Spira - Nytt kök från Kvänum

Hej, en torsdagskväll med cocktail och koll på ett nytt kök, Spira från Kvänum. Så avslutade jag en lite stressig torsdag!
 
Spira som är årets köksnyhet från Kvänum bygger vidare på Kvänums prisbelönta kök Intro, som lanserades 2016. Med Spira kommer nu en helt ny gestaltning med rundstaven som en bärande del i hylla och köksö.
Med Kvänums Spira tas rundstaven till en ny nivå, från hobbysnickeri till möbelkonst, från enkel pinne till pelare. En liten trekant i infästningen på köksön ger inte bara stadga – den blir också ett dekorativt kapitäl på den smäckra pelaren. 
 
Spira passar stilmässigt in både i våningen i stan eller huset på landet, men Kvänum har haft en speciell målgrupp i åtanke: 

  – Vi har sett en ökad efterfrågan från kunder som söker efter ett funktionellt och högkvalitativt kök till sitt andra boende, förklarar marknadschef Marie Malmenskog. Spira-konceptet har egenskaper som passar in såväl i ett chalet i bergen, en villa på näset i Falsterbo eller en boning bland strandråg i Danmark eller fjällbjörk i Sverige med svindlande vyer över hav och berg. Atmosfären i Spira-köket är densamma oavsett plats – lugn, elegant och välkomnande.
 
Det gracila Spira-konceptet med köksö och hyllor i alm presenteras med den slanka skjutluckan från serien Brahe eller med hängda luckor i modellerna Brahe och Ramel vitrin. Luckans hamrade glas är en flirt med 40- och 50-talets vattrade rutor och skivor i entrépartier och satsbord. Alla snickerier är utförda i Kvänums fabrik i den västgötska orten med samma namn. 
 
För första gången presenterar Kvänum skåp med en slät, rostfri lucka. Även de sobra, rottinglindade handtagen är en nyhet liksom redskapsrelingen Vide med beslag i rostfritt. 
 
Spira snickerier är utförda i ek och alm, årets nyans är Hazel i en nötbrun ton. Färgen på luckor är Kvänums nya kulör Cumulus.
 
Tack till Kvänum och Trendgruppen PR.
 
Ha en fin fredag och kommande helg!
 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Kök, Nyhet 2022, Spira från Kvänum;

Presentation av Dometic Drawbar

Hej, i morse var jag på en lyxig frukost, signerad Martin Brag, och tittade på Dometic Homes nya lådvinkyl, Dometic Drawbar. Ja det är helt enkelt en vinkyl, med plats för fem flaskor, att sätta in i stället för en låda i köket.
Det är ju många som drömmer om en vinkyl, men saknar plats, då är det här en smart lösning.
Okej, lådan rymmer inte lika många flaskor som ett lite större vinkylsskåp. Men väl för festens vinflaskor/champagneflaskor eller att alltid ha en rätt tempererad flaska vin när man känner för det.
 
Vinkylen kan placeras istället för en låda i köket, 60 cm, och finns med svart eller transparent glasfront, eller om du hellre vill så kan du anpassa med kökets skåpfront.
Med glasfronten blir det en lyxig detalj i köket kan jag tycka eftersom kylen är försedd med belysning och du ser flaskorna genom glaset, men det är så klart en smaksak.
 
Mått: B 556 x H 140 x D 541,5
 
Temperaturinställning (°C): 5 - 17
 
Avfrostning: Automatisk
 
Energiklass: G
 
Ljudnivå (dB): 45........!?
 
Kommer om några veckor i handeln, pris ca 13 000 kronor.
 
Efter den här frukosten behöver jag ingen lunch idag, utan direkt till skrivbordet och fortsätter med mina projektarbeten. Tack till Dometic Home och Grand Relations.
 
Ha en fin dag!
 

Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, DometicDrawbar, Inredningsdesigner, Kök, Nyhet 2022, Pressfrukost, Vinkyl;

Jubilee formgiven av Monica Förster för Beslag Design

Hej, i morse var jag på en pressfrukost på Restaurangen Oxenstiernan för en presentation av jubileumskollektionen Jubilee, formgiven av Monica Förster för Beslag Design.
 
Beslag Design firar 50 år med jubileumskollektionen Jubilee.
Jubilee är en serie knoppar och handtag som är både klassisk och samtid, en hyllning där dåtid och framtid vävs samman i en industriell känsla.
Enlkelt och fint tycker jag, som alltid vurmar för de små detaljerna, som ofta gör det där lilla extra till inredningen.
 
Ha en fin tisdag! 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Beslag Design, Handtag, Inredningsdesigner, Jubilee, Knoppar, Monica Förster;