Doftblock från Morgan Madison

Hej, när vi kommer till vardagslyx och de små inredningsdetaljerna i mitt hem så är dofterna lika viktiga som sängensklädsel, som ni vet att jag vurmar mycket för.
Så när jag blev presenterad Morgan Madisons nya doftblock blev jag så klart nyfiken.
 
Morgan Madison som har utvecklat flera olika doftprodukter för hemmet med tanken att man ska kunna inreda med doft och skapa ett signum för sitt hem. Nu har man lanserar en ny doftprodukt i form av ett träblock med koncentrerad parfymolja, som sprider väldoft på ett nytt och långtidsverkande sätt. I sortimentet finns redan doftljus, doftpinnar och rumsspray.
 
Morgan Madison doftblock finns i tre olika dofter. Två av dofterna finns sedan innan i såväl rumsspray som i krämparfym, den tredje är helt ny. Med hjälp av ett träblock som sänkts ner i parfymolja som absorberas, får man helt nya möjligheter att skapa väldoft i hemmet.
Doftblocken har en längre hållbarhet än till exempel doftpinnar. Häng dem till att börja med i exempelvis hallen eller badrummet, sedan efter några månader så är en garderob det perfekta utrymmet. Doften varar i upp till sex månader men avtar såklart efterhand som doften avdunstar, berättar Annika Hansson, Morgan Madisons grundare och produktchef.
Annika har sedan länge ett starkt intresse för doft och doftblocket är den senaste i raden av inredningsprodukter som hon utvecklat där hon använt så kallad nischparfym, vilket vanligtvis används i dofter för personligt bruk. Doftblocket plockar också upp de dofter som finns i sortimentet sedan innan, vilket gör att man kan skapa en signaturdoft för sitt hem genom att kombinera dem.
Doftblocken kommer i dofterna Madison nr 5, Liberty (båda finns även som rumsspray och krämparfym) och Empire (ny doft).
 
Jag har testat doften Liberty hemma, doftar ljuvligt. Gillar doftblocken, för jag håller med om att doftstickor ofta tappar doften snabbare. Och ljus tänder jag sällan under den ljusa perioden, vår/sommar.
 
Ha en härlig dag!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner, rumsdoft;

Poolliv

Hej, det måste bero på att jag är otroligt sommar/sol/värmelängtande just nu som bara fick mig att älska de här pressbilderna som jag fått från Folkpool. Visst är det härliga!
 
Egentligen så funderar jag på om det är så smart med att anlägga en pool just nu, ja med tanke på vattenbrist, miljön, energipriser mm. Men det låter jag dig avgöra, och ta kontakt med Folkpool så får du veta vad man kan göra för smarta val vad det gäller pooler, finns en hel del vad jag förstår.
 
 
T ex
- Folkpool erbjuder energioptimering av pooler för att få effektiva lösningar utifrån kundens förutsättningar och önskemål.
Tester Folkpool har gjort visar att man kan spara 75 % i elförbrukning med optimerat flöde dygnet runt mot att köra normalt flöde dygnet runt.
För att få vattnet mer miljövänligt kan de vanliga klortabletterna bytas ut mot en saltklorinator.
Folkpools liner kan bytas ut. Det är ett relativt enkelt arbete jämfört med att renovera en pool med kakel eller mosaik.
 
Gör din egna bedömning vad det gäller din befintliga pool eller eventuella nybyggda.
 
Själv har jag ingen pool men fortsätter med att drömma mig till sommaren genom att titta på de superhärliga bilderna.
 
Ha det fint!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner, Pool, Poolliv;

Nytt och innovativt till sängen

Hej, nyheter är alltid kul, och häromdagen fick jag ett pressmeddelande som visade en helt ny produkt för mig. Så pass spännande att jag ville känna och klämma på produkten innan jag skrev om den här. 
Nu har jag varit uppe på presskontoret som representerar Folkness
Okej, kom till skott, vad är det jag pratar om!?
 
Jo, Två-i-ett täcket – Innovationen för alla som älskar att gå och lägga sig och vakna i en nybäddad säng utan "ansträngande" byte av påslakan, ungefär så säger leverantören.
 
I November introducerade nystartade bolaget Folkness en helt ny produkt på marknaden där täcke och påslakan har blivit ett – i en enda enhet.  
 
Så här berättar ägarna. 
När Frida och Henrik Sämhags dotter kom till världen spenderade Frida otaliga timmar på att bära runt på en ledsen bebis och fick då handledsinflammationer och kunde varken bädda eller skaka ett täcke. Henrik, som avskydde att trä på påslakan på täcken, hade bytt bort den vardagssysslan till sin fru för många år sedan och var måttligt glad över att få tillbaka den. Då började idén att gro hos paret att utmana ett invant bädd- och tvättmönster – utan att tulla på den sköna känslan som riktigt fina sängkläder innebär.

Folkness två-i-ett täcke är för alla som älskar känslan av nybäddad säng och vill göra annat än att bädda, säger Folkness.

Vad tyckte jag efter att ha känt ock klämt på två-i-ett täcket.

Fin kvalitet och känsla på tyget, inte alltför lätt utan lite tyngd i täcket. Ni som följer mig här på bloggen vet att sängen är ett av mina områden där jag inte gör avkall på kvalité, känsla och lyx. För just sängen är en av mina vardagslyx områden. Jag använder duntäcken och mina påslakan är helst i percale, med hög trådtädhet, så det är lite prassliga, krispiga och svala. Med det sagt så kanske jag inte kommer att införskaffa ett två-i-ett täcke. Men är du inte så picky med sängkläderna/täcket som jag så tror jag att du kommer att älska enkelheten med tvättningen, slippa dra på och av påslakan, kvalitén, och känslan är som sagt av högsta kvalité.

Det där med trådtäthet, percal kontra satin, täcken mm tänkte jag berätta lite mera om framöver, så håll koll om du är intresserad av det.

Ha en fin dag!

 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner, Sovrum, Sängkläder, Täcke;