Bärbart

Snart är det dags att balansera brickor ut till terrassen/trädgården/balkongen. Jag vet inte vad du tycker, jag tycker i alla fall att det kan vara ganska vingligt. Ofta är det också ganska icke tappvänliga saker på brickan, så små koppar, glas och kannor. 
 
Därför kan jag rekommendera en både snygg och praktisk bricka med höga kanter. Eller, bricka och bricka namnet är Toolbox och kan användas till allt möjligt, från smart bärbricka till diverse små prylar i alla rum.
Toolboxen kommer från Ro Collection, rocollection.dk, och är tillverkad av ek och finns i två modeller, en med lägre kanter och en med högre kanter.

Må så gott!
(null)
(null)
(null)
(null)
Nytt doftsortiment på Ikea

IKea lanserar ett nytt doftsortiment för hemmet inspirerat av naturen och livet hemma. Sortimentet består framförallt av doftljus i åtta dofter med fokus på välbefinnande. De två signaturdofter Adlad och Enstaka är utvecklade tillsammans med Ilse Crawford. Det nya sortimentet med dofter för hemmet lanseras på Ikeas varuhus över hela världen från och med april 2022.

Sortimentet är skapad med skandinavisk design som inspiration och med fokus på naturen. Åtta nya, inspirerande dofter som alla är framtagna för att passa vid olika tillfällen hemma. Varje doft kan upplevas genom olika produkter, från värmeljus och dofthängare, till doftljus i glas och keramik. Ljusen har brinntider som varierar från 12 till 50 timmar och finns i flera olika storlekar. Behållarna har utformats med återanvändning i åtanke eftersom de kan användas till något annat när ljusen brunnit ner.

Dofterna som säljs i varuhusen i Sverige och på IKEA.se är:

ADLAD 
Doftnoter:
Topp: citrusskal, galbanum, cypress
Hjärta: kryddnejlika, artemisia, läder, rökiga noter
Bas: patchouli, sandelträ, labdanum, bärnsten, mysk

ENSTAKA
Doftnoter:
Topp: läder, tall, rökiga noter
Hjärta: klöver, nyslaget hö
Bas: bärnsten, sandelträ, skog, vanilj

HEDERSAM
Doftnoter:
Topp: gröna örtiga noter, galbanum, klippt gräs
Hjärta: tomatblad, dragon, klippt gräs, koriander
Bas: färskt hö, mysk

JÄMLIK 
Doftnoter:
Topp: vanilj, varm mjölk
Hjärta: vanilj, havtorn
Bas: vanilj, kokosnöt

LUGNARE
Doftnoter:
Topp: päron, ingefära
Hjärta: jasmin, liljekonvalj
Bas: pudrig, vanilj, mysk

STÖRTSKÖN
Doftnoter:
Topp: hallon, gröna blad, röda bär
Hjärta: hallon, röda bär, viol, iris
Bas: mysk

JÄMNMOD
Doftnoter:
Topp: marina noter, syrén, havtorn
Hjärta: syrén, vattenliljor, luktärt
Bas: tiaréblomma, pudrig

Pris: från 10 kr - 79 kronor


Om jag läser doftnoterna så verkar många av dem passa in i mitt tycke, men som alltid med dofter så måste, i alla fall jag, dofta innan jag kan säga om jag gillar doften eller inte. Så bege dig till Ikea och dofta.

Ha en fin dag!

(null)

(null)

(null)

(null)Vappeby från Ikea - lampa med Bluetooth högtalare

Både ljus och ljud kan behövs för sköna stunder i trädgården till sommaren. Ikea kommer med en lösning till detta.

För i april lanserar Ikea Vappeby – en ny lampa med Bluetooth högtalare så att du kan ta med dig ljud och ljus utomhus. Högtalaren är vattentät och den första Bluetoothhögtalaren på marknaden med funktionen Spotify Tap.

Den är laddningsbar, har en inbyggd LED ljuskälla med två olika lägen och levererar 360 graders ljud. För att säkerställa att den levererar när vädret inte gör det, har den dessutom en IP65-klassificering, vilket innebär att den tål damm och vatten. Med sin lykt inspirerade design och sitt greppvänliga handtag kan den vara en praktisk partner både hemma och på språng.  

 Vappeby är den första Bluetooth högtalaren på marknaden som levereras med  SpotifyTap, vilket innebär att strömbrytaren fungerar som en knapp som "väcker"  Spotify  via den anslutna enheten. Genom att trycka en gång kommer Spotify att streama musiken du lyssnade på senast. Om man trycker på den igen kommer den spela rekommenderad musik baserat på användarens egna preferenser. Vappeby är kompatibel med andra streamingtjänster och ljudkällor som finns på den anslutna enheten. 

Högtalaren har en batteritid på upp till 12 timmar och laddas med USB-C. Den kommer att finnas tillgänglig i blått från och med april i svenska varuhus och online. Funktionen Spotify Tap är tillgänglig på alla Spotify-marknader. Pris 699 kronor. Höjd 25 cm, diameter 17 cm.

Visst känns det härligt att planera till sommaren, som i alla fall jag längtar till! Ha en fin dag!

(null)

(null)