Toppa med grönska

Små gröna blad kan göra så mycket åt så mycket. Ja, inte vilka blad som helst utan jag pratar om basilikablad. Basilikablad är nog en av mina favoriter när man kommer till färska kryddor, supergott på/i väldigt mycket tycker jag.
Något som man kanske inte tänker på så är det att slänga på några basilikablad på frukostfilen. Förutom fil och basilikablad har jag också min egengjorda Granola som jag berätta om häromdagen, se receptet HÄR, och jordgubbar.
Testa vet jag, blir väldigt fräscht och gott!
 
Ha en riktigt fin måndag!
 
Taggar: #stayoptimistic, Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Basilika, Dina Rum Stockholm, Frukost, Inredningsdesigner, Inredningsdesigner i köket;

Veckorapport - Lugnt och stilla

Att skriva en veckorapport är kanske inte mitt smartaste drag just nu. Ja, för inte sjutton händer det så där jättemycket för tillfället. Men jag gör ett försök.
 
Jag tar med förra helgen för att fylla ut det hela lite.
I lördags tog jag båten från Nybrokajen till Nacka Strand. Ja inte för att jag brukar åka kommunalt i vanliga fall, går alltid i stan till mina möten, så varför skulle jag sätta mig på bussar och tunnelbana i dessa tider. Nu när man går ut och vädjar till oss stockholmare att inte sätta oss på bussar och tunnelbana, om det inte är absolut nödvändigt. Men en båttur tyckte jag kändes lagom, det var bara jag och en man som satt inne, så smittorisken kändes inte överhängande. På Nacka Strand hämtade en kompis mig för att köra oss mot Velamsund naturreservat, och en snabb promenad på 2 timmar innan vi åt lunch på Långa Raden. Har du inte promenerat i Velamsund så kan jag rekommendera det, riktigt kuperat och fin natur.
På söndagen träffade jag några kompisar på Tösses för en fika, varmt i solen men kallt i skuggan och blåsten.
I veckan så fortsatte jag med min rutin, utomhusträning i Humlans utegym, traskar dit varannan dag. Har lagt upp ett program med både kondition och gymträning, Känns betydligt bättre att träna utomhus än att bege mig till gymmet med flåsande medtränare inomhus.
Och återigen kan vi väl tacka för att det här lilla läskiga viruset kom nu, när ljuset anlänt och utesäsongen närmar sig. Tänk om det hade kommit i oktober!...
Annars så har jag varit runt lite på stan för att hälsa på hos en del inredningsbutik och agenturer som jag har kontakt med för mina uppdrag. Jag känner att jag måste ju se om det kommit in något nytt och också höra hur de har det. Självklart så håller jag avståndet, minst 2 meter, tvättar eller spritar händerna och kör med alla rekommenderade försiktighetsåtgärder.
Hos Svenskt Tenn, där tittade jag på nya tyger. Men också på deras färgade glas, dricksglas. Jag har helt plötsligt svängt lite vad det gäller färgade dricksglas, gilla på det just nu.
Hos Oscar & Clothilde såg jag en cool gobeläng, svart/vit men med ett halsband i färg.
Var också förbi Posh Living. Där hade de fyllt en hel glaskub med lökar, också fint istället för blommor. Funkar såklart i vilken glasvas som helst. Kanske att det börjar lukta lök i rummet efter ett tag, funderar jag på...det skulle vara ett stort minus för mig :)
Höga videkvistar på bordet känns både maffigt och elegant. Sen så är jag svag för statyer och byster just nu, och det såg jag några hos Posh Living men även hos en del andra butik.
Sjöström Antik går jag ofta förbi och tittar på alla deras speciella och superfina produkter. I veckan såg jag några roliga, stora keramikpopcorn!
Ja sen så nöter jag asfalt och grusgångar genom långa promenader med kompisar, jodå, promenader med 2 meters avstånd. På en Djurgårdspromenad såg jag det här roliga budskapet från husse/matte och hund.
Igår var jag också förbi Selected Snack  på Clarion Hotel Sign, som jag skrev om HÄR. Du har fortfarande tid att gå dit för att få odlingstips, har öppet till klockan 18 idag. Jag som i vanliga fall går på en massa visningar, utställningar och mingel kände verkligen att just sånt saknar jag så mycket just nu.
Ja ungefär så här såg min vecka ut, inte så intressant kanske, men nästa gång jag skriver en veckorapport så lovar jag att den kommer att vara betydligt mera spännande och intressant :)
Ha nu en riktigt fin helg och var rädda om varandra. Kram!
Taggar: #stayoptimistic, #theshowmustgoon, Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredning, Inredningsdesigner, Inspiration, Veckorapport;

