Les Ottomans - härlig färgsprakande inredning

Känner du för att duka bordet färgskönt eller piffa med färgsköna inredningsdetaljer, då kan du se fram emot Les Ottomans sköna inredning som kommer i butikerna till hösten.
 
Varje textil, textur och ton i Les Ottomans kollektioner är resultatet av ett noga urval. Öst och väst gifter sig bland kuddar, handdukar, halsdukar, mattor och smälter samman och ger plats för kreativitet och personlig stil. Les Ottomas är främst ett ”stilförslag” som gör det möjligt för var och en att sätta sin personliga prägel - med inspiration från exotiska Bosporen och de turkiska badens charm.
 
Allt började med en passion och kärlek till Turkiet. Alla produkter speglar många års resor och upptäckter i detta land. Grundaren Bertrando Di Renzo bestämde sig för att dela med sig av några av sina turkiska ”skatter” och startade Les Ottomans med säte i Italien.
 
Önskar dig en skön onsdag! Kram Annette!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredningsdetaljer, Inspiration, Kuddar, Nyhet 2021, Porslin;

Tre nya mattor till hösten

Planera inför  hösten, känns kanske inte det första som man tänker på så här i högsommarvärmen. Men om du vill så tänkte jag visa tre nya fina mattor från Chhatwal & Jonsson som jag sett.
 
2019 lanserade Chhatwal & Jonsson sin första kollektion av spårbara mattor med en transparent produktionskedja. Till hösten släpper Chhatwal & Jonsson ytterligare spårbara mattor i en kollektion inspirerad av varma och jordnära toner med material i lekfulla och spännande kontraster. 
 
I kollektionen finns, förutom handvävda mattor, handtryckta och handbroderade kuddfodral. Samtliga produkter kommer i noga utvalda material och framställs enligt traditionella indiska hantverksmetoder som levt i generationer.
Så här ser de tre mattorna, som jag fastnade för, ut.
 
Ha det skönt i sommarlivet, och kanske planera inför höstlivet. Kram!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inrednig, Inspiration, Matta;

Barstolar kan vara svårt

Godmorgon, hoppas helgen varit bra. Min helg har varit härlig och skönt varm!  
 
Ätit på Villa Dagmar, gott, och så gillar jag verkligen Villa Dagmars gatufasad riktigt mycket. Vit fasad med svarta detaljer och markiser i vitt/grått/svart, så parisiskt!
Lång promenad på Norra Djurgården. Varför promenerar inte flera där? På Djurgården är det oftast smockfullt med folk, men på Norra inte alls lika mycket. Jag har pratat om det förut, men rekommenderar verkligen en tur ut på Norra Djurgården. Över bron vid Norra Djurgårdsstaden, och du befinner dig på "landet", rekommenderar!
Så till barstolar. Något som jag kan tycka är svårt.
Genom åren så har jag haft ganska många uppdrag där barstolar ska föreslås och köpas in, och alltid lika svårt varje gång.
För jag tycker att det inte finns så många fina helt enkelt. Nu såg jag att Vipp kommit med en ny, Vipp484, som i alla fall har fint material, gillar de fint formade och mjuka trät och därtill skinnsitsen. Ganska klassisk form, men fin, Min jakt på snygga barstolar går ändå vidare. Har du någon som du tycker att jag ska titta lite närmare på, så shout!
Önskar dig en fin måndag! 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredning, Inspiration, Norra Djurgården;