblom och Voice pressfrukost. Perfekt vald lokal till Voices nylansering. Den nya eleganta enkla kollektion, avskalad och med sköna former både på produkter och lokalen alltså. 
Jag har använt mycket utav Voices produkter genom åren när jag gjort privatinredningar. De har alltid haft enkla, stilrena och snygga förvaringsmöbler framförallt, en del finns fortfarande kvar. Men idag var jag och tittade på alla deras nya produkter, som som sagt följer formspråket enkelt och stilrent, eller som Voice själva säger. 
"Inspirationen för årets kollektion är hämtad från modeindustrins begrepp ”essentials” – vilket enklast kan beskrivas som basplagg, eller i Voices fall möbler som är avskalade i sin form men samtidigt eleganta och tidlösa och med mycket fokus på material- och hantverkskänsla." 
 
Det nya sortimentet med funktionella och vackra möbler är formgivna av Nina Jobs, designduon Cate & Nelson samt Mattias Stenberg. 
Mattias Stenberg har i sin roll som Voices nya Creative Advisor lett utvecklingen av nylanseringen, där han har definierat och samordnat den visuella bilden av varumärket Voice – från produkter till framtoning i bildmaterial.
 
Här några bilder på kollektionen.
Taggar: Annette Eriksson, Dagbädd., Dina Rum Stockholm, Förvaringsmöbel, Hyllsystem, Inredningsdesigner, Inspiration, Möbler, Nyheter, Soffa., Voice;

Asiatisk lax

Nej, jag är absolut ingen mästerkock, men gillar god och framförallt enkel matlagning och enkla godsaker.
Har fått önskemål om att jag ska lägga upp ett och annat av mina superenkla recept. Så håll till godo med en inredningsdesigners enkla matlagning på söndagar här på bloggen.
Är du sugen på något med lax som lunch/middag idag, då har jag ett recept som jag gillar.
Den här laxrätten har följt med mig genom många år, kan ju bara bero på att den är supergod och väldigt enkel att göra. Precis sånt som jag gillar när vi kommer till egen matlagning.
 
Så här gör du:
 
4 portioner
 
4 laxfiléer, ca 125 g/st
1 tsk salt
1 tsk malen ingefära, eller riven färsk 
1 tsk farinsocker
1 msk pressad lime
Zezt av 1 lime
1 vitlöksklyfta
2 dl grädde
 
Sätt ugnen på 225 grader. Läggfisken i en ugnssäker form, salta och krydda med ingefära, farinsocker, limesaft och finhackad vitlök. Häll över grädden. Stek i mitten av ugnen ca 8-10 minuter. Riv över zest av limen.
Servera med grönsallad och ris, eller vad du gillar bäst. 
Trevlig söndag!
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Enkelt, Inredning., Inredningsdesigner, Lax, Matnyttigt, Maträtt, Recept;