Adventsirritation

Nja, nu överdriver jag nog en del med att sätta adventsirritation som rubrik.
Men det finns en sak som varje år återkommer till mig med en viss irritation, det är det där med adventsstjärnorna.
För jag kan väl inte vara den enda som svär en del när stjärnorna ska upp, för visst är det konstigt, de vill liksom aldrig hänga rakt. Jag kan stå löjligt länge med att skruva sladden i millimeterpositioner, men jag ger upp, för det verkar omöjligt att få stjärnan rakt. 
 
Varför inte att prova med att sätta stjärnorna på fönsterbrädan eller på golvet i år.
 
Hur som, vill i alla fall passa på att önska dig en fin första advent! Kram!
Styling Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm
 
Taggar: Advent, Adventsstjärna, Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Enkel styling, Inredningsdesigner, Inspiration, Jul, Jul 2019, Mitt jobb som stylist, Stylingknep;

Lite sensuell cool och spännande lampa

Eftersom jag bara bor ett par kvarter ifrån Dusty Deco tar jag mig ofta en lov förbi dem. Alltid har de något som jag fastnar för.
Som när jag var förbi där i förra veckan, då såg jag den här coola lampan med en glittrig böna som lampfot.
Finns nog kvar i butiken om det är någon av er som känner att just den lampan vill jag ha. 
 
Ha en skön novembertorsdag, kram!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Bordslampa, Dina Rum Stockholm, Inredningsdekoration, Inredningsdesigner, Inredningshjälp, Inspiration, Lampa;

Mindful Home - Fyll ditt hem och liv med ny energi

Mindful Home - Fyll ditt hem och liv med ny energi är titeln på Charlotte Hagelins nya bok om inredning och välmående.
Att fylla sitt hem och liv med ny energi känns väl både intressant och oemotståndligt, för vem vill inte ha den där nya energin och kicken i sitt liv.
 
I måndags eftermiddag var jag inbjuden till en presentation av boken Minful Home - Fyll ditt hem och liv med ny energi av Charlotte Hagelin på Ett Hem. Ett Hem, det lilla hotellet som bara slukar en med hull och hår, och vad passar väl bättre för en bokpresentation om inredning än här. 
 
Charlotte intresserade sig tidigt för inredning och i tonåren började hon märka av hur hon kunde få energin i rummet att skifta på ett mer medvetet sätt. Intresset ledde till att hon började studera och inreda efter Feng Shui för att undersöka hur läran kan påverka känslan i hemmet och den upplevda livskvaliteten.
Genom en enkel steg för steg-metod, grundad på Charlottes egna erfarenheter, får läsaren av boken hjälp att själv förändra hemmet och genom att rensa, organisera och underhålla skapa ett välmående hem som sänker våra stressnivåer, ger oss mer energi och ökar vår kreativitet. Mindful Home - Fyll ditt hem och liv med ny energi är en aktiv guide som tar med läsaren på en inre och yttre resa med bas i uråldriga, Österländska läror, som feng shui, wabi-sabi och vastu shastra.
 
Jag som arbetet med inredning och inrett en massa hem kan inte annat än att hålla med om delar, som vikten av att rensa i sitt hem fulländar hemmet.
För hur fint och mycket pengar och tid du lagt ner på ditt hem så blir det aldrig riktigt trivsamt och skönt med alldeles för mycket prylar instoppade i lådor, garderober, skåp mm. Prylar som du dessutom kanske inte behöver, utan de lägger sig bara som ett jobbigt ok över axlarna. Själv så tycker jag att det är så befriande med rejäla rensningar emellanåt, gäller både synliga prylar i våningen som undanstoppade i garderober, lådor, skåp och källare-/vindsförråd. 
Jag brukar också prata mycket med mina kunder om helheten med hemmet. Det är inte bara snygga, bekväma, fina möbler som gör ett hem, nej, för ca 50% är allt "lullull" brukar jag säga. Där räknar jag förutom belysning, blommor, detaljer, textilier också in känslan, lukten, hörseln, ja helheten helt enkelt. 
 
Så här i jultider, ett bra julklappstips till; den inredningsroade, den som inte får till det där hemma, den som vill få ett harmoniskt hem mm, tycker jag att boken är.
 
Tack för inbjudan Trendgruppen PR och tack Charlotte för en inspirerande presentation.
 
Önskar dig en onsdag fylld av energi och mycket kärlek!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Ett hem, Feng shui, Harmoni, Hotell, Inredning, Inredningsbok, Inredningsdesigner, Inspiration;