Bred blick på hantverk

Hej, i förra veckan var jag på Skansen och en pressträff och förhandsvisning av - Bred blick på hantverk - en kommande utställning med tretton konstnärer och sex material.
 
I utställningen Bred blick på hantverk lyfts samtida konsthantverk och konstnärerna bakom dem. På Bredablick, Skansens äldsta och annars stängda byggnad, blir platsen och dess våningsplan tillägnas olika material.

Medverkande konstnärer är Oscar Wall, Arianna Funk, Bea Szenfeldt, Sofia Vusir Jansson, Emma Dahlkvist, Finn Ahlgren, Åsa Lockner, Tove Knuts, Anna Fernell, Gunilla Kilgren, Caroline Harrius, Helena Malm, Viktor Erlandsson.
 
Här kommer man kunna se hantverk av textil, papper och trå, metall, keramik och glas. 
Bred blick på hantverk är öppen helger 2 - 17 september. Utställningen är en del av Skansens Hantverksdagar som i år arrangeras i samarbete med Hantverkarna Stockholm.
 
Jag såg som sagt en del av utställningen och kan säga att man kan förvänta sig fina och coola hantverk. Och extra spännande att de visas i Bredablick, Skansens äldsta och annars stängda byggnad. Alltid spännande att komma in i miljöer som annars inte är öppna för allmänheten.
Tror att det kommer att bli hur fint som helst när de 4 våningarna, som idag är förråd för pelargonier mm, är smyckade med spännande hantverk. Något att se fram emot till hösten!
 
Ha en fin dag! 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Glas, Hantverk, Inredningsdesigner, Keramik, Metall, Papper, Skansen, Textil, Trä, Utställning;

Uppdukat ute

Hej, utesäsongen är i full gång och att skapa en skön matplats är väl inte fy skam.
Själv så tycker jag att man ska lägga ner lika mycket på utematplatsen som på middagsmatbordet inne. Sen vilken stil man gillar är en smaksak. Med duk eller utan duk, fina tygservetter, fina detaljer färgstämt och detaljstämt är sånt som jag tycker är viktigt.
 
Här några olika matplatser och härliga saker att ha till matplatsen.
 
Ha en fin dag!
Modernt och fint bord och bänkar från Nordal
Rustikare dukning med textilier från Chamois
Två sköna bord med dukar, servetter och kuddar från Himla
Har du inte tillräckligt med textila servetter, använd dina kökshanddukar. Vik dom fint ock lägg på tallrikarna. De här kökshanddukarna i bomull har ett tryckt mönster med Boråstapeters Dahlia Garden, Nocturne och Floral Charm, Boråstapeter. Men det är lika fint med enkla rutiga, randiga kökshanddukar, eller vad du har där hemma.
Att få till maten riktigt bra då är är en utegrill något att satsa på. Att tillaga kompletta måltider utomhus är fullt möjligt med Webers alla smarta tillbehör. I sortimentet finns exempelvis stekplattor för att kunna koka potatisen samtidigt som man grillar, grillkorgar som tar hand om känsliga råvaror och verktyg som gör att man inte sticker sönder fiskbiten. 
Det kan vara svårt att få till en perfekt pizza i en vanlig ugn. Med en pizzasten från Weber går det att göra en spröd pizza med tunn och frasig botten på grillen.

Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner, Utomhusmiljö;

Nyheter hos Layered, Iittala och Glaskonstnären Fredrik Nielsen

Hej, för några dagar sen var jag förbi Layereds showroom och tittade på deras nya mattkollektion Late Breakfast av Evelina Kroon.
Det är Evelina Kroons andra mattkollektion, och den består av tre handgjorda jutemattor med Evelinas tydliga grafiska signatur. Målbilden var att skapa en färgstark, hållbar och positiv kollektion i naturligt växtfibrer till en demokratisk prisbild.
Mattorna lanserades den 30 maj och du kan se dem i Layereds showroom på Artillerigatan 12, eller beställa prover på deras hemsida.
För några dagar sen var jag också bjuden till PR byrån Grand Relations som representerar Iittala och Rörstrand m fl.
Bjöds på afternoon tea och tittade runt på Iittala och Rörstrands produkter och nyheter. Sköna glas, skålar och vaser som ackompanjerades av vackra blommor.
Hos Grand Relations passade jag också på att titta på några av glaskonstnären Fred Nielsens otroliga glaskonstverk. Så fina!
Ha en härlig måndag och en fin nationaldag imorgon! 🇸🇪
 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Fredrik Nielsen, Glaskonst, Iittala, Inredningsdesigner, Layered, Mattor, Skål, Vas;