Härligt knaster

För sköna sommarkvällar, njut av en öppen eldstad.
 
Med nyheten Eva Solo FireBox vedspis får du lätt till den sköna känslan. Vedspisen är i en stram dansk design, tillverkad i Cortenstål, som bara gör den snyggare med åren – och den får gärna stå ute hela året om. Du placerar den helt enkelt där du önskar och behöver inte koppla till något skorstensuttag, röken leds ut på baksidan. 
 
Med sin enkla, stilrena design tar vedspisen nästan ingen plats. Eldfast sten i botten och på sidorna gör att den håller värmen längre och den inbyggda skorstenen leder ut röken på baksidan av spisen. Vedhållaren är integrerad i spisen, så att du alltid har ved nära till hands. FireBox vedspis för utomhusbruk är enkel att underhålla. Den behöver endast torkas av med en urvriden trasa och den tål att stå ute hela året om. Vedspisen levereras monterad.

Mått: H 125 x B 43 x D 40 cm
Pris: ca 9 000 kronor 
 
Trevlig kväll!
 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredare, Inredningsdesigner, Inspiration, Sommar2021, Terrass, Trädgård, Utomhusspis, Vedspis;

Bord med stadiga ben

Jag har vurmat för bord med stadiga ben under en längre tid, och för några år sen gjorde jag det HÄR  inlägget.
När jag gjorde inlägget så såg man inte så jättemånga benstadiga bord, men nu, nu har liksom bomen kommit, ser det över allt.
 
Vad tycker du om modellen, bord med stadiga ben? Gillar du dem lika mycket som mig?
 
Här är bara några, i olika prisklasser, som jag sett på senare tid, men det finns många fler!
 
Ha en härlig onsdag, kram!
 
Post Coffe Table från Ferm Living, finns i flera storlekar.
 
Soffbord Grow från Ellos finns också i flera storlekar 
 
Soffbord från Liljencrantz Design
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Bord, Dina Rum Stockholm, Inredning, Inredningsinspiration, Inspiration;

Vaser som sticker ut

En del tycker att de italienska Morovaserna ser lite läskiga ut, men jag är löjligt förtjust i dem.
 
För 5 år sedan blev företaget Abhika´s designteam inspirerade av de traditionella italienska Morovaserna - en keramikvas i form av ett människohuvud som är producerad i Caltagirone på Sicilien.

Vaser som är handgjorda konstverk är ett Unesco arv, med tusentals års tradition, djupt kopplade till den Sicilianska historien. En vacker men hemsk sägen gav Abhikas designteam inspiration och möjlighet att tillverka något liknande - men i "Abhika-style".

En vas som bygger på en berättelse om kärlek och passion, svek och svartsjuka.

Även om jag tycker att vaserna är helt underbara, så är berättelsen om vasens uppkomst inte riktigt lika charmig och underbar....
 

Det var en gång en vas......

På 1200-talet när Sicilien styrdes av morerna, fanns där en italiensk ung dam som levde ett tillbakadraget liv och med främsta intresse att odla och pyssla med sina blommor på balkongen. En dag passerade en ung morisk man och blev genast förälskad. Han bestämde sig för att han var tvungen att vinna flickans hjärta och kom in i huset för att förklara sin kärlek. Flickan blev mycket förvånad då hon aldrig hade upplevd något dyligt men besvarade hans kärlek. Efter några veckors umgänge berättade han att han var tvungen att återvända hem - till sin fru och barn. Flickan blev bestört och alla förväntningar gick i kras och hennes rykte var förstört. Hon kände sig lurad och föll i ilska.

Hon väntade in natten tills han hade somnat, högg av mannens huvud och använde det sedan som vas till sina älskade blommor på balkongen. Sedan den dagen frodades blommor i vasen och grannarnas förundran och avundsjuka ledde till att de började skapa liknande vaser med Moro former. Även idag på Sicilianska balkonger kan man beundra dessa fint raffinerade mörkbruna huvudvaser kallade "testa di Moro". En trevlig men avskräckande varning för alla gifta män.

Här är några av Abhikas Morovaser, finns massor av utförande, inte illa eller hur!?

Ha en fin måndag!

Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Blommor, Dina Rum Stockholm, Historia, Inredningsdesigner, Inspiration, Italiensk, Kruka, Sicilien, Vas;