Min framtiden, och en liten smörtax

Att taxar ligger mig varmt om hjärtat är absolut ingen osanning, jag älskar de små liven.

Så inte så konstigt att jag fastnat för den fina lilla smörtaxen Signe.

Signe som är förebilden för smörtaxen har jag dessutom träffat flera gånger också, en riktig liten fining!

Det är Klong som presenterar ännu ett exklusivt och smart designobjekt för det dukade bordet. Smörtaxen Signe, formgiven av Straight Design Studio, är en modern tolkning av de små smörtaxarna som förr i tiden användes flitigt som avlastning för smörknivar.

En smörtax är en servisdel med gamla anor som traditionellt har använts för att lägga exempelvis smörknivar eller sylt- och marmeladskedar på, så att de inte kladdar ner dukar eller tallrikar. Smörtaxen har fått sitt namn av att den vanligen är avlång och har fyra ben. Det hundliknande uttrycket förstärktes dessutom ofta genom att smörtaxar gavs formen av just en liten skulpterad tax.

Straight Design Studios grundare och formgivare Viktor Erlandsson har både ett stort intresse för mat och en fascination för gamla bruksföremål.

– Inspirationen kommer främst från två håll, dels från min riktiga tax som så klart heter Signe, men också från min mormor som faktiskt också hette Signe i mellannamn. Mormor var en mästare i köket och smörtaxen fanns alltid med i hennes dukningar. Signe är inte bara ett praktiskt bruksföremål utan också en fin detalj både på det dukade bordet och på köksbänken, säger Viktor Erlandsson, formgivare och grundare Straight Design Studios.

Produktinformation Signe
Design: Straight Design Studio
Material: Mässing
Färg: Mässing eller nickelpläterad
Mått: L: 90 mm B: 30 mm H: 30 mm
Pris: 450 kronor per par

En alldeles utmärkt julklapp till den som gillar ett fint dukade bord.

Sen lite om min framtid. Det här får bli mitt sista blogginlägg på ett tag, eller kanske för alltid!? Jag vet faktiskt inte om jag ska blogga eller återuppta Instagram eller köra med nyhetsbrev eller något annat framöver. Men vad jag vet så tar bloggandet för mycket av min arbetstid just nu, och mina projekt och mitt arbete går ju alltid först. Ja, så därför måste ta en paus här , eller vad det nu blir.

Jag hoppas att jag hunnit ta ett beslut till våren 2022. Så håll utkik så syns vi förhoppningsvis framöver i någon form. Du som absolut inte vill missa mig framöver, sänd din mejladress till mig så hör jag av mig när jag bestämt mig, och var jag bestämt mig för, annette@dinarumstockholm.com.

Tills vi hörs igen, ha det fint! Kram, Annette!

Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredning, Inspiration, Smörtax;

Lyx Mellan Budet - Öglan stol

Blir julen som "vanligt" i år och vi kan samlas runt bordet till en härlig jullunch/julmiddag. Det hoppas jag på.
Kanske att stolarna inte räcker eller det kanske behövs köpas ny. Varför inte satsa på en riktigt fin klassiker, en öglan stol.
 
De flesta kanske tänker på Thonet stolarna som formgavs redan i mitten av 1800-talet, men det finns många andra också, och i olika prisklasser.
 
Här är tre stycken, Lyx Mellan Budget.
 
Ha en härlig måndag!
Lyx - Stolen Vienna, ca 4 800 kronor, från Gemla
Mellan - Stolen Thonet No18, formgavs 1859 av Michael Thonet ca 1 900 kronor
Budget - Stolen Bjurån, 895 konor, från Ikea
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inspiration, Lyx Mellan Budget, Stolar;

Mycket lampor nu..

Ja, har visat en hel del belysning den sista tiden, men det passar väl ganska bra nu när vi är inne i den mörkmörka perioden.
 
I morse var jag iväg på en pressfrukost hos Polhem PR med, just det, belysning. Inte bara belysning utan en pressfrukost med discokänsla. Lite morgondisco sitter ju aldrig fel!
 
Det var min kollega och kompis Stefan Nilsson som visade upp sitt samarbete med By Rydéns.
 
Stefan Nilsson, Trendstefan, har initialt designat fyra lampor i två modeller, Blondie och Diana.  

Designsamarbetet tog sin början vid ett spontant möte mellan Stefan Nilsson och Annette Schill på By Rydéns.

Jag efterfrågade lampetter vid detta möte, säger Stefan.
Annettes direkta svar var att, om jag ansåg att det saknades på marknaden var jag varmt välkommen att designa dem. Det var en utmaning jag inte kunde motstå! Lamporna som jag döpt till Blondie och Diana är en hyllning till 60/70-tals discot.
Det är en glad kollektion med retro-flirt som jag hoppas ska bli ett spännande tillskott
i många hem, fortsätter Stefan.

De nya modellerna, Blondie och Diana, kommer att lanseras både som vägglampor och bordslampor.

Ca pris: 1 595 - 1 895 kronor.

Ha en fin torsdagskväll! 

Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Belysning, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner, Inspiration, Nyhet 2021, Pressfrukost;