Veckorapport - Lugnt men ändå lite att komma med

Hej på er! Det är inte utan att det börjar på att bli märkbart med Coronaviruset. Det ramlar mest in avbokade möten och inställda visningar. Som liten företagare blir sånt här märkbart väldigt snabbt, skrämmande! Alla avvaktar liksom och drar sig för besked, den tryckta stämningen känns tydligare och tydligare för varje dag.
Jag är väl inte så orolig för Coronaviruset i sig, men desto mera orolig för världsekonomin. Från början funderade jag över just det som nu hänt, en fallande världsekonomi, för faller den så faller vi! Att vi är sårbara var det gäller ekonomin syns ju väldigt tydligt nu. Ringarna på vattnet sprids snabbt nu?
Men det enda som vi var och en kan göra nu är att visa hänsyn och tar ansvar och inte sprider smittan. Genom att hålla oss till de enkla reglerna med handtvätt, hålla oss hemma om vi inte är krya osv. Inte så svårt, utan ganska enkla regler helt enkelt!
 
Men när det är skrämmande där ute så är det alltid skönt att drömma sig bort och kolla in vackra saker kan jag tycka. Ja ni vet, jag pratar alltid om, att det är de små detaljerna som gör det.
Så i den här veckans Veckorapport bjuder jag inte på egna aktiviteter, men väl på några väl valda pressutskick med vackra nyheter.
 
Som vackra brickor och brickstativ från Skultuna, Skultuna x Willem Andersson. Där Willems Andersons grafiska konst i samarbetet med Skultuna överförts till brickor ett mycket svenskt material; formpressad björkfaner. Ett funktionellt, hållbart och miljömässigt material. Brickbordens underrede är gjort av massiv polerad mässingsstång. Brickor och brickstativ har man sett mycket av, men visst har de här brickorna något speciellt över sig. Väldigt fina!
Något som också drog min uppmärksamhet till sig var pressutskicket från Matteus och deras kommande spännande arbeta med Kintsugi
Kintsugi är en gammal japansk hantverksteknik som används för att laga keramik som gått sönder, och på ett vackert vis låta skärvor och spillror få ett nytt liv. Tanken med Kintsugi är inte att dölja skadorna, utan att lyfta det vackra och unika som skapas vid varje tillfälle. Genom att tillsätta ädelmetaller som guld, silver eller brons i limmet blir skador och sprickor som tidigare symboliserat ett slut, nu i stället en början på något nytt.
 
Den 18 mars introducerar Mateus den nya tjänsten och konstformen Kintsugi i sin flaggskeppsbutik på Karlavägen 64 i Stockholm. Kintsugi gör det möjligt för Mateus kunder att lämna in skadad Mateuskeramik och få den reparerad med ädelmetaller för ett förlängt liv i ny skepnad. Tjänsten kommer att vara kostnadsfri och ha en beräknad väntetid på ca två veckor.
 
OBS! pågrund av rådande omständigheter med virus och elände så är introduktionen framflyttat till senare tillfälle!
Tjänsten Kintsugi blir alltså tillgänglig från och med 18 mars och startar med en introduktion i flaggskeppsbutiken på Karlavägen 64 i Stockholm. Den 17 mars klockan 18.00-20.00 håller Linn Eriksson från Sway Gallery introduktionen. Sway Gallery, ett familjeägt galleri dedikerat till att lyfta genuina, japanska hantverksformer och designprodukter i Sverige.  
Önskar du delta i introduktionen av Kintsugi, kontakta vendela.svensson@mateus.se
 
Låter kanske inte klokt, men känner för att skada ett av mina Mateusfat för att få det så här vackert lagat!
Måste också visa vackra inredningsdetaljer som bord, lampor, askar och parfymflaskor i finaste kristall och skönaste modeller från Reflection Copenhagen, inte illa, eller hur! 
Var rädda om er, och era medmänniskor! Önskar dig en fin fredag och lugn helg, kram!
 
Taggar: Anlita en Inredningsdesigner, Annette Eriksson, Bord, Dina Rum Stockholm, Inredningsdetaljer, Inspiration, Kristall, Parfymflaskor, Vas;

Kommentera inlägget här :