Belysning

Hej, nu när mörkret är tillbaka, och kommer att stanna under så där ett halvår, så tittar jag mycket efter ny belysning. 
När jag ser en snygg plafond så går den ofta inte obemärkt förbi mig, för snygga plafonder är det inte gott om om du frågar mig.
Nu har jag sett en ny från Nuura med namnet Lilla Muuse.
 
Liila Muuse är en ny vägg- och taklampa som refererar till Köpenhamns historiska nöjespark Tivoli. Muuse är en förlängning av Liila-serien från Nuura. Metallplattan är tillverkad med asymmetriska kurvor, vilket är huvuddragen i den lekfulla lampdesign. Mjuka vågor som lätt skapar associationer till det klassiska stuckaturtaket i äldre byggnader och lägger till ett fint takmedaljongutseende i rummet.
 
Liila Muuse-lamporna finns i nordiskt guld och ett nytt vitt alternativ. Båda finns i två storlekar med opal vitt munblåst glas.

Nyheterna finns i lager från mitten av oktober.

 
Trevlig helg!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Belysning, Dina Rum Stockholm, Inredningdesigner, Plafond, Taklampa;

Klongs produktnyheter hösten 2023

Hej, Klong brukar ha fina produkter tycker jag. Så var förbi deras pressvisning i tisdags, där de presenterade en hel del nyheter.
 
Ha en riktigt skön fredag och helg!
 
Här Klongs alla nyheter.
De visade bland annat en lampa, Pavo, design Broberg & Ridderstråle, i skön form och perfekt till den lite smalare fönsterbrädan. Bas av massiv aluminium och en skärm av återvunnen akryl.
Vasen Äng, design Eva Schildt, som finns i flera olika storlekar där Äng Mega är den största. Med utgångspunkt i de olika elementen, jord, eld och vind har klong skapat Äng Mega Elements Edition, en serie gjord i en limiterad upplaga om tre färger, blå, grön, orange, finns endast i 10 exemplar i varje färg. Den gräsgröna säljs dessutom endast exklusivt hos Nordiska Kompaniet i Stockholm och Göteborg. Så fastnar du för någon av de här så får du vara lite snabb kan jag tänka mig.
Ljuslykta Fyr, design Broberg & Ridderstråle. Ljuslyktan finns i tre olika utföranden, stål, mässing och svart. Den svarta kan också användas för utomhusbruk.
Knoppen Hjerta, design Ania Pauser, är tillverkad i blank mässing och förgyller lätt vilket skåp eller byrå som helst. Säljs i en ask om fyra.
Adventsljusstaken Jubel Advent, design Hanna Wendelbo, är en kreativ ljusstake som funkar året om tycker jag, anpassa bara piffet.
Tanken med ljusstaken är att ljusen står i vatten och dekoreras med blommor eller grönt. Det följet med juldekorationer i form av stjärnor och granar i metall.
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, Inredningsdesigner, Klong, Stockholm Design Week 2023;

Josef Franks stoppmöbler möter abstrakt konst i årets höstutställning på Svenskt Tenn

Hej, fortsätter min vandring genom Stockholm Design Week, och i tisdags morse var jag på frukost med panelsamtal hos Svenskt Tenn och en titt på deras höstutställning EKTA Svenskt Tenn.
 
Svenskt Tenn inleder hösten med öppningen av EKTA Svenskt Tenn; en utställning där Josef Franks rika kollektion av stoppmöbler ramas in av abstrakt konst signerad konstnären Daniel Götesson (EKTA). Götesson har skapat en serie unika verk för utställningen, däribland ett textilt verk skapat i Svenskt Tenns klassiska möbeltyg Vägen.
 
Under sin tid på Svenskt Tenn formgav Josef Frank ett stort antal stoppmöbler, däribland Liljevalchssoffan, som var bland de första möblerna som Frank formgav för företaget, och som nu har funnits i sortimentet i nästan 90 år. När 2023 års höstutställning öppnar i Strandvägsgalleriet på Svenskt Tenn är det stoppmöblerna som står i centrum, klädda i ett urval nya textilier.
 
I samband med EKTA Svenskt Tenn presenteras för första gången också Svenskt Tenns nya möbeltyg i lin; en vidareutveckling av det enfärgade linnetyg som funnits i sortimentet sedan Estrid Ericsons tid, och som nu tagits fram i en grövre version, passande för möbeltapetsering. Svenskt Tenns Textil Möbellin färgas med en teknik som ger en något oregelbunden färgeffekt som framhäver linets naturliga egenskaper. Tyget lanseras i en dov färgskala om blått, bärnsten, grönt och mörkbrunt och kommer inledningsvis finnas tillgängligt som metervara för beställningsmöbler, samt på Josef Franks Pall 647.
 
Även en ny lampa presenteras, lampan Bamboo i design av Josef Frank, framtagen efter en ritning ur Svenskt Tenns rika arkiv. Lampan, som aldrig tidigare har varit i produktion, består av en armatur i bambu och mässing, med tillhörande skärm som sys för hand i siden.
 
Utställningen EKTA Svenskt Tenn öppnar den 6 september och pågår fram till den 22 oktober.

Håll utkik, för snart kommer jag presentera flera nyheter.

Trevlig torsdag!

Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Dina Rum Stockholm, EKTA Svenskt Tenn, Inredningsdesigner, Stockholm Design Week 2023, Svenskt Tenn;