Svenskt Tenn inleder hundraårsjubileet med Stockholmsmönster av Josef Frank

Hej, såg att Svenskt Tenn inleder 2024 och deras hundraårsjubilerande år med ett nytt mönster.
Svenskt Tenn Est. 1924 - ett för hundraårsjubileet omarbetat mönster utifrån en arkivförlaga av Josef Frank. Kartmönstret komponerades av Frank i slutet av 1940-talet och släpps nu för första gången till försäljning.
 
Svenskt Tenn Est. 1924 gavs namnet Stockholm när det ritades av Josef Frank på uppdrag av Stockholms Enskilda Bank i slutet av 1940-talet, som ett av få beställningsmönster som Frank ritade under sin långa karriär. I mönstret skildras stadsbilder från huvudstadens centrala delar, däribland Folkungagatan, Karlavägen, Drottninggatan, och Mynttorget. Designen är ett så kallat syskonmönster till Franks klassiska Manhattan, med återkommande blå, röda och gröna toner. För Svenskt Tenns hundraårsjubileum 2024 har designen uppdaterats med orden "Svenskt Tenn Est. 1924" i de textremsor som binder samman kartbilden.
 
Mönstret Stockholm känns mera självklart än syskonmönstret Manhattan kan jag tycka, så kul att det tas upp.
 
Svenskt Tenn Est. 1924 lanserades i butik och online igår den 9 januari 2024, och kommer finnas tillgängligt att köpa per meter (315 lin) samt på kuddar, brickor, och som scarf. I samband med lanseringen släpps också en serie specialgjorda möbler och lampor (Greta och Pleated for Frank) i mönstret. Möblerna, i 450 lin, finns endast tillgängliga i ett exemplar och går att köpa via Svenskt Tenns kundservice: Couch 775, Fåtölj 568, Pall 2082, Pall 647, Pall 530.
 
Här några bilder om du är nyfiken på hur det ser ut.
 
Ha en fin dag!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner, Mönster,, Nyhet 2024, Svenskt Tenn 100 år;

Kommentera inlägget här :