Snygg lösning

När inte badrummet har en given placering eller en placering som inte ger utrymme åt allt som man vill få plats med, ja då gäller det att var kreativ och tänka vidare. Som i den här våningen, där ett wellnessbadrum med bastu var önskemålet, och nu fått ta plats i den tidigare entrén, med garderob och ett litet badrum. Väggen mot den nya entrén revs och ersattes med ett draperi som kan dras för vid behov och både badkar och bastun har fått snygga placeringar.

Destilat står för designen av  den här våninge som stod klar 2014, och ligger i Wien, Österrike.

Trevlig eftermiddag!

 
Taggar: Annette Eriksson, Bad, Badkar, Badrum, Bastu, Design, Dina Rum Stockholm, Inrednig, Inredningsdesigner, Inredningshjälp, Inredningsprojekt, Inspiration, Wellness;

Att bo i en gammal cementfabrik, jo jag tackar jag

Men kom igen…. hur otroligt makalöst fantastiskt är inte det här hemmet! Visst det är en gammal cementfabrik, men vilken bostad det har blivit efter renoveringen. 

Det var i mitten 1970-talet som arkitekten Ricardo Bofill förvandlade den gamla cementfabriken från 1921 till sitt hem och huvudkontor för sitt arkitektföretag. Cementfabriken på hela 54 000 kvm renoverades under 3 år och han ville behålla mycket av fabrikens råhet, vilket han lyckats med, men på ett väldigt sofistikerat sätt.

Hans fantaskiska hem är på 5 382 kvm, jo jag tackar jag. Takhöjden är makalös och fönstren underbara. Rått snyggt och mjukt, med hjälp av massor av textilier, på samma gång!

Trevlig måndag!

 

 

Taggar: Annette Eriksson, Arkitektur, Dina Rum Stockholm, Fabrik, Inredning, Inredningsdesigner, Inredningshjälp, Inredningsprojekt, Inspiration, Nybygge, Renovering;

Stylingtrick

Här kommer veckans stylingtrick.
 
Har du en tråkig vägg, öppning, skräphörna, ja helt enkelt något som du bara vill dölja. Då har jag en superenkel idé till dig.
Sätt helt enkelt upp tyg/gardiner för hela väggen. Du får inte bara bort eländet där bakom du får också en dämpad och mjuk skön känsla till hela rummet. Vill du ha ett enkelt uttryck i rummet, sätt upp ett vitt eller naturfärgat tyg, vill du ha en elegantare känsla kanske ett sammetstyg eller sidentyg passar bäst och vill du ha en brokig känsla tar du bara ett stormönstrat tyg. Ja du fattar eller hur. Du styr känslan i rummet med tyget helt enkelt.
Som du ser så funkar det alldeles utmärkt även med en tavla framför. Konst av William Rankin McLure IV. Ja, snyggt blir det hur du än gör.
Lycka till, och ha en skön helg!
Taggar: Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Idé, Inredare, Inrednig, Inredningsdesigner, Inredningsdetaljer, Inredningshjälp, Inredningsidéer, Inredningsprojekt, Inspiration, Tyger;