Har tittat lite på våren

Hej, som jag skrev igår så har jag varit på några pressvisningar, för vårens produkter.
Tänkte visa er några här.
 
Ha en fin fredag och helg!
 
Aldrig kunde jag väl tro att jag skulle vilja köpa senap och liknande på tub...bara för de snygga förpackningarna. Men så såg jag de här snygga tuberna från Adelante/Sauce Shop, så fina, eller hur. Den minst lika fina chiliskålen, Torres vase, kommer från Nordal.
Fina kuddfodral från Ceannis.
Cool skål, Day Fresco Banana Bowl, från Day Home.
Snygga detaljer från Nordal, dekorationsfat Anuta, Vas Henry.
Vackert från Lindform.
Fina mattor från Chhatwal & Jonsson i naturliga jordiga färger.
God lunch, nudelsallad med friterad tufo. Brukar alltid tycka att det är svårt att få till just tufo, men den här var riktigt god. Kocken berättade för mig att den här tufon först legat länge i en marinad, gärna ett dygn, av vitlök, ingefära, soja, kryddor mm. Sen friterades den två gånger, först lite majsena, sen fritera, sen fritera igen. Ska testa och se om jag kan få till det.
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, SS23, Våen2023;

För mig en ny dryck - Sparkling Tea

Hej, igår fick jag testa en ny dryck, för mig, på en somrig pressvisning, mer om visningarna imorgon, nämligen Sparkling Tea. Har du testat det? Riktigt gott tycker jag.
 
Sparkling Tea är en alkoholfri mousserande dryck med en karaktäristisk “brut” känsla. Huvudnoten är den tydliga tesmaken som följs upp av blommiga undertoner, toppat av frisk bergamott och timutpeppar. Läs mer om den HÄR.
 
Ha en fin torsdag, i hörs imorgon igen.
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dryck, Inredningsdesigner, Inredningsdesigner i köket, Mat, Mousserande dryck;

Väggar med sjögräs

Hej, idag lite om väggar, tapeter och framförallt sjögrästapeter.
 
Jag är väldigt svar för sjögrästapeter, vet att många inte håller med, men så är det ibland. Sjögrästapeter tycker jag ger en exklusiv känsla. Rummet blir vackert klätt och dämpar ljudet något. Finns både mönstrade och lite enklare, som jag föredrar. Nackdelen är att det är dyrt med sjögrästapeter, därtill svårt att sätta upp, du behöver här en hantverkare som verkligen behärskar sjögräs.
Sjögrästapeter är ett traditionellt östasiatiskt hantverk av färgat eller ofärgat naturmaterial, inte alltid  sjögräs, som klistras på pappersbakgrund. Tapettypen var särskilt populär i Skandinavien under 1950- till 1970-tal, jag minns att vi i mitt barndomshem hade en vacker hall med en sjögrästapet. I USA har den behållit sin plats i det mest exklusiva tapetsortimentet. Jag skulle nog vilja säga att jag ser sjögrästapeter lite oftare och får frågor om sjögråstapeter idag, och tror att den ligger och tickar på ingång.
 
Ha en fin tisdag!
Cuima Canvas, Mark Alexander, ca 5 165 kronor
Hedgerow, Pierre Frey, ca 25 940 kronor
Rafia Gunmetal, Mark Alexander, ca 5 400 kronor/rulle
 
Men som sagt sjögrästapeten har ju några nackdelar att brottas med så kanske att en imitation av en sjögrästapet, med struktur i, istället passar dig bättre.
Sjögräsimitationen är ofta med präglat papper för att stärka illusionen av flätning.
Arras04 från Wallquest, ca  998 kronor/rulle
 
Ett annat alternativt för att få en ombonad och skön känsla är tapeter med tygkänsla, finns många. Boråstapeter har t ex Linen, precis uppdaterad med hela 26 nya färger av nu totalt 35 färger. Enfärgade tapeter med en diskret, vacker linnestruktur som ger möjlighet att skapa en ombonad och högaktuell inredningsstil, i framkant med internationella inredningstrender.
Pris 449 kronor/rulle.
Swedish Gray
Vintage Wood
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Sjögrästapeter, Tapeter;