Veckorapport - Färger, Vårlunch, Sleep Well Live Well...

En ganska ordinär vecka snart till ända, ja i alla fall arbetsmässigt, för veckans skönaste dagar kan ju vara helgens, och den är ju på ingång.
 
Men min vecka i en kort sammanfattning då.
Jag startade upp ett inredningsprojekt i måndags. Ett projekt som kommer att bjuda på en hel del färg och coola tapeter. Just nu säger jag inte nej till t ex mellanblå väggar, lite klarare blå toner inte med så mycket grått i som vi sett de senaste åren, t ex Velvet Blue, Noble Blue och Turkisch blue från Flugger. Vad det gäller tapeter så står sjögrästapeter alltid högt upp på min önskelista, finns i många sköna modeller och färger. Men också tapeter med målade sköna stora mönster känns spännande.
Allt det här i en skön blandning kommer ju bara att bli så härligt!
Ja färg känns härligt, inte alltid bara på väggarna utan också på möblerna eller detaljerna.
Som på soffan, från Svenskt Tenn klädd i tyg från Kirkby Design i djupaste skönaste mellanblått, som jag möblerade vardagsrummet med i mitt senaste inredningsprojekt som stod klart i slutet av februari.
I tisdags bjöd KappAhl in till en härlig vårlunch på IMA, högt upp över Stockholms takåser uppe på taket till Gallerian. Trotts det mindre sköna vädret, kämpa, så var vårkänslan där, med hjälp av ljuset och KappAhls presentation av deras fina vår/sommarkollektion. Kommer snart i butik, missa inte att kolla in den vetja! Tack för en härlig vårlunch KappAhl och Ekpr.
Onsdag morgon och en snabb promenad ner till Birger Jarlsgatan och Lexingtonbutiken. Här bjöds det på ett dignande frukostbord och tal om vikten av god sömn. Sleep Well, Live Well. Vet du att det är World Sleep Day den 13 mars, sa någon sovmorgon. 
Hur har du det med sömnen? Jag har den stora lyckan att nästan alltid slockna så fort jag lägger huvudet på kudden, eller kuddarna för jag har 5 i min säng :). Sen så sover jag tills klockan ringer. Men vet att det är många som inte alls har samma tur som jag, utan har det svårt med sömnen.
Det finns ju en hel del knep att ta till, som att ha det mörkt, svalt, tyst, fri från datorer/mobiler/surfplattor, en skön säng och sköna sängkläder.
Det där med sängkläder ska absolut inte underskattas om du frågar mig. Jag är extremt noga med min säng och vad jag bäddar med. Manglad percale är min favorit, för jag gillar svala sköna sängkläder. Är du frusen av dig kanske du ska satsa på flanell eller så.
Önskar dig en god nattsömn! Tack Lexington och Bindefeld!
Från Lexington till Waldemarsudde. Så en snabb promenad ner till Dramaten och hållplatsen för sårvagnen mot Djurgården. 
Prins Eugens Waldemarsudde var det pressvisning av Lena Cronqvists utställning. Med en karriär som sträcker sig över närmare 60 år har Lena Cronqvist etablerat sig som en av Sveriges mest uppmärksammade konstnärer. Hennes konstnärliga produktion är starkt personlig men också allmängiltig, inkluderande och universell. Ofta berörs existentiella teman som kärlek, barndom, moderskap, ensamhet och död. I utställningen ingår verk från 1960-talet fram till idag. Alltifrån måleri, grafik, teckningskonst, skulptur och textila verk. En spännande och intressant utställning som visas mellan 7 mars -27 september.
Efter utställningen passade jag och några kollegor på att luncha i deras fina lunchrestaurang, innan det var dags att ta spårvagnen hemåt igen.
Snygg blå färg på väggarna
Försökt att hålla mig borta från hemmakontoret så mycket som möjligt just nu, för det renoveras i ett duschrum. Störigt, men på tisdag ska det vara klart, och det blir ju så klart riktigtig fint när det är klart!
På onsdagskvällen släntrade jag ner några kvarter på Grev Turegatan för att träffa två gamla kompisar på Zink. Jag gillar inredningen på Zink, speciellt de målade väggarna.
Men tyvärr, som på så många andra nyrenoverade restauranger idag, så har man missat ljudet! Det är så trist, och oproffsigt, kan jag tycka att man missar akustiken. För det är så otroligt trist att inte höra vad sällskapet säger fast man bara sitter en halvmeter ifrån varandra. Skärpning! 
Idag blir det kontorsarbete, och pepp inför helgen!
Ha en fin fredag, och en helg på topp hoppas jag att du får, kram!
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Art, Dina Rum Stockholm, Färg, Inredare, Inredningsdesigner, Inredningshjälp, Inredningsidéer, Inredningsprojekt, Inspiration, Konst, SS20, Sängkläder, Sömn, Tapeter, Utställning, Veckorapport, Väggfärg, Vänner;

Kommentera inlägget här :