Gardiner

Hej, hösten närmar sig och därmed kanske lite piff där hemma. Så idag ska jag prata lite gardiner.
 
När jag jobbar med mina projekt så beställer jag tyger genom tygagenturer som jag sen låter en sömmerska sy upp för att passa mina kunders fönster. Då har jag 1000-tals tyger att välja mellan. Massor av mönster, färger och kvalitéer. 
Om du själv ska köpa gardiner och inte tycker att de färdigsydda i diverse butik är så roliga, kan du besöka olika tygbutiker med inredningstyger och sen låta en sömmerska sy upp dem.
Men om du bara är ute efter färdigsydda, oftast enfärgade i en naturlig skala, så har det kommit en del som kan erbjuda dessa. T ex Gardinex, Gotain, Luraflex, superpraktiskt men som sagt, här finns nästan bara enfärgade tyger, inga lyxiga mönster och vävningar eller olika kvalitéer som ull mm, och färgerna är oftast begränsade.
 
Men är du ute efter en naturfärgad tunn linnegardin t ex så kommer du hitta det här. De brukar också kunna erbjuda gardiner med bredden 3 meter. Jag förespråkar alltid bredare gardiner, för vem blir glad av två tarmar på båda sidorna av fönstret, fönster är ju vackra så visa dem och sätt gardinerna ut mot väggen istället.
 
Om du t ex sätter upp en gardinskena som är lika bred som fönstret, eller bara något bredare kommer du att göra så att gardin täcker mycket av fönstret. Vilket gör så att dina fina fönster ser mycket mindre ut. 
Jag tycker alltså att du gör bäst om du låter gardinskenan vara längre än vad fönstret är brett, då kan du placera gardinerna på sidan om fönstret och därmed också maxa ljusinsläppet. Beställ/köp gardinlängd på dubbelbredd, ca 300 cm, eller köp två uppsättningar på enkel bredd, ca 150 cm, för att sätta upp två längder per sida.
 
Tänk också på att gardinerna blir ca halva sin bredd när du satt i gafflarna, såna som du sätter i ditt veckband i gardinen för upphängning i gardinskenan. Så mitt råd till dig, snåla inte med gardinernas bredd. 
 
Var det krångligt, kontakta mig så hjälper jag dig.
 
För dig som har Instagram, så finns jag återigen där @annetteerikssoninredningsdesigner. Titta gärna och följ mig, för kommer göra flera inlägg där än här framöver!
 
Ha det fint!
Bilder från Gardinex 
 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Gardiner, Inredningsdesigner;

Det oförväntade och annorlunda

Hej, jag tycker många gånger om det oförväntade och annorlunda. Ja, det behöver inte vara något stort, utan det lilla kan gott räcka för mig.
 
Som de här små tjocka glasfaten som är en nyhet från Normann Copenhagens, namnet är Mass.
Så fina att servera en förrätt eller en dessert på.
Funkar så klart även som platsen för nycklarna i hallen eller som tvålfat, eller vad du kommer på. Men just som tallrik på bordet tycker jag att de blir både en oväntad och annorlunda detalj till måltiden.
 
Hade passat perfekt för mig idag, att servera min födelsedagstårta på!
 
Ha det fint!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner, Servering, Tallrik;

Enkel förändring av bokhyllan

Hej, jag har målat insidan på några Billyhyllor hemma.
 
Ganska stor förändring till en billig peng. Sen så hade jag tänkt skriva... enkelt och snabb, men det utesluter jag. För jag, som i och för sig är utrustad med ett relativt dåligt tålamod, tycker nog att det tog lite för lång tid.
Det var ju inte bara insidan av hyllan som skulle målas, nej, alla hyllplan också, dessutom två gånger. Även om jag bara målade den övre sidan av hyllplanet, ja, för botten av hyllan kom jag fram till att den inte syns, därmed onödigt att lägga tid på den.
Gjorde heller inte något underarbete, för tråkigt. Jag vet, färgen kommer att sitta dåligt! Men hyllorna är gamla, så när färgen börjar ge vika så åker hyllorna ut. Jag ser det som att jag gav dem i alla fall ett par år extra, förhoppningsvis :)
 
Men nu är det klart och ändå ganska nöjd med resultatet, hyllan blev lite mera spännande än bara helvit och lite trist. Jag passade också på att rensa bokhyllan, hivade iväg en massa böcker. Brukar göra det ibland, för jag läser sällan om en bok och all inredningsliteratur håller ju bara några år, sen så känns de dassiga. 
 
Har du bättre tålamod än mig, och kanske ett par hyllor av bättre kvalité, trärena ytor, kör på vetja! 
Själv så kommer jag inte ge mig i kast med något sånt här projekt igen, på lång tid!
 
Trevlig helg!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Bokhylla, Dina Rum Stockholm, Inredningdesigner, Måla;