Nya tankar, att tänka nytt

Så här i kristider så är det mycket tragik, men i tider som de här så brukar också kreativiteten och tankeverksamheten sprida sig utanför det vanliga.
Ja, för oftast så kommer det ut något gott ur eländet också.
En positiv sak av den här krisen är väl att man har börjat på att se att omtänksamheten och vänligheten mot våra medmänniskor har ökat, stort gilla på det från mig som alltid tyckt att snällhet och vänlighet varit underskattat.  
 
Sen till kreativiteten och uppfinnelserikedomen. Ser restauranger som säljer från gatan, öppnar alla möjliga kreativa stånd på gatan och levererar sin mat kors och tvärs över stan. Permitterade yrkesgrupper hoppar in på ställen där man är överhopade av jobb mm. Ja nu är det bra tid för nya, smarta, listiga, annorlunda uppslag tankar och idéer.
 
Själv har JAG också försökt att anpassa mig och mitt jobb genom att jag numera ger råd och tips till din inredning över nätet. Du tar bilder/filmar platsen/rummet/våningen och berättar vad du behöver hjälp med. Vi pratar över telefon, vi bollar idéer och jag ger mina bästa tips  och råd. Ibland sänder jag över förslag på passande produkter om du önskar det. Ja, vi syr ihop det hela så att det passar dig. Service tillsammans med schyst och vacker inredning är mina ledord!
Priset är 350 kronor per påbörjade 15 minuter, som du Swishar.
En annan kreativ idé kommer min granne och gallerist med genom att öppna upp, Drive thru service för sitt galleri Above Gallery. Så hos Above Gallery kan man nu se, uppleva och köpa konst utan att stiga ur bilen.

Så här fungerar det
Gå in på hemsidan abovegallery.se och se hundratals nutida verk från mer än 40 svenska konstnärer. Hittar du något du vill se i verkligheten innan du bestämmer dig, hör av dig till galleriet så kommer ni överens om tid när de möter dig utanför galleriet, Sigtunagatan 7, och visar upp verket för dig medan du sitter kvar i bilen. Skulle tycke uppstå avslutas affären med ny konst levererad direkt i din baklucka.

Drive thru servicen startar idag onsdag 22 april mellan kl 11–14 och har samma tider tisd-fred under hela april och maj.
Läs mer om Drive thru servisen och galleriet på Above Gallery.
 
En annan kreativ kompis öppnar upp Selected Snack.
Snack är ett nytt butikskoncept som startar upp i morgon torsdag 23 april, anpassat till rådande omständigheter. Med interaktiva och tematiska butiker i tomma lokaler bjuds allmänheten in för nya upplevelser i handeln. Först ut är Snack x Clarion Hotel Sign. I entrén till bankettlokalen på hotellet vid Norra Bantorget fyller Snack upp med sticklingar och grön kärlek. Andra planerade aktiviteter för sommaren 2020 innehåller kaffekoncept och rena läsupplevelser. 
 
Tvådagarsbutiken bjuder det på blomsterkärlek och grön gemenskap. Här kan du hämta en kostnadsfri stickling, så länge lagret räcker, få förslag på hur du färgsätter din uteplats, köpa en cool vas av unga formgivare, ta del av massor av blomstertips, smaka på en alkoholfri blomsterdrink och bläddra i nya, coola blomsterböcker.
 
Datum: 23 - 24 april
Öppettider: 11.00 - 18.00
Plats: Clarion Hotel Sign, Norra Bantorget, Stockholm

Snack välkomnar till butiken med grön kärlek, med bra avstånd för besökare enligt Folkhälsomyndighetens regler. 

Aktiviteterna och gästernas tips kommer även att sändas via Instagram på @selectedsnack. 

Taggar: #stayoptimistic, #theshowmustgoon, Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Art, Blommor, Dina Rum Stockholm, Gröna växter, Inredningsdesigner, Inspiration, Konst, Kreativ plats, Kreativt;