Nytt från Gubi - Copacabana Lounge Chair

Hej, jag har fastnat för en stol, Copacabana Lounge Chair från Gubi. Tycker att den är så härlig, tidlös och cool, vad tycker du?

Själv så är jag som sagt svag för den, att den sen kommer från Gubi visar bara återigen att de företaget är jag också svag för. Sällan att deras produkter inte tilltalar mig!

Den ungerskfödde designern Mathieu Matégot ikoniska stol skapades 1955 och har försiktigt uppdaterats som ett uttryck för inomhus- och utomhusmöbel. En precisionskonstruerad justering av ryggstödets och sätesvinkeln maximerar komforten när man sitter. Samtidigt gör en uppgradering av material i rostfritt stål, ytterligare dräneringshål i metallbasen på sätet och tillägget av utomhusklädseltyger att Copacabana kan migrera mellan inomhus och utomhus, från lounge till loggia, salong till uteplats, salong till solrummet. 

Copacabanas nya förmåga att migrera inifrån och ut är en naturlig utveckling av Matégots egen möbelvision. Liksom hans jämförbart kurviga Tropique-kollektion har Copacabana-stolen en distinkt bohemisk estetik och en alfresco-känsla, vilket uttrycker skaparens inställning till bostadsutrymmen, där skillnaden mellan inomhus- och utomhusmöbler inte ligger i estetik, bara i material. 

För att klara livet utomhus har designens ursprungliga rörformade stål uppgraderats till pulverlackerat rostfritt stål, som är korrosionsbeständigt, mycket starkare och styvare. Tre rörformade ringar av rostfritt stål är stiftade och svetsade samman för att bilda sitsen. 

Ha en fin måndag!

Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Gubi, Inredningsdesigner, Loungefåtölj, Nyhet 2024;

Kommentera inlägget här